piatok 1. augusta 2014

Summer Talking (#3)


1.august 2014

To už ubehol mesiac prázdnin? WTF? Ani sa mi tomu nechce veriť. Veď len pred chvíľkou mi triedny podával koncoročné vysvedčenie. 
Čo som za júl stihla urobiť, prečítať alebo vykonať? 
Júl bol pre mňa len samý oddych doma. Dlhé spanie, vyvaľovanie sa na slnku, čítanie a nudenie.. a pre tentokrát mi tá nuda ale že vôbec nevadila. Občas mi napadlo, že by som šla rada už aj do školy. Divné, ja viem.. Ale v kútiku duše si myslím, že nie som jediná, ktorá by tam už rada zavítala. 
Aktívne som sa venovala čítaniu a stihla som už prečítať 8 kníh. Boli to poväčšinou recenzáky. V posledné dni však nemám na čítanie žiadnu chuť. Možno to bude tým, že nemám doma žiadnu knihu, ktorá by ma niečím nadchla. Momentálne čítam Čas Anjelov od Anne Rice, čítam ju už dobrý týždeň a som len v polovici. Dosť bieda na to, že je to taká útla knižka. Pravdou však je, že ma kniha ani tak moc nebaví (kvôli opisom), hlavne ten začiatok bol dosť nudný.. ale čítam ďalej, pretože očakávam prelomový zvrat. ktorý ma do knihy úplne vtiahne. Uvidíme. Čítali ste niekto túto knižku? Mám ten zvrat očakávať alebo nie? 

V poslednej dobe intenzívne premýšľam nad kúpou e-čítačky. Nemám s ňou žiadne skúsenosti, ale veľa ľudí si ich chváli a vyzerajú byť praktické. Neviem však ako vybrať tú pravú.. Nemáte s nimi niekto skúsenosti? Nevedeli by ste mi poradiť nejakú kvalitnú?



12 komentárov:

  1. Ja mám knihy od Anny Riceovej rada, ale je to len otázka vkusu, pretože niekedy vie byť dosť nudná :D Čítačku mám a neviem si ju vynachváliť. Nechcela so Kindle, tak som sa rozhodla pre Pocketbook 624 a okrem občasného sekania som spokojná. Ak by som si však mala vyberať ešte raz, vybrala by som si Pocketbook s podsvieteným displejom - nech môžem bez svetla čítať aj keď je väčšia tma :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto je moja prvá kniha od autorky a je škoda, že ma neoslovila. Ale nezúfam, možno ma chytí. :)
      Mne by sa hodil podsvietený displej, keďže večer dosť často čítavam. Len aby to moc nebilo do očí.

      Odstrániť
  2. Aj ja by som sa chcela takto nudiť :D (i keď čítam aspoň každý večer keď mám viac voľna :) Čas anjelov som skúšala čítať aj ja ale moc ma to nebavilo tak som s čítaním prestala :)
    Čítačku poradiť neviem pretože ja mám tablet čo sa tvári že je čítačka (ale nie je) to jest tablet, ktorý sa volá čítačka a má aj predinštaovaný program na čítanie.... ale obrazovka a výdrž batérie sú také isté ako u tabletu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak u mňa je nuda celkom častá, ale niekedy až príšerná. :D
      Mňa to teda tiež moc nebaví, ale nemám rada, keď niečo neprečítam :/ :)
      Ja mám tiež tablet, len ma očí z toho troška bolia. :D

      Odstrániť
  3. Ani mňa táto kniha nebavila, prečítala som síce aj pokračovanie, no fakt tam bolo neskutočné množstvo opisov. A čo sa čítačky týka: mám Kindle a vážne. vážne som si nemohla vybrať lepšie. Je praktická, ľahká, zmestí sa tam veľa kníh, neťahá oči - mám Kindle 5 - a vydrží dlho... Pokojne aj mesiac. Jednoducho je to najlepšia voľba. Ak chceš čítačku na čítanie, neodporúčam tablet - ten oči nielen ťahá, ale sa aj rýchlo vybije - mamka ho tak používa a musí ho nabíjať každé 4 hodiny. Ak by si chcela vedieť o Kindli niečo konkrétne, tak sa mi pokojne ozvi. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne presne ten opis prekáža a nudí ma. Čo je škoda, lebo príbeh by sám o sebe nemusel byť taký zlý, keby tam nie je toľko toho opisu. :)
      Kindle som videla u viacerých ľudí a ako píšeš, tak vyzerá vážne spoľahlivo a dobre. Ja si ho okuknem a ďakujem za radu vážne! :) Určite napíšem, keď budem pripravená si ju kúpiť.

      Odstrániť
  4. Knihu som čítala a veľmi ma nebavila.:/
    Čítačku mám a je to skvelá vec.:) Konkrétne mám Kindle Paperwhite a som maximálne spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už som ju odložila do knižničky mojej, nebaví ma vôbec. :)

      Odstrániť
  5. Ja ctu na iPadu a nemuzu si to vynachvalit, asi bych mu dala vzdy prednost pred nejakou drahou cteckou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Čas anjelov mám doma a čítala som aj pokračovanie a obe knihy sa mi páčili. Ako prvé veľké plus je pre mňa námet a tiež hlavná postava, mne sa tá kniha páčila od začiatku. Je možné, že tie opisy sú trochu zdĺhavé, ale nepríde mi ich tam až tak veľa, už som čítala aj knihy s dlhšími opismi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všeobecne sa ma chytila akási čitateľská kríza, čiže je možné, že sa k nej časom vrátim. :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)