štvrtok 27. mája 2021

RECENZIA: Victoria Schwab - Tunel z kostí

Žáner: fantasy, YA
Vydavateľstvo: Slovart
Séria: Cassidy Blake
Diel: #2
Počet strán: 304
Väzba: paperback
Originálny názov: Tunnel of Bones

Anotácia:
Úspešná autorka mnohých bestsellerov Victoria Schwab nám ponúka úžasné hrôzostrašné dobrodružstvo ideálne pre každého milovníka fantasy.
V druhej časti mysterióznej série sa o Cassidy Blakovej sa Cass s rodičmi (a so svojím najlepším priateľom - duchom Jacobom) ocitne v Paríži, kde Blakovci nakrúcajú druhý diel televízneho seriálu o najstrašidelnejších miestach na svete. Bolo by fajn užívať si Paríž, croissanty a výhľad z Eiffelovky, keby pod mestom v hrôzostrašných katakombách nestriehlo nebezpečenstvo. Keď Cassidy náhodou prebudí silného poltergeista, na to, aby ho poslala ďalej, ako to robila s duchmi, uviaznutými za Oponou, jej doterajšie skúsenosti nestačia. Lenže času je málo a duch je čoraz silnejší a nebezpečnejší.
Ponorte sa spolu s ňou do sveta duchov, prízrakov a zjavení a odhaľte tajomné zákutia svetov, o ktorých ste nemali ani tušenia.

Za poskytnutie výtlačku ďakujem vydavateľstvu Slovart.



Ešte na konci minulého roka sa ku mne dostala kniha Mesto duchov od Victoria Schwab, ktorá ma príjemne prekvapila a pri ktorej som vedela, že určite siahnem po pokračovaní. Tunel z kostí je druhým dielom ducharskej série s hlavnou hrdinkou Cassidy Blake a prináša opäť raz oddychové čítanie s milou atmosférou, mierou napätia a dobrodružstvom. 

V druhej časti série sa spolu s Cassidy a jej rodinou premiestňujeme do hlavného mesta Francúzska. Paríž ukrýva mnohé miesta spojené s historkami o duchoch a rozhodne poskytuje tak dokonalé prostredie pre takýto príbeh. Nachádzajú sa tu totiž známe mysteriózne katakomby plné ľudských kostier, ktoré sa tiahnu pod zemou. Údajne sa tu nachádzajú pozostatky až 6 miliónov ľudí. Už tento samotný fakt je mierne strašidelný a predstava návštevy takéhoto miesta naháňa (mne osobne) zimomriavky. 
Cassidy sa bohužiaľ však do týchto priestorov dostane a nechtiac sa jej podarí prebudiť dosiaľ najsilnejšieho ducha, s akým mala kedy skúsenosť. 

Už od prvého momentu je čítanie pohlcujúce a pútavé. Autorka čitateľa opäť vťahuje do príbehu svojim sympatickým štýlom písania, ktorý pozostáva z jednoduchých vetným konštrukcií, nezavaľuje ho množstvom informácií naraz a necháva dej plynúť prirodzeným tempom. Spolu s Cassidy spoznáva čitateľ čaro mesta a neskôr sa s ňou dostáva aj do nebezpečnejších situácií. Príbeh vďaka tomu ubieha rýchlo, nenútene a priznám sa, ani som sa nenazdala a kniha bola za mnou. Jednotlivé situácie sú chytľavé, upútajú pozornosť a je ťažké sa od toho odtrhnúť. 
Všetko to dopĺňa aj skutočnosť, že hlavná hrdinka je na svoj vek nadmieru sympatická a jej zmýšľanie nenesie príliš veľkej detskej naivity a nezaoberá sa doslova hlúposťami. Problémy rieši podľa situácie. Nie vždy je to s chladnou hlavou, neraz koná impulzívne, ale čitateľa to neirituje, pretože to ku Cassidy jednoducho patrí. 
Duchovia v tejto časti sú opäť o niečo iní ako predtým. Odkrývajú svoju minulosť, ktorá zaujme. 
Celková atmosféra je dobrodružná, čitateľ sa môže tešiť na rôzne situácie. 

Pre mňa sa Tunel z kostí stal dokonalým oddychovým čítaním, pri ktorom som sa nechala unášať jednoduchým príbehom. 

Smiley

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)