nedeľa 5. januára 2020

Zhrnutie roku 2019/plány pre rok 2020

Ahojte, 
aj keď s odstupom niekoľkých dní, ale predsa.
V prvom rade vám prajeme šťastný nový rok 2020. Veríme, že sa vám v ňom naplnia všetky vaše želania, naplníte svoje predsavzatia a taktiež zažijete veľa krásnych momentov a zážitkov. 

Dnešný článok chcem venovať menšiemu zhrnutiu roku 2019. Nestihla som to ku jeho koncu, tak aspoň na začiatku nového roku ho skúsim zhodnotiť. Knižne ale i osobne.


Knižné

     V roku 2019 som podľa približného odhadu prečítala dokopy 40 kníh. Ohromujúce číslo to nie je, to uznávam. Boli roky keď som ich stihla prečítať dvojnásobne, ale to už niekoľko rokov neplatí. Od nástupu na vysokú školu (už som v piatom ročníku) to s čítaním išlo mierne z kopca. Vy, ktorí študujete s tým máte určite skúsenosť :D Na čítanie je málo času kvôli škole a keď aj máte voľný čas..no úprimne, niekedy sa vám ani počas neho nechce siahnuť po knihe. Každopádne...rok 2019 nebol katastrofa! Prečítala som zaň naozaj skvelé knižky, ktoré mi nielen spríjemnili čas, ale ma aj obohatili. Stihla som takmer každý žáner a moja ruka pri výbere bola prevažne šťastná, heh. 


Srdcovky:


Prekvapenia: 

Sklamania: 
VoX
Ku knihe VOX som recenziu nenapísala. Ohľadom tejto knihy sú aj doteraz rôzne názory. Niektorí sú z nej nadšení, iných sklamala. Mňa bohužiaľ sklamala. Veľmi som sa tešila z námetu, ktorý znel nádejne a mal naozaj dobrý potenciál. No spracovanie ma znechutilo. Príliš veľa opisov, nezmyselných scén, postavy veľmi povrchne spracované a záver sa mi nehodil. Ale je to len môj názor, ako vravím, na túto knihu sú naozaj rozdielne názory. 

V knižnom svete sme získavali aj skúsenosti so sociálnymi sieťami, narazili sme na veľa zaujímavých knižných blogov a Instagramov. Získali nové spolupráce a upevňovali tie staršie. Jediný nedostatok...no zjavne len ten nedostatok času na čítanie :/

Osobné

- Rok 2019 bol rokom, ktorý mi priniesol krásne ale aj smutné momenty, na ktoré nezabudnem. 
To najlepšie vnímam v oblasti zdravia. Ako najšťastnejšiu vec vnímam zmenu liečby. Po dohode s lekármi som docielila liečbu, ktorá mi vyhovuje a ktorá pre mňa nevytvára psychický tlak. Od zmeny vnímam každý deň úplne inak a predovšetkým pozitívne. :)
- Bola som na koncerte George Ezra, po ktorom som dlho túžila a vytvoril mi krásnu spomienku.
- Zmenila som svoj názor ohľadom istých záležitostí a ku niektorým veciam som začala pristupovať uvoľnenejšie. Zvyčajne som na všetko reagovala prehnane a aj skutočná maličkosť ma dokázala rozhodiť na celý deň. S odstupom času to boli naozaj hlúposti, ktoré mi ničili dni a psychicky ma zaťažovali, nestáli za zlú náladu. Ešte stále mám samozrejme na čom pracovať, som jednoducho emotívna osoba vo všetkých smeroch (hnev, smútok, radosť, šťastie...) :))
- ... a hej, no, zvládla som skúšky :D

Tých smutných bolo menej, ale v konečnom dôsledku ich jedna všetky prekonala. 
V roku 2019 som sa musela rozlúčiť so svojim psíkom Blackiem, ktorý mal len dva roky, bol v podstate ešte šteniatko. Rasa francúzsky buldoček a ako je u tejto rasy zvykom, poškodila sa mu chrbtica, konkrétne mu vyskočila platnička...nádej bola v operácii, no nielenže bola príliš drahá, ale neposkytovala garanciu plného zdravia do budúcnosti. Priznám sa, bolo to najťažšie rozhodnutie v mojom živote, ale v konečnom dôsledku si za ním stojím. Predlžovať mu akýmkoľvek spôsobom trápenie by som nedokázala, aj keď som sa ho nechcela vzdať. 

