štvrtok 18. decembra 2014

Náš vianočný wishlist


Ahojte! Nejak sme zanevreli na meme, kde sme každý týždeň pridali knihu, ktorú by sme chceli mať vo svojej knižnej zbierke. A keď sa tak blížia tie Vianoce, povedali sme si, že sa s Vami podelíme o knihy, ktoré by nás potešili. Jeden nikdy nevie, možno si Ježiško nájde náš Vianočný wishlislist a spraví nám radosť. :)

SMILEY: 

Perly tej druhej: Keď sa Adela a Richard pár rokov po škole znovu stretnú, vzplanie medzi nimi nečakane prudká vášeň. Adela pochopí, že Richard vždy bol a navždy bude jej druhá polovica, že iba potrebovali dozrieť. Až neskoro zistí, že Richard už nie je voľný. Vtedy ho už nedokáže opustiť a postupne sa zmieruje s úlohou „tej druhej“... Vzdá sa navonok nezávislá a rozhodná Adela milostného puta, ktoré jej vlastne iba ničí život? 
Nevyspytateľná mrcha: Podsvetie. Rodiny a klany, ktoré majú rozdelené územia. Ich členovia sú pripravení kedykoľvek vytiahnuť zbraň a zabíjať, ak je v ohrození niekto z ich blízkych. Jedného dňa sa Lein manžel, mafiánsky boss, ocitá vo väzení. Ona zostáva sama na vedenie podniku a udržanie rodiny. Po jeho prepustení Lee zavraždia veľmi blízku osobu. Pomsta je pre ňu jedinou životnou prioritou. 
Neodolatelný: Restaurátorka Callie Burkeová dostane novou zakázku: bude restaurovat vzácný obraz, který právě v dražbě zakoupil bohatý a sexy politik Jack Walker. Protože Jack má k obrazu svého předka osobní vztah, musí se Callie za prací dočasně nastěhovat do jeho sídla - kde se k práci přidají city. 
Pan Mercedes: Ešte pred úsvitom čakajú v americkom meste zmietanom ekonomickou krízou stovky nezamestnaných mužov a žien na otvorenie veľtrhu pracovných miest. Sú unavení, uzimení a zúfalí. Z hustej hmly sa vynorí osamotené auto. Vodič v ukradnutom mercedese preletí davom, zráža nevinných, potom zacúva a znovu zaútočí. Zabije osem ľudí, pätnásť ich zraní. A uniká.
Vyšetrovanie nezmyselného činu nikam nevedie. Penzionovaný policajt Bill Hodges ťažko znáša traumu z nevyriešeného zločinu a uvažuje o samovražde, keď dostane list od šialenca – priznanie k vraždám.
Přivolávaní: Chloe vidí mrtvé lidi. Ano, jako ve filmech. Problém je, že vidět duchy v reálném životě znamená jednosměrnou jízdenku na psychiatrii. Ovšem nic není tak, jak se na první pohled zdá…
Dash Lily: „Nechala jsem ti tu pár nápověd a vodítek. Jestli chceš, otoč stranu. Jestli ne, vrať knihu prosím zpátky do poličky.“ 
Lily zanechala chvíli před Vánoci červený zápisník plný výzev na poličce svého oblíbeného knihkupectví a čeká, až někdo přijme nabídku ke hře. Ale je Dash ten pravý? Nebo je jejich osudem vzájemně sdílet svoje sny a touhy jen na stránkách deníku, který na střídačku schovávají po celém vánočním New Yorku?

Losing It: "Jak to, že jsem pořád ještě panna?“ ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím – jenže ten pravý stále ne a ne přijít.
Bliss narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex…, ze kterého však s nepodařenými výmluvami vycouvá.
Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss  zjišťuje, že Garrick, , je jejím novým profesorem!
Uväznená v čase: Alexandra sa po pohrebe starej mamy dozvedá, že jej dvojča Matej zostrojil zariadenie schopné cestovať v čase, len aby mohol navštíviť svoj idol z devätnásteho storočia - nebezpečného bezcharakterného sodomistu, grófa Richarda Grevilla. V tajnej pivnici nájde vynález spolu s bratovým odkazom, v ktorom jej predkladá návrh. Praje si, aby ho v prestrojení za muža nasledovala do Londýna. Jeho sestra sa, napriek miernemu zaváhaniu, podujme na bizarnú cestu do minulosti. Nevšedný stroj ju však vysadí na úplne inom mieste, než Matej naplánoval. 


