piatok 5. septembra 2014

RECENZIA: Jodi Ellen Malpasová - Tento muž

Žáner: erotický román
Séria: Tento muž
Diel1. diel
Počet strán: 472 strán
Väzba: pevná väzba s prebalom
Originálny názov: This man

Anotácia:

Keď mladá bytová architektka Ava O’Sheaová prijme pracovnú ponuku, netuší, čo ju v luxusnom hoteli s názvom Zámok čaká. Najskôr bežná konzultácia s nafúkaným, nudným vidieckym snobom s cigarou v ruke. Napriek očakávaniu tam však stretne Jesseho Warda, zničujúco príťažlivého, veľmi sebavedomého plejboja, ktorý vyhľadáva erotické dobrodružstvá a neuznáva pritom nijaké hranice. Okamžite medzi nimi preskočí iskra. Ava sa k Jessemu nechce citovo pripútať, ale nedarí sa jej ovládnuť obrovskú túžbu, ktorú v nej prebudil. Vie, že tento muž jej napokon zlomí srdce, a inštinkt jej našepkáva, aby od neho ušla, kým to ešte dokáže. Lenže Jesse sa jej nechce vzdať. Aj on po nej túži a je rozhodnutý získať si ju za každú cenu.


http://knizny.sk/kniha/29305-jodi-ellen-malpasova-tento-muz-svetova-sucasna-erotika-sex/
Za poskytnutie výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Knižný.sk.


Po dlhšej dobe tu je odo mňa recenzia na knihu Tento muž, ktorá vo mne zanechala veľmi zmiešané pocity a neviem čo si mám myslieť. No určite sa pustím aj do pokračovania tejto série.

Čítajte recenziu v celom článku. :)

Hmm... Neviem kde začať, pretože čakala som všetko ale toto nie. Ale pekne od začiatku.
Myslím si, že táto kniha má u svojich čitateľov dva úplne odlišné názory a nič medzi tým.
Po tom ako kniha 50 odtieňov sivej a celá táto séria zožala obrovský úspech u čitateľov, iný autori sa chytili tohoto hitu a snažili sa na trh pretlačiť svoje knihy, ktoré sú akousi napodobeninou 50 odtieňov sivej. A bohužiaľ táto kniha je pre mňa jedná z tých napodobenín.
 Od začiatku ako sa mi kniha dostala do rúk mi bolo jasné, že to je erotický román, ktoré moc v obľube nemám, pretože podľa mňa druh takýchto kníh je plytký a len s povrchným dejom a autori sa zameriavajú len na sex a na nič iné. 

Keby sa autorka aspoň viac venovala deju, kniha by bola podľa mňa o dosť kvalitnejšia. Je mi jasné, že veľa ľudí s mojim názorom nebude súhlasiť a pre nich to je skvelá kniha, no môj názor nie je až taký optimistický.

Našou hlavnou hrdinkou je 26-ročná Ava O’Sheaová, ktorá býva u svojej najlepšej priateľky Kate v Londýne, kde aj pracuje ako bytová architektka. A vďaka jednej pracovnej ponuke spozná veľmi zaujímavého chlapa a tým sa jej život obráti o 180°. 

Po rozchode s Mattom sa jej do života priplietol Jasse Ward, ktorý stelesňoval všetko po čom ženské srdce piští. Krásny, vysoký, štíhli, ale zato svalnatý, bohatý, pozorný a oči mal len pre Avu. 
Lenže samozrejme, že každý ma aj svoje temné stránky a nejaké to tajomstvo a náš dokonalý pán Ward nebol výnimkou. Mierne ma na jeho postave iritovalo, že mal prehnanú túžbu kontrolovať a ovládať Avu a keď nebolo po jeho, donútil ju k poslušnosti sexom - samozrejme čím iným keď to je erotický román. No na druhej strane bol zaujímavý svojou náladovosťou a tým tajomnom čo bolo okolo neho. No a záver knihy priniesol celkom pekné prekvapenie a nečakaný koniec - teda koniec na pokračovanie.
Avšak aj Ava nebola ideálna hlavná postava - ľahko ovplyvniteľná a hlavne nerozhodná. Jessemu povedala nech jej dá trochu času, lebo nevie čo vlastne chce a keď sa jej 4 dni neozval tak bola na neho nahnevaná, že sa na ňu vykašľal. Ako pardon ale podľa mňa bola Ava dosť "pošahaná"



No aj keď som sa dejom od polky knihy prepracovala len cez priamu reč a zakaždým preskakovania asi takých 6 strán kde bolo opísaný sex medzi nimi, by som rada knihu zhodnotila ako otrepanú. No na druhej strane bolo tam niečo fajn, takže si myslím že jej treba dať druhú šancu a aj preto som sa rozhodla prečítať si aj druhý diel k  tejto sérií.

Musím pochváliť autorku, že dokázala príbeh natiahnuť na 470 strán. No aj tak sa mi jej štýl písania veľmi páčil a aspoň dopomohol k lepšiemu hodnoteniu celkovej knihy. Autorka presne vystihla momenty kde bol potrebný opis, rozhovor, či nejaké to napätie. Sem tam sa tam nachádzali nejaké tie "vaty" okolo toho všetkého, no prekvapivo to nezmenilo môj názor na jej štýl písania.


Na záver len toľko: Predpokladám, že čitateľom, ktorým sa páčila séria 50 odtieňov sa táto kniha zapáči aj keď sa im môže stať v niektorých veciach podobná s 50 odtieňmi. No aj tak si myslím, že budú s touto knihou spokojný. Tí, ktorí hľadáte nejakú knihu na oddych a relax, môže byť táto kniha celkom dobrá voľba, pretože sa veľmi rýchlo a plynule číta. No a tí, ktorí nemajú v obľube erotické romány s plytkým dejom radšej zabudnite, že po tejto knihe siahnete.






Hodnotenie: 2,5/5




S pozdravom




3 komentáre:

  1. aaaa tuto mi pozicala kamoskina mama tak sa na nu chystam... tiez eroticke romany velmi nemusim tak som zvedava. 50 shades som citala tiez ale pre mna najlepsia seria z tohto zanru bola Crossfire :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 50 odtieňov sa mi páčilo. Bola to relatívna novinka, "priekopník" vtomto žánri, no ďalšie podobné knihy sa až tak nechystám. Radšej si prečítam niečo romantické alebo fantasy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě už lezou na nervy tyhle romány, které jsou jen napodobeniny a jde tam jen o jedno. Mě erotické příběhy nevadí a mám ji i ráda, ale jen když jsou napsané originálně a s novou zápletkou, kterou se autorka zabývá! Odstíny jsem četla a podle jsou dobré, protože je to takový to první, co se chytlo. Sice i tam jsou chyby a víc by to chtělo propracovat, ale zase to není jen o sexu. Krásně napsaná recenze, já bych se u toho asi hodně rozčilovala. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)