sobota 4. júla 2015

TOP 5 Najnenávidenejších mužských postáv

Pokiaľ kniha nezaujme hlavnými postavami, je to stratené. To pozná určite každý knihomoľ/ka. 
Pokiaľ si ma hlavná postava nezíska, stojí ma veľké úsilie knihu dočítať. (Nakoniec ju vždy dočítam, pretože neznášam, keď niečo nedokončím - moja smola). 
Inšpirovala som sa a z toho množstva prečítaných kníh som vybrala TOP5 nenávidených mužov, ktorí mi strpčovali život. 

Tak a tu je moja TOP 5: 

1. Gideon Cross (Crossfire):

Skoro ničím originálny. Po 50 odtieňov sa objavilo viacero postáv rovnakého charakteru. Gideon patrí medzi tých niekoľko sexy bohatých idiotov, ktorí si myslia, že žena je majetok a treba si ju ohradiť ostnatým plotom a nikoho a nič k nej nepustiť.
V určitej miere príťažlivé, ale čo je moc, to je moc. Veď to by som sa lepšie asi cítila vo väzení ako po jeho boku. Určite by som sa nenechala obmedzovať v mojich rozhodnutiach. 
Nedokázala by som žiť s človekom, ktorý je ochotný urobiť naozaj čokoľvek. (Aj keď to robí pre svoju lásku). 






2. Jared Ryel (Providence):
Anjelské série mám rada. Vždy ma lákali a väčšinou mi aj postavy dokonale sadli. Bohužial, v prípade Jareda to povedať nemôžem. 
Ako postava je slabo prepracovaný, veľmi som sa o ňom z čítania nedozvedela  a príde mi miestami až príliš "mäkký" - citlivka. 
Takisto mi vadí, že sa zjaví vždy tam, kde ho treba, nemá na to žiadne logické vysvetlenie a väčšinou hovorí len o tom, ako treba Ninu chrániť, pričom častokrát zlyháva. A furt točí len o tom istom...


3. Gale Hawthorne (Hunger Games):  
Naozaj netuším, prečo ho nemám až tak rada. Ničím tak veľkým sa neprevinil... iba v poslednom dieli, tam si už moje nesympatie zaslúžil. 
Lenže ja som ho nemala rada už od prvého dielu. Vždy keď sa objavil na scéne som prevracala očami a priala si, aby sa už konečne stratil. Jeho konanie síce bolo premyslené a ako postava nevystupoval zle, lenže pre nejaký neznámy dôvod som ho nemohla vystáť. 




4. Aspen Leger (Selection):
Od počiatku som pre neho mala pripravené iba jedno slovo: ZMIZNI. Aspen je podľa môjho skromného názoru zbytočná postava. Slúži len na to, aby sa v príbehu spravil milostný trojuholník, ktorý zapĺňa prázdne miesta a vytvára miestami príliš veľa komplikácii. 
Ako postava mi tiež vadí. Vkuse sa uráža a správa sa niekedy prehnane a nezmyselne - podľa mňa. 




5. Jacob Black (Twilight saga): 
No a TOP 5 nemôže uzatvoriť nikto iný než Jacob. Vždy sa do všetkého musel starať, vždy. Aj do vecí, do ktorých ho nič nebolo. Nedal si poradiť a potom sa ospravedlňoval. Furt pobehoval okolo bez trička a hral dôležitého - pritom to bola veľká citlivka. Aspoňže na konci sa ukľudnil.  








14 komentárov:

  1. Jacoba mám rada :D Hoci mi liezol niekedy dosť na nervy :D
    Ale Aspen je kretén. Obrovský :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jacoba som mala spočiatku rada aj ja, teda aspoň trošku, ale s odstupom času vôbec :D No a Aspen je hrozný, vadí mi.

      Odstrániť
  2. Tak ja to mám trošku inak.
    Gale je pre mňa sympatická postava, aj keď film je film, bolo by treba prečítať knihu (k čomu sa už asi nedostanem).
    A Jacob? Fu, z Twilightu nemám rada skoro nikoho, vlastne ako celý film :D. Viac mi liezol na nervy Edward.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý si obľúbi iných. Napríklad ty nemusíš mať rada postavu, ktorú ja zbožňujem. Názory sú rôzne :)))) Tak to má byť.
      Vidíš napríklad Edwarda som ja zbožňovala heh. :D

      Odstrániť
  3. Súhlas ! :D Teda, Jacoba mám pomerne rada, ale ak by som si mala vybrať jeho alebo Edwarda (knižného :D) tak beriem toho druhého :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S Aspenem souhlasím, Jacob... no, Edward byl alespoň podle mě horší. :D A Hurikán mi zrovna nevadí, i když na větvi z něj rozhodně nejsem. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Znám akorát ty dva poslední:D...A jelikož jsem nečetla ještě Elitu, tak mi Aspen nevadí, souhlasím s tím, že je tam jen pro dokreslení milostného trojúhelníku:). Jacob me taky štval ale bylo mi ho spíš líto..Přece jen, byl ještě dítě..

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Aspen to meno mi zvyšuje krvný tlak! :D Čo sa týka Gideona.... Mňa veľmi neohúril, ale mám pocit keby prišiel pred Greyom, no tak neviem.... A Gale... Radšej nekomentujem....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne všetci títo zvyšujú krvný tlak :D Gideon bol po Greyovi aspoň podľa mňa, ale možno sa mýlim, každopádne mi lezie na nervy. :D

      Odstrániť
  7. 8D Jacoba som veru nemusela ani ja 8D ale to za to, že som bola vždy upíro-milovník 8D nemal ani šancu chudák. Ale zase vo filme sa na neho dobre kukalo 8P
    Z Galea som vždy na pochybách. Ja moc ani Peetu nemusím, proste sú mi vlastne obaja ukradnutý 8D Ja zbožňujem Katniss a Finnicka! A "jej" chlapci nikdy nič extra neprejavili. Ale na konci potom u mňa prevážil Peeta, lebo Gale bol fakt v poslednom dieli o ničom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlastne to mám podobne ako ty, ani z Peetu nepadám na zadok, sú mi ukradnutí, to si vystihla asi najlepšie. :D Ale Gale mi nebol sympatický vôbec. Najlepší podľa mňa bol tiež Finnick. :3 :)

      Odstrániť
  8. Skvělý článek :) Četla jsem jen Huger Games a Twilight. Gale mi nevadil, ale přišlo mi, že je v knížce navíc, zbytečný. A Jacob ještě ušel, Edward mi přišel horší :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Edwarda nemá rado veľa ľudí. :D :D áno Gale je podobne ako Aspen zbytočný. :)
      Ďakujem, som rada, že sa článok páči. :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)