piatok 18. septembra 2015

RECENZIA: Emma Chaseová - Zaskočený

Žáner: erotický román
Séria: Tangled
Diel: #2
Vydavateľstvo: Mladá Fronta
Počet strán: 208
Väzba: Pevná
Pôvodný názov: Twisted

Anotácia:
Druhý díl Zapleteného navazuje na příběh Kate a Drewa po dvou letech a je tentokrát vyprávěn z pohledu Kate.
Na světě existují dva druhy lidí. Ti, co dvakrát měří, a ti, co rovnou řežou. Já jsem vždycky přeměřovala. Bývala jsem opatrná a ráda jsem si všechno nejdřív naplánovala. To se změnilo, když jsem potkala Drewa Evanse. Byl neuvěřitelně vytrvalý. Byl si tolik jistý sám sebou – i mnou. Ovšem ne každá love story má šťastný konec. Mysleli jste si, že Drew a já odcváláme vstříc západu slunce? Vítejte v klubu. Teď se musím rozhodnout a jde o nejdůležitější volbu v mém životě. 



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Preskoly.sk


Zapletený predstavoval iba začiatok dlhej jazdy. Ako vám už Kate v anotácii naznačuje, mal to byť dokonalý happy end. Lenže to by autorkou tejto série nemohla byť Emma Chase, ktorá sa so svojimi postavami nedokázala rozlúčiť a preto čitateľovi sprostredkovala aj pokračovanie. 


Emma Chase je majsterkou slova. Jej štýl písania ma pohltil a to hneď pre niekoľko dôvodov. Využíva krátke vetné konštrukcie, nesústredí sa na opisy, práve naopak, veľkú pozornosť venuje dialógom, ktoré posúvajú príbeh dopredu. Ako čitateľa ma veľmi zaujal spôsob, akým komunikuje s čitateľom. Túto komunikáciu necháva na starosť svojim postavám, ktoré vám kladú otázky a dokonca to pôsobí, akoby sa s vami rozprávali. Dodáva to knihe iskru, ktorá je pre dobrý príbeh potrebná.
Čo sa týka samotného deju, tak musím povedať, že sa rozbiehal pomalšie, začo môže úvod, ktorý hovoril o tom, čo už dávno ako čitateľ viete - pokiaľ ste čítali prvý diel. Čakáte len na zlom, ktorý odštartuje pokračovanie. Čo ma na Zaskočenom mrzí najviac je to, že príbehovo je na rozdiel od Zapleteného slabší. Dalo by sa povedať, že je vo veľkej miere predvídateľný, niekedy bohužial nudný a na niektorých miestach akoby sa zasekol. Takisto ma mrzí, že ubudol humor, ktorý bol pre Zapleteného príznačný.
Aj napriek tomu som si však čítanie užila, o čom svedčí aj to, že som ju prečítala za jeden deň. 


Zatiaľ čo pri Zapletenom ste si mohli užiť Drewov pohľad na vec - ktorý bol mimochodom veľmi vydarený, tak pri Zaskočenom prežívate veci v koži Kate. Ale neobávajte sa, s Drewom budeme mať česť v závere ;). Ak by som si mala vybrať, ktorý pohľad bol lepší, tak moja odpoveď by bola jednoznačne v prospech Drewa. A prečo?
Kate je síce fajn postava, no niečo jej chýba a niečo mi na nej aj vadí. Jej nedostatky som pri prvej časti veľmi nevnímala, no keď som sa na veci mala pozerať cez jej oči, tak jej chyby vystúpili do popredia. Zdalo sa mi, že občas nerozmýšľala veľmi logicky, nechala sa zmietať emóciami a niektoré veci robila proste len na truc. 
Drew ostal taký, akého ho poznáte. Má typicky chlapčenský humor, škriepi sa ako malý chlapec o hračky, no a jeho romantická stránka - každá žena po takomto mužovi v kútiku duše túži. No ani on nie je bez chýb.
Pri čítaní som mala chuť obom vraziť facku, nech sa konečne preberú a začnú spolu komunikovať - lebo za všetky "trable" mohlo len jedno nedorozumenie.
Vedľajšie postavy vnášali do deja humor a dokresľovali príbeh. 

Ak máte radi Drewa a Kate, v tom prípade si knihu užijete aj napriek jej chybičkám. Ide síce o erotický román, no netočí sa to celé len okolo sexu, čím si autorka u mňa vyslúžila veľké plus. 
Má to totižto dejovú líniu.



HODNOTENIE: 4/5

2 komentáre:

  1. Děkuji za připomenutí knihy ;) První díl na mě pořád ještě čeká :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je začo, no to by si mala napraviť a pustiť sa do neho, pretože je úžasný!! :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)