pondelok 18. júla 2016

Vydavateľský kútik v našich poličkách (#2)

Ahojte,
prvý článok z tejto rubriky bol venovaný vydavateľstvu Ikar. Keďže ale od nich mám veľa titulov, tak som to rozdelila na viacero častí. Takže dnes pokračujem. :)
Prvú časť si môžete pozrieť TU.

Zákerná hra bola dosť záhadným príbehom. Rôzne tajomstvá a divné situácie ma to nútili čítať rýchlym tempom. Rozuzlenie bolo trošku iné, ako som očakávala, no nebolo zlé. Oplatí sa.
Živly noci sú jediný diel zo série od Sherrilyn Kenyon, ktorý doma mám. Na túto autorku ma nalákala moja spoluadminka. Mám doma síce len jednu časť, ale v elektronickej podobe som prečítala celú sériu. Je veľká škoda, že vydavateľstvo Ikar sa s vydávaním tejto série zaseklo.
Poslednými knihami na tejto fotke sú historické romance od Johanny Lindsey - takisto ma na ne nalákala -N. Raz mi tieto dve knižky požičala, veľmi ma bavili a tak som ich po rokoch vystriehla v bazáre a neváhala. 
Inferno je jediný Dan Brown, ktorého doma mám. Dostala som ho, aby som kamarátovi povedala môj názor na ňu, keďže jemu sa veľmi páčila. Musím uznať, že na moje prekvapenie to nebolo zlé.
Geraldovu hru mám z antikvariátu. Mala som obdobie, keď som od neho chcela tuším všetky knihy. Realita je taká, že ich mám len zopár. Geraldova hra je pekné psycho, neraz som mala zimomriavky.
Markus Zusak je známejší hlavne vďaka Zlodejke kníh, no moja prvá kniha od neho bola Posol. Taxikár, ktorý dostáva záhadne obálky s kartami? To muselo ihneď ísť do mojich rúk. Má to trošku komplikovanejší záver, ale inak príjemný príbeh. 
Okrem romantických príbehov mám aj zopár krimi. Skúste hádať ako som sa dostala k Jeden musí z kola von...áno, opäť darček k Vianociam 2015. Nepamätám si celkom príbeh a už vôbec nie rozuzlenie, ale keď spomínam na čítanie, tak moje vnemy sú pozitívne.
Šesť rokov - odporúčam každému, kto má rád zamotané, akčné, miestami vtipné príbehy. Veľká jazda. Krimi, na ktoré s radosťou spomínam.
Špinavé peniaze som si kúpila hlavne kvôli tomu, že ide o skutočný príbeh. Jedná sa pranie peňazí, drogy a podobné veci, ktoré si môžete spojiť s mafiou. Pekné nahliadnutie do zákulisia fungovania zločinu. 
Naprieč vesmírom som si kúpila len kvôli cene 2 €. Scifi vo vesmíre, ktoré nie je na zahodenie, ale k pokračovaniam som sa nedostala. 
Pohľad na Korisť ma až bolí. Tá kniha mala taký dobrý potenciál!!, len škoda toho prevedenia a toho, že to pôsobí príliš detsky. 

Predstavujem vám knihy, ktoré som dodnes neprečítala aj napriek tomu, že sa u mňa nachádzajú už peknú dobu. Dvojčatá som čítať skúšala, no stroskotalo to, pretože to na mňa bolo chaotické a ani ma to nezaujalo.
Anjelská hra doteraz neviem o čom je.
No a Meno hviezdy som si kúpila hlavne kvôli námetu Jacka Rozparovača. Ale tiež len leží na poličke a zapadá prachom. 
Bola to výhra a aj keď podobné príbehy nevyhľadávam, tak som si čítanie užila, až na pár okamihov. 

Zvláštnou knihou pre mňa bol Nádych. Láska medzi obeťou šikany a šikanovateľom mi prišla pritiahnutá za vlasy.
Keď slzy liečia Život naruby sa mi ešte nepodarilo prečítať. Sú to také kabelkové knižky, som na ne zvedavá. 
Sériu Dublin street som spomínala už v predošlom článku, no vtedy som ešte nemala posledný diel. Scotland street mi nedávno pribudol a veľmi sa naň teším.
No a zatiaľ posledná knižka od Ikaru je Predtým ako som ťa poznala, ktorú každý vychvaľuje.
Tak toto je z mojej Ikar zbierky zatiaľ všetko. Dokopy je to 36 kníh. Koľko ich máte vy? Ktoré sú od Ikaru vaše obľúbené? :) 
Smiley

6 komentárov:

  1. Pekná zbierka.:) Väčšina mojej knižnice je v čítačke, takže neviem, koľko mám kníh od ktorých vydavateľstiev, ale veľa do nebude. Väčšinu z kníh, o ktorých píšeš, som nečítala, ale napríklad s Naprieč vesmírom to máme rovnako - tiež som prečítala, bolo to fajn a k pokračovaniam som sa nedostala.:D Aj s Bully úplne súhlasím, celý námet sa mi zdal padnutý na hlavu.:) Ach a ešte som čítala Meno hviezdy - nikdy som síce sériu nedočítala, ale prvé dva diely sa mi dosť páčili.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Dúfam, že sa bude stále rozrastať, heh.
      Joj no to áno, čítačka je možno aj pohodlnejšia, ja by som nemala pri čítaní z nej pohodu :/
      Niektoré z tejto zbierky ti určite odporúčam, hlavne Dublin Street :3 Meno hviezdy som veru ja ešte nečítala, nejako sa k tomu nemám :D

      Odstrániť
    2. Johanna Lindsey je moja slabosť už veľa rokov. A pritom ju veľa ľudí zbytočne odsudzuje :-)

      Odstrániť
  2. Škoda, že sa Ikar sekol s knihami od Sherrilyn Kenyon...Pritom jej knihy sa tak dobre čítajú :3 Naprieč vesmírom som čítala, ale veľmi ma to nezaujalo, hlavna hrdinka mi liezla na nervy a kazila mi dojem z knihy -_- Ale minule som rozmýšľala, že sa pustím do pokračovnia a možno to bude lepšie, aj keď pochybujem :D Predtým ako som ťa spoznala je skvelá, síce dom smoklila, ale je to dobré, veľmi dobré :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda naozaj škoda je :/ Mnohé z dielov stoja zato! Snáď sa s tým raz opäť rozbehnú.
      Hah mne sa to páčilo, len už si nepamätám, o čom to bolo :D Držím palce.
      Joooj normálne sa aj obávam, ale neuveriteľne sa teším na tú knihu :3 Samé pochvaly to má.

      Odstrániť
  3. Ďakujem moc, živly noci určite skúsim

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)