sobota 1. novembra 2014

RECENZIA: Samantha Youngová - Jamaica Lane

Podrobnosti:
Žáner: New Adult
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 312 strán
Väzba: pevná s  prebalom
Originálny názov: Before Jamaica Lane

Anotácia:
Príťažliví muži privádzajú hanblivú Oliviu do rozpakov. Je čas zmeniť to!
Knihovníčka Olivia je sympatická kráska, ale trpí veľkým komplexom. Bojí sa nadviazať rozhovor s atraktívnym mužom, hneď očervenie. Nepovažuje sa za príťažlivú. S partnerskou intimitou takmer nemá skúsenosti. Kým sa jej rovesníčky zaúčali do tajov sexu, ona sa starala o chorú mamu.
Keď si na Jamaica Lane prenajme svoj prvý byt, uvedomí si, že nastal čas pohnúť sa ďalej. Je po uši zamilovaná do postgraduálneho študenta, no pri každom stretnutí s ním ju pochytí panika.

Záchrana príde v podobe jej dobrého priateľa, šarmantného sexi sukničkára Nata Sawyera. Ten sa záväzkom veľkým oblúkom vyhýba, ale k priateľom je lojálny. Olivia sa mu preto zverí so svojím trápením. Nate sa ponúkne, že ju naučí flirtovať a pomôže jej získať sebavedomie v posteli. Dvojica sa teda vrhne rovno na prax. Dajú si len jedinú podmienku – lekcie zvádzania nesmú ohroziť ich priateľstvo.



Za poskytnutie výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar
 
 


Ahojte! Opäť tu pre Vás mám recenziu. Už sa Vám to aj muselo zhnusiť. Ale nebojte polepšíme sa a bude to aj niečo iné okrem recenzií.
Tentokrát tu mám pre Vás ďalšiu knihu od skvelej autorky Samanthy Youngovej - Jamaica lane. Od autorky som prečítala obe jej knihy, ktoré boli preložené do slovenčiny a to : Dublin Street a London Road. Musím povedať, že keď som sa dozvedela, že autorke bude preložená ďalšia kniha tak som sa nevedela dočkať, kedy sa do jej knihy začítam.

Túto knihu som si vybrala hlavne kvôli autorke, pretože sa mi veľmi zapáčil štýl jej písania, ktorý je nesmierne hladký a plynulý. V deji sa nenachádzajú žiadne výrazné "hluché" miesta. A taktiež sa tu nenachádza zbytočné množstvo opisu prostredia a iných vecí. Najviac opisu autorka využíva pri presnom vykreslení citového rozpoloženia hlavnej postave. A to nám aj v poslednom rade umožňuje presne si predstaviť a vžiť sa do situácia, v ktorej sa nachádza naša hrdinka. V tomto ohľade sa jej nemá čo vytknúť. 

Kniha ma veľmi potešila aj preto, že som mala vďaka nej možnosť dozvedieť sa niečo nové o našich starých hrdinov z Dublin street - Joss Braden a London road - Jo a Cam. 

Naša hlavná hrdinka Olivia sa nám prvýkrát objavila už v knihe London road. A hneď mi bolo jasné, že práve o nej bude ďalšia kniha. V London road vyzerala ako postava, ktorá nemá žiadne problémy, navonok vystupovala sebavedome, no v Jamaice lane sme sa dozvedeli, že to tak vôbec nie je.
Po pár stranách som nadobudla pocit, že mám s hlavnou postavou niečo spoločné, čo sa mi ešte pri žiadnej knihe nestalo. Naša Olivia skrývala svoju plachosť za sebavedome vystupovanie. Lenže tak to bolo len v okruhu svojich kamarátov. Akonáhle sa dostala do prítomnosti muža, jej sebavedomie vzalo nohy na ramená a ostala len jej plachosť. Olivia mala minimálne skúsenosti z mužmi, pretože keď všetci jej kamaráti chodili po párty ona ostala doma a starala sa o svoju chorú mamu. 
Liv už nebavilo byť plachou a neschopnou komunikácie s mužmi. No a kombinácia alkoholu spolu z bláznivým nápadom nám dali zaujímavú zápletku deja. :) Liv požiadala svojho najlepšieho priateľa Nata, aby ju zasvätil do všetkého - od flirtovania až po sex. 
Ako to asi tak len mohlo dopadnúť? 
Nate Sawyer bol známi sukničkár, ktorý sa širokým oblúkom vyhýbal vzťahom a akýmkoľvek záväzkom, no zato je lojálny k svojím priateľom a rodine. A vrámci toho je ochotný pomôcť Liv s jej trápením a získať späť jej stratené sebavedomie.
 Priateľské vzdelávanie a zvádzanie sa však premení na niečo oveľa intenzívnejšie, čo obaja nečakali alebo si to aspoň nechceli pripustiť. Avšak slovo dalo slovo a bum. Natov strach zo záväzkov spôsobí, že sa pohádajú. Avšak keď si uvedomí svoju chybu, je len na ňom či si dožičí šťastie a lásku vo vzťahu s Liv.

Kniha úplne splnila moje očakávania. Nedá sa jej nič vytknúť. Takže ak milujete romantiku zmiešanú z erotikou a aj trošku drámy vo vzťahoch, tak si myslím, že práve toto je tá kniha, ktorá naplní vaše požiadavky.
Príjemný príbeh s vtipnými scénami Vás určite chytí za srdce. Autorka sa snaží podať nie veľmi šťastný osud miestami humorne a tým odľahčiť smutnú atmosféru knihy. Dá sa povedať, že pri čítaní sa cítite ako na húsenkovej dráhe. Raz ste hore a raz dole.




Hodnotenie: 5/5

S pozdravom

2 komentáre:

  1. Znie to ako celkom fajn čítanie, také oddychové, možno niekedy sériu vyskúšam.:) Pekná recenzia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O knize jsem neslyšela ale vypadá fantasticky zvlášť, když má hodnocení. A ani téma mi není úplně cizí, takže se po ni určitě mrknu. Skvělá recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)