sobota 6. júna 2015

Summer Talking (#5)


Už dlhšie sme tu nemali žiadny Talking. Posledný som uverejnila ešte v zime. Na začiatku roka, odvtedy už ubehlo veľa času a dosť sa toho aj pomenilo a tak mám potrebu vám niečo popísať. 

Po dlhom očakávaní som sa dočkala LETA. Moje najobľúbenejšie ročné obdobie. 
Keď vonku svieti slniečko, tak sa cítim pozitívne a zdá sa mi, že všetko ide akosi ľahšie. Poskytuje mi životnú energiu a chuť čokoľvek vykonať a prekonať aj samú seba. 
A áno, aj kvôli prázdninám ho tak veľmi milujem. 

Tento rok sa mne aj RoBerte_D* začali už na začiatku júna. Správne, maturovali sme. A každý maturant si určite predĺžené voľno zaslúži. MATURITA - FORMALITA. Autorovi tohto výroku by som asi stoličkou rozbila hlavu. Podľa mňa to vôbec nie je pravda. Maturita dá poriadne zabrať. Učeniu venujete väčšinu svojho času, všetko sa vám zlieva dokopy. To čo sa naučíte za jeden deň, vám o dva dni vypadne. Nič nedáva zmysel. Takto som to mala aspoň ja. Predtým, ako ma zavolali na prípravu, tak som myslela, že sa povraciam. Ak mi nepribudli v žalúdku vredy, tak neviem.. Keď už som sedela na príprave išlo to ľahšie. Samozrejme, mala som brutálne šťastie na zadania. Na dejepise som si vytiahla tú najprimitívnejšiu otázku: základne pojmy ako dejepis, prameň, členenie dejín, vývojové etapy človeka a práca sa prameňmi. Na SJL - Ežo Vlkolínsky, Hájnikova žena a zámená, číslovky, slovesá. :D Na NOSKE som síce toľko šťastia nemala, lebo som si vytiahla predčasné voľby po páde vlády Radičovej, ale našťastie som práve túto otázku videla ako poslednú, takže som ju mala v hlave. Toto zadanie bolo naozaj príšerné. Politika je hrůza. No a Anglina? Znova nado mnou asi niekto stál, keďže som dostala svoje rodné mesto a Family. 
Keď som štvrtok vyšla z miestnosti s tým, že je to všetko za mnou, myslela som, že sa od radosti zbláznim. Toľko stresu, toľko strachu.. pre 4 blbé skúšky.. Po životnej skúsenosti nebudem ako väčšina ľudí hovoriť, že to je ľahké. Psychicky určite nie je.  
Ešte stále mi nedochádza, že je koniec. V septembri sa už neuvidím v jednej miestnosti s ľuďmi, s ktorými som strávila 4 roky. Je to zvláštny pocit. Ale zas príde niečo nové. 

Ako ste maturu zvládali vy?

Na čítanie som nemala žiadny čas. Knihy mi zapadali v skrini a vrhala som na ne len túžobné pohľady.  Konečne sa do nich môžem aj pustiť. Práve som v procese s Arkádiou. Na môj vkus obsahuje veľa opisov a je možno určená pre mladších čitateľov. Príbeh celkom originálny, teda aspoň s ideou zvieracej mafie, ale neoriginálny, keďže je to ako Rómeo a Júlia. Čítali ste ju? Páčila sa vám?

Oveľa viac ma však trápi to, že strácam múzu. Absolútne neviem, ako napísať recenziu na Strácam sa v tebe. Tá kniha ma ohúrila. Veľmi sa mi páčila, takmer každá jedna vec na nej, no nedokážem to zlúčiť do recenzie. Takisto nedokážem prísť ani na nejaký ten tématický článok. Asi sa ešte spamätávam s maturitného šoku. :D
Každopádne nejaké tie recenzie v podobe konceptu ešte v zálohe sú, takže určite niečo na blogu pribúdať bude. 

+ nejaké fotky, ktoré sa mi podarili porobiť. 
Maličkí vtáčkovia v hniezdočku :3


To je asi tak všetko, už je toho dosť. Ak ste sa v čítaní dostali až sem, ďakujem. :))

4 komentáre:

  1. Vůbec nezávidím letošním maturantům.. Měli jste to opravdu těžké, já jsem ve stresu už teď pomalu a to mě to čeká až za dva roky :D Taky mám léto nejradši, všichni si stěžují na to vedro (i já občas, ale co už) ale jinak to miluji! :) A krásné fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No písomné matury boli otrasné, odporné.. :) Držíme palce o dva roky, dovtedy ešte máš času, aj keď ten asi aj rýchlo ubehne :) Občas sa aj ja sťažujem, ale milujem ho :D Ďakujemm

      Odstrániť
  2. Ten, kto povedal, že je maturita iba formalita, podľa mňa nebol veľmi múdry človek. :D Ja som mala nervy na prasknutie a som rada, že je to za mnou. Takže ti úplne rozumiem. :D
    Posledná fotka sa mi páči (a nie iba kvôli tomu, že rada fotím kvety). My máme bordové a žlté kosatce, sú fakt krásne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite nebol múdry, od múdrosti bol pekne ďaleko. Presne ! Nervy som stratila asi na začiatku akademického :D
      Sú to krásne kvety :3

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)