nedeľa 30. marca 2014

RECENZIA: Tammara Webberová: Easy?


Žáner: Young Adult / New Adult
Séria: Contours of the Heart
Diel: #1
Vydavateľstvo: Jota (CZ)
Počet strán: 308
Väzba: Pevná s preobalom
Originál názov: Easy

Anotácia: S
ledoval ju, ale nepoznal ju. Až do chvíle, keď sa stal vďaka náhodnému stretnutiu jej záchrancom...ledoval ju, ale nepoznal ju. Až do chvíle, keď sa stal vďaka náhodnému stretnutiu jej záchrancom...


Dievča, ktoré si myslí, že ľuďom nejde veriť, na sľuby sa nedá spoliehať a vernosť je iba ilúzia. Chlapec, ktorý verí, že pravda je relatívna, že klamstvá dokážu skryť neznesiteľnú bolesť a vina je neodpustiteľná. Potvrdia si navzájom svoje presvedčenia, alebo ich naopak jeden druhému definitívne vyvrátia?


! Môj názor môže obsahovať spoilery !



Príbeh sa začína pomerne akčno a to z dôvodu, že hlavná hrdinka Jacqueline Wallace sa na prvých stranách dostáva do ohrozenia zásluhou Bucka, kamaráta jej expriateľa, ktorý sa ju pokúša znásilniť. Podarilo by sa mu to dotiahnuť do konca, no tu sa z tmy vynoril neznámy a záhadný záchranca.
Áno, celkom výstižné ako začať. Ženy predsa milujú ochrancov. 

Prečítajte si celú recenziu v celom článku.


Počas čítania sa bližšie oboznamujeme so životom hlavnej hrdinky. Jacqueline je študentkou vysokej školy, ktorú si vybrala vlastne preto, lebo si ju vybral jej priateľ a nechcela stratiť dlhoročný vzťah kvôli diaľke.  Chyba. Zmena prostredia niekedy mení aj ľudí. Jej priateľ Kennedy je bohužial taký prípad. Život vysokej školy ho omámi a dievčatá, ktoré na ňu chodia tiež. S Jacqueline sa rozíde a z dôvodu rozchodu budete vážne prekvapení a možno až znechutení. (V tejto chvíli som ho mala chuť zaškrtiť).

Pre ňu samotnú sa začína obdobie sebaľútosti, podceňovania sa a neustáleho myslenia na svojho ex. Pri týchto momentoch som ju mala chuť ovaliť niečím po hlave. Bolo otravné neustále čítať o tom, ako zrovnávala iných chalanov práve s ním. 
Keď pominie toto jej obdobie zisťujeme, že Jacqueline je síce tichá, ale zato milá, múdra a nadaná. Nielen v škole, ale i v súkromí. Predstavuje ideál dokonalej vzornej študentky. 

Naopak o tajnom záchrancovi spočiatku nevieme vôbec nič. Veľmi pomaly zisťujeme kým je. Jeho meno je Lucas. Je to obyčajný študent. Avšak v priebehu sa dozvedáme kým je skutočne. Z toho sa vám zatočí hlava, to vám teda hovorím hneď teraz. Kopa tajomstiev a záhad. 


Lucasa a Jacqueline bližšie spojí (vtedy o tom ešte sama nevie) jej kamarátka a spolubývajúca Erin. Nahovorí ju, aby svojho záchrancu zviedla a odviedla sa tak od bolesti z rozchodu s Kennedym. MALA to byť iba hra. Nemyslite si však, že to bude také EASY. Človek mieni, osud mení ! 


Príbeh a vykreslenie postáv sa mi vážne páčilo. Nemám nijaké veľké výtky k tejto knihe. Iba s jednou vecou si neviem pomôcť. 

Lucas bol véééľmi nereálny. Podľa mňa sa autorka z neho snažila spraviť príliš dokonalého, skoro bez chýb. 
Prečo si to myslím? 
Je príliš krásny, má najlepšie chovanie, je veľmi milý, múdry, má umelecké nadanie a má motorku a tetovania. Nie, odmietam veriť, že takíto chlapci existujú ! :)

Aj v tejto knihe sa nachádza osoba, ktorá mi liezla na nervy. 

Kto iný by ňou bol ako BUCK? Neviem ako ho opísať, pretože vážne nerada nadávam. Namyslený frajer, ktorého otecko zo všetkého vyseká atď.. myslím, že si viete utvoriť predstavu. Blééé. 



 "Láska nie je absencia logiky
Ale logika preskúmaná a
prepočítaná
Rozžeravená a zakrivená
Aby sa dobre vošla do záhybov srdca"


        HODNOTENIE: 5/5



*SMILEY*

3 komentáre:

  1. Tak túto knihu musím mať!! Neviem sa dočkať kto bude v skutočnosti Lucas. Juu zbožňujem záhady a tajomstvá :)
    Skvelá recenzia!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O téhle knize jsem zatím neslyšela, ale nevypadá zle :) píšu si!: )

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Do knížky se asi teď v nejbližší době pustím :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)