štvrtok 25. apríla 2019

RECENZIA: Michaela Zamari - Šéfom môjmu šéfovi

Žáner: ľúbostný román
Vydavateľstvo: MERIDIANO - press
Séria: Šéf môjho šéfa
Diel: #2
Počet strán: 496
Väzba: hardback

Anotácia:
Možno sa nikdy nemali stretnúť, a možno sú už dávno odsúdení, aby si k sebe našli cestu...Sled posledných udalostí vrhol na Tomasa Leroya tieň naničhodníka. Tomas je však odhodlaný očistiť svoje meno, hoci Nela ho nechce ani vidieť. Nádejná fotografka je zmätená a tápe, komu a čomu môže skutočne veriť. Svoj záujem sústredí na kariéru a výlety, ktoré si s najlepším priateľom Nikom naplánovali. Napriek tomu, že charizmatický Tomas odišiel z firmy Predictors, aj z jej života, svoje rozhodnutie – koniec sexuálnych benefitov s Nikom, myslí Nela naozaj vážne. Ale zmieril sa so situáciou aj samotný Nik?Tomas už má plán, ako si zabezpečiť príležitosť porozprávať sa s Nelou a nič nenechá na náhodu. Opäť Nele skríži cestu.
Keď ich iskrivý vzťah znova pookreje, spoločná budúcnosť dostáva zelenú. Bude to však stačiť, aby Nelu nevydesila pravda o Tomasovej minulosti?Autorka sa rozhodla pre netradičný krok a dve samostatné časti spojila do jednej knihy. Sľubuje ešte viac romantiky, viac erotiky, viac humoru, viac lásky, viac otázok, ale aj odpovedí.




Za poskytnutie výtlačku ďakujem autorke Michaela Zamari. 

Nedávno som pridávala recenziu na prvý diel s názvom Šéf môjho šéfa a dnes mám pre vás recenziu na jej pokračovanie s názvom Šéfom môjmu šéfovi. Voči pokračovaniu som mala pomerne veľké očakávania, keďže prvý diel sa skončil naozaj tajnostkársky. Či sa moje očakávania naplnili alebo nie sa dozviete v recenzii. 


Šéfom môjmu šéfovi je oproti prvému dielu hrubší knižný zväzok. Obsahuje až 496 strán, čo je veľké množstvo strán, ktoré môže predstavovať určitú nedôveru. Mne osobne veľký počet strán nevadí, pokiaľ príbeh stojí za to. No v niektorých prípadoch sú strany len bremenom a bohužiaľ kameňom úrazu príbehu, čo sa v malej miere stalo aj v tomto prípade, ale o tom nižšie. 
Kniha sa rozdeľuje na dve časti, ktoré prestavujú určité uzavreté dejové linky. V každej z nich sa dostanete do rôznych aj nezávideniahodných situácií a zároveň sa dočkáte aj ich vyriešenia. 

Ak ste čítali recenziu na prvý diel, v jej závere som uviedla, že autorka začala v druhej polovici akosi len zbierať strany, ktoré dejovo neboli veľmi prínosné. Bohužiaľ, druhý diel v tom "úspešne" pokračoval. Šéfom môjmu šéfovi je až príliš natiahnuté. Prvá časť sa sústredí prevažne na jeden výlet a nič viac. Pôsobilo to na mňa ako knižná vata, kde sa vlastne dialo len to isté dookola, no čakala som, že to niečomu asi bude slúžiť v druhej časti. V druhej časti sa však nič prevratné opäť nestalo. Bolo tam síce viac dejových situácií, no celkovo príbehovo to stálo na mieste. Možno by mi to až tak nevadilo, no opakujúci sa scénar typu hádka, uzmierenie, hádka, uzmierenie... mi už vadil. Bolo vlastne jedno čo sa medzi postavami deje, pretože ste aj napriek všetkému vedeli, ako to celé dopadne. 
Nepáčilo sa mi ani to, že niektoré veci z môjho pohľadu zostali nedoriešené. Nela ich ani priveľmi neriešila a nechala sa ovplyvniť Tomasom. 
Na druhú stranu sa mi v deji niekoľko vecí aj páčilo. Potešila som sa vysvetleniam istých záležitostí postáv z minulosti, ako aj rozvíjaniu príbehov niektorých vedľajších postáv. Udržiavalo to môj záujem. 

Postavy si zachovali svoje charaktery, teda vo väčšine prípadov. Nela zostala pomerne realistická, odviazala sa naplno vo svojom skutočnom koníčku, ktorým je cestovanie a fotografovanie. Je na nej v závere vidieť posun vpred. Tomas zostal úplne rovnaký ako v prvej knihe. Chlap nad vecou, ktorý vždy dosiahne čo chce. V istých momentoch ukázal aj svoje citlivú stránku či svet tajomstiev. 

Zatiaľ čo z prvej knihy som bola vo väčšej miere nadšená, po dočítaní Šéfom môjmu šéfovi som taká nadšena nezostala. Kniha ponúkla nový dej, vysvetlila mnohé nezrovnalosti a ukončila romantický príbeh, no zároveň bola na môj vkus až príliš natiahnutá a dejovo nie až tak veľmi bohatá. 
Čítala som však už aj recenzie, ktoré boli viac pochvalné, ako je tá moja, no mne jednoducho toto pokračovanie nesadlo. Netvrdím však, že kniha za nič nestojí. Určite je to oddychovka, ktorá spríjemní deň viacerým ženám. 

Smiley

2 komentáre:

  1. Priznávam ja som túto knihu nečítala, lebo ja sa podobným knihám tak trocha vyhýbam to je svätá pravda, lebo niekedy mám pocit akoby to boli niečo 50 odtieňov sivej a podobne, ale nechcem nikoho týmto kritizovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lepšie sa vyhnúť, ako mať nepríjemné zážitky z čítania. Miestami je to skoro ako cez kopirák, aj keď to určite nie je cieľ autorov. Bohužiaľ to však niekedy tak vyjde a nepôsobí to najlepšie :) Knižka nebola taká hrôza, ale prišlo mi to nedotiahnuté no.. :/

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)