piatok 12. júla 2019

RECENZIA: Baja Dolce - Placebo Ja

Baja Dolce: Placebo JaŽáner: Ľúbostný, erotický román 
Séria: Placebo 
Diel: #2
Vydavateľstvo: Art Floyd 
Počet strán: 314 strán 
Väzba: brožovaná väzba

Anotácia:
Rozchod zničil všetko, v čo Ema ešte pred pár týždňami verila. Jej sny a nádeje na lepšie zajtrajšky úplne zmizli, keď sa o Chrisovi dozvedela temné tajomstvo. Túžila si prečistiť hlavu a prísť na nové myšlienky, preto súhlasila, že pôjde s kolegami na pracovnú cestu do Milána. Osud zase raz rozdal karty podľa vlastných pravidiel, keď jej neplánovane skrížil cestu ON. Nečakaný návštevník priniesol do Eminho života zmätok a rozdúchal staré city, ktoré by najradšej nadobro pochovala. Mier medzi bývalými milencami nebol možný, pretože ich horúce hlavy boli plné vlastných právd a predsudkov. Dokážu sa nakoniec preniesť cez prekážky, ktoré im život hádže pod nohy, alebo sa navždy rozlúčia?
Prečítajte si druhé pokračovanie trilógie Placebo inšpirované životom, ktoré vás vnesie do vášnivého a zamotaného príbehu Emy a Chrisa plného tajomstiev a starých démonov. Jediné, čo obaja potrebujú, je zachrániť sa navzájom.

Za poskytnutie výtlačku ďakujem autorke Baja Dolce.

    Musím sa priznať, že po prečítaní prvého dielu série Placebo som chcela OKAMŽITE sa začítať do ďalšieho dielu, pretože ako som spomínala v recenzií na 1. diel - Placebo On, vzhľadom na to, že to je séria tak sa dalo očakávať, že prvý diel neskončí práve idylicky pre hlavné postavy, avšak i tak mi autorka dokázala zlomiť srdce ukončením prvého dielu a tak som sa nesmierne potešila, keď som mala možnosť začítať sa do pokračovania. Ktoré som mimochodom prečítala za pár hodín.
- - #Couple    Priznám sa, že som očakávala, že druhý diel oproti tomu prvému bude o čosi horší ako to zväčša býva pri sériách. No opak bol pravou. Placebo Ja ma veľmi milo prekvapil a páčil sa mi o čosi viacej ako prvý diel Placebo On, ktorý na mňa pôsobil skôr ako úvod s cieľom oboznámiť nás s Chrisom, Emou a ich démonmi minulosti. Zatiaľ čo druhý diel bol oveľa viac nabitý emóciami. A povedala by som, že poriadne širokou škálou emócií. V príbehu sme sa stretali s emóciami ako je pocit neopätovnej lásky, pocit opustenia, zmätku ale taktiež aj klamstvá, intrigy, tajomstvá a to všetko na pozadí sily priateľstva a lásky. 
    Spôsob, ktorým je príbeh napísaný, tak myslím, že tu sa nenájde žiadna chybička, ktorá by pokazila skvelý dojem z čítania. Príbeh sa doslova sám čítal. Takže sa pripravte na to, že akonáhle túto knihu vezmete do ruky, tak ju odložíte, až keď bude prečítaná. V knihe sa nenachádza žiadna zbytočná vata, ktorá by rušila plynulé čítanie alebo jej úlohou bolo nahnať dostatočný počet strán, na ktorých by sa nedialo nič. V príbehu sa nenachádza žiadne zbytočné množstvo opisov, ktoré by čokoľvek narúšali. Ja osobne veľké množstvo opisov akosi nemusím, ale priznám sa, že časť deja, ktorá sa odohrávala v Miláne bola pre mňa plne skvelá, keďže ja zbožňujem Taliansko.
    Tak isto ako tomu bolo pri prvom diely, tak ja týmto dielom nás po celý čas sprevádzala Ema. A tak isto ako pri prvom diely, tak aj pri tomto by som si veľmi želala aby sa tam aspoň sem-tam vyskytla časť príbehu napísaná aj z pohľadu Chrisa. 
     Čo sa týka samotného deja, nejdem sa tu k nemu nejak obsiahlejšie vyjadrovať, aby som vám tu niečo neprezradila a tak nepokazila ten zážitok z čítania. No môžem vám povedať/napísať len toľko, že počas celej knihy sa neustále niečo dialo. A tak sa nemohlo stať, že by ste sa pri čítaní nudili.
    Ja osobne som sa veľmi vžila do postavy Emy a o to viac preciťovala s ňou všetky jej trápenia, ktoré prežívala. Či už to bol pocit otupenosti, kedy sa jej jednotlivé dni zlievali alebo keď našla oporu v Michaelovi, ktorý mi mimochodom liezol maximálne na nervy svojím nenápadným vtieravým správaním. Alebo keď som čítala o búrke pocitov, ktoré sa Emou prehnali ako tornádo, keď sa po dlhšej dobe stretal s Chrisom v Miláne. Od tohto momentu ma začal príbeh ešte viac baviť, teda ak to je vôbec možné. 
     Jediný rušivý element, ktorý sa tu pre mňa nachádzal bolo spracovanie problému alebo respektíve jeho odhalenie a samotné naťahovanie. Ale to je skôr kvôli tomu, že sa takéto spracovanie nachádza pomaly v každej jednej knihe. Tým spracovaním je: NEDOROZUMENIE. Ako inak. Niekto niečo povedal, a pritom o tom skoro ani nič nevedel a Ema si z toho hneď spravila svoj záver a Chrisovi povie, že vie o ňom pravdu a že ho nechápe atď. Proste klasika, ktorá sa nachádza v každej jednej knihe, ale beriem to ako nevyhnutné zlo, inak by tento diel mal maximálne 200 strán a to by som bola aj ja osobne sklamaná. 
     Pri prvom diely som vravela, že mi zlomil srdce a viete čo? História sa opakuje. Záver Placebo Ja mi taktiež zlomil srdce a ja len dúfam, že posledný diel ho zacelí a ja sa budem len a len tešiť z osudu Emy a Chrisa, na ktorý sa už teraz neviem dočkať.
Takže ak ste sa ešte stále nezačítali do série Placebo, môžem vám len a len odporúčať.


Hodnotenie: 4,5/5
~N

1 komentár:

  1. Aj mne sa kniha veľmi páčila hoci som z nej mala trocha obavy či sa nepodobá 50 odtieňu sivej, ale našťastie nie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)