RoBerta_D*:

Labyrint: Útěk: Thomas sa probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. 
Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi.
Placeři, jak si jeho obyvatelé říkají, nevědí, proč nebo jak se tam ocitli. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce.
Další den se objeví dívka - vůbec první, která na Plac dorazila. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů. Ale čím dál víc se zdá, že Labyrint řešení nemá.
Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začně připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi.
Buď se mnou:Tereza Hamiltonová prožívá drsný rok - zamilovala se do nejlepšího kamaráda svého staršího bratra. Jase s ní ale nepromluvil od té doby, kdy jí věnoval opravdu úžasný, dech beroucí polibek, takový, co vám změní život. Tereza se právě vymotala z příšerného vztahu a navíc jí hrozí, že kvůli zranění bude muset dát sbohem taneční kariéře. Nastal čas na plán B - vysokou školu. Možná tak dostane šanci přesvědčit Jase, že jí jeden polibek nestačí.
Trable: Mia Monroeová nikdy neměla lehký život. Když se konečně osamostatnila, myslela si, že všechno bude jednodušší. Teď prchá před člověkem, kterého nechce už nikdy vidět. Utíká před minulostí, o níž se nesmí nikdo dozvědět. Zoufale se snaží najít lásku, o které dosud jen snila. Jordan Matthews naopak bere všechno na lehkou váhu. Má rád ženy, jednoduchý, uvolněný a bezproblémový život. Jenže pak potká Miu… Čím více tuto dívku poznává, zjišťuje, že poprvé chce někomu pomoct. 
Když Mia poprvé uvidí Jordana, říká si, že je to přesně typ člověka, s nímž nechce mít nic společného. Jak je tedy možné, že se do něj zamilovala? Jenže pak ji minulost začíná rychle dostihovat.
Diabol sa žení: Lizzie Carlislová, bystrá a krásna mladá žena, má za sebou nešťastnú lásku. Spamätáva sa z nej v tichom prostredí vidieka, kde pracuje ako spoločníčka bohatej starej dámy. Čoskoro jej však cestu skríži záhadný a obávaný muž Devlin Kimball, prezývaný Diabol. Krásavec, ktorý má za sebou temnú minulosť plnú dobrodružstiev na mori a zlomených ženských sŕdc. Aj on sa vyrovnáva s nepriazňou osudu, ale oveľa tragickejšou: pred rokmi mu pri požiari zahynula celá rodina. Teraz sa dozvedá, že to nebola nešťastná náhoda, a prisahá vinníkom pomstu...

Nepobozkaná: Sladkých šestnásť a na obzore žiadny frajer, žiadna pusa, žiadne randenie. 
To je údel druháčky Dominiky, ktorá si najviac na svete želá, aby sa zbavila nálepky „nepobozkanej“. Jedného dňa sa jej do cesty pripletie Šarkan, chalan s krásnymi očami a nevyspytateľnou povahou, ktorý jej celkom poblázni hlavu a vnesie jej do života dlhoočakávaný závan romantiky. 
Nepotrvá dlho a Dominike sa začnú plniť i najtajnejšie sny. O bozkoch. O láske. O človeku, ktorý dokáže narušiť jej nudný stereotyp.

Jednou ano, dvakrát ne: West je úspěšný středoškolák a má vše, co si jen může přát.
Avšak jednoho dne se probudí po nehodě v nemocnici – ochrnutý a bez možnosti mluvit. Jediné, co ho udržuje při smyslech, jsou návštěvy Olivie, pacientky z vedlejšího pokoje. Co se stane, jestli se West vyléčí? Uvidí se ještě někdy? A můžou se oba ještě někdy vrátit do normálního života?

A aké knihy by Vás potešili pod stromčekom?


S pozdravom

12 komentárov:

  1. Zajímavý výběr :) Některé z knih jsou i v mém vánočním wishlistě, tak jsem zvědavá, jestli se pod stromečkem opravdu objeví :)) U sebe zatím vím o dvou, že stoprocentně :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samé dobré knihy! Jednou ano, dvakrát ne, Labyrint, Losing it, a Kniha přání (i když tam je to půl napůl) doporučuji! Máš tam ještě pár kousků, které bych chtěla i já a některé, které neznám, ale stejně vypadají skvěle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa anotácií a niektorých recenzií vyzerajú super ):3

      Odstrániť
  3. Labyrint mám taky na svém wishlistu a i spoustu dalších knížek z toho vašeho bych si ráda přečetla, třeba Losing it, Dash a Lily, Přivolávání :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pýcha a předsudek a Labyrint jsou dvě skvělé volby :) Taky bych si moc ráda přečetla Knihu přání a Losing It :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja si prajem knihu Pilot a Malý princ & Ritmatika. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mě by potěšil taky Labyrint a Pýcha a předsudek. :3 :) A Dash a Lily a spoooustu dalšího. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak hádam vám vaše priania splnia.:) Ja momentálne nemám nejakú knihu, ktorú chcem pod stromček, tak nejako priebežne sa zásobujem... ale poteší hocičo.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bodaj by sa splnilii :) Každá maličkosť dokáže potešiť. :)

      Odstrániť
  8. Prajem vám aby vás pod stromčekom potešila aspoň polovica želaných kníh. Pýcha a predsudok je TOP ! ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)