Plány pre rok 2020

Knižné:
- prečítať aspoň toľko kníh ako v roku 2019
- vyvíjať väčšiu aktivitu na blogu, Instagrame 
- zúčastniť sa zrazu alebo aspoň Bibliotéky
Osobné:
- dokončiť školu
- nájsť si čo najskôr zamestnanie, lebo študentské časy končia :D
- psychicky sa rozvíjať



Ak ste sa dočítali až sem, tak vám ďakujem za prečítanie článku a veríme, že si aj naďalej udržíme vašu priazeň. ♥️

4 komentáre:

  1. Z kníh, ktoré si prečítala sa tento rok určite chystám na Smrtku :)
    Čo sa týka osobného života, gratulujem k tomu zdraviu, to je niekedy to najdôležitejšie a prajem ti v roku 2020 viac pozitívnych udalostí ako tých smutných :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prajem príjemné čítanie, som zvedavá, čo na ňu povieš :)
      Ďakujem veľmi pekne :* Asi treba myslieť pozitívnejšie a všetko sa zlepší.

      Odstrániť
  2. Som tak rada, že už nechodím do školy. Každý mi vravel, ako bude na výške super, ale to vôbec nebola pravda. Väčšinu času ma to ubíjalo a štvalo ma, koľko kravín som sa musela nabifľovať, čo som vôbec nepotrebovala, ale bolo to treba na skúšku. Hlavné je, že hneď po nej som to tak či tak zabudla.

    Psíka mi je ľúto. My sme tiež prišli o dvoch minulý rok. Patrili sesternici, ale všetci sme ich mali veľmi radi a stále nám chýbajú. Bohužiaľ ušli a dostali sa na koľajnice tak ďaleko, že trvalo dni, kým sme ich objavili. :(
    Bolo to hrozné.

    Pokiaľ ide o plány na rok 2020, ja si tiež stále hovorím, že budem vyvíjať väčšiu aktivitu na blogu a IG a taktiež si už pár mesiacov vravím, že opäť rozbehnem FB, k čomu sa akosi stále neviem dokopať. Mám pocit, že je taký zaprataný reklamami a hlúposťami, že tie moje príspevky by aj tak nikto nevidel.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru sa ti nečudujem, že si rada. Ja tiež už končím tento rok a myslím si, že stačilo 5 rokov... obdivujem ľudí, čo sú ochotní študovať ďalej. Ako vravíš, samé bifľovačky, ktoré človek zabudne za týždeň a čo sa týka užitočných praktických záležitostí, no tie škola veľmi nerozdáva v rozvrhoch a plánoch učiteľov, hlavne že ich vyžadujú. Človeku to stačí no.. :)

      To je mi ľúto, tie malé chlpaté potvorky sa vryjú človeku pod kožu veľmi rýchlo a ich strata bolí často rovnako ako strata príbuzného :( Ale aspoň nám zostali a zostanú spomienky.

      ...priznám sa...od napísania tohto článku ubehlo už veľa času a moja aktivita sa neprejavila :D Človek niekedy chce, ale nedá sa. Jednak nie vždy má človek chuť a náladu na knihy a zároveň ho ten internetový svet ani neláka... Myslím si, že to nie je len pocit, ono je to naozaj všetko zapratené reklamami, tiež vnímam veľký nárast nič nehovoriaceho obsahu a propagácie, aj to občas odrádza veru... ale tak snáď to aspoň trošku ustúpi a podarí sa ti/nám byť opäť aktívnejšími. Predovšetkým má blogovanie baviť a tešiť teba, takže bez toho to nejde :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)