piatok 16. decembra 2022

RECENZIA: Vincent Kliesch & Sebastian Fitzek - Zvuk zla

Žáner: psychotriler
Vydavateľstvo: Tatran
Séria: Auris
Diel: #4
Počet strán: 232
Väzba: pevná väzba s prebalom

Anotácia:
Auris je neobyčajná séria trilerov o absolútnom sluchu, ktorej sa nedá odolať. Napätie vás vtiahne do deja už od prvej stránky. Hoci autor plánoval trilógiu, čitatelia si žiadajú ďalšie a ďalšie pokračovania.

Za poskytnutie výtlačku ďakujem vydavateľstvu Tatran.

Séria Auris mala byť pôvodne trilógiou, no dočkali sme aj štvrtého dielu, ktorý pravdepodobne stále nebude posledný. 
Zvuk zla otvára nové dobrodružstvo Matthiasa a July a prenáša nás tentokrát k úplne novému prípadu, do ktorého sa táto dvojica rozhodne pustiť. 

Hegel sa púšťa do vyšetrovania smrti jeho dávnej lásky Patrizie a pokúša sa zachrániť jej syna, ktorý je z jej smrti podozrivý. Ako inak, do prípadu sa zapája aj Jula a spolu dochádzajú k prekvapivým záverom.  

Pri sérii Auris zažívam vzostupy i pády. Prvý diel ma ohúril, druhý ma sklamal, tretí sa polepšil, no zároveň mi v ňom stále niečo chýbalo. A tak prišlo štvrté pokračovanie s názvom Zvuk zla a ja môžem úprimne povedať, že séria si u mňa napravila reputáciu. 
Autor si pre čitateľov prichystal nový príbeh a v ňom ponúkol náhľad do osobného života Matthiasa Hegela, ktorý je stále veľkou neznámou. Vincent Kliesch urobil odhalením súkromia tejto postavy správny krok, nakoľko ju tým vyobrazil v lepšom svetle a zraniteľnosti. Tým nadviazal na charakterový posun, ktorý sme mohli sledovať už v tretej časti. 
Spoznáme aj novú tvár July, ktorá pôsobí sebavedomo a stráca pocit neistoty. Stáva sa vyrovnanou mladou ženou, ktorá sa vo vyšetrovaní záhad vyzná. 

V príbehu čitateľ opäť tápa. Nakoľko sme ale už zvyknutí, že nič nie je v skutočnosti tak ako to vyzerá, tak sa snažíme vnímať udalosti do hĺbky a hľadáme skutočný motív a predovšetkým vraha. A autor nám to určite neuľahčuje. V príbehu sa neustále ponúkajú nové stopy, slepé uličky či očividné lži. 
Dej plynie svižným tempom a striedajú sa v ňom dráma, prekvapenia a v neposlednom rade i niekoľko zvratov. 
Zvuk zla sa nesie v napätej atmosfére a odhaľovanie malých kúskov skladačky udržiava čitateľovu pozornosť. A keďže nemá až toľko strán, tak sa tým stáva takou trilerovou jednohubkou. 

@terezickka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)