sobota 24. júna 2017

RECENZIA: Elle Kennedy - Skóre

Žáner: NA
Vydavateľstvo: Baronet
Séria: Off-Campus
Diel: #3
Počet strán: 408
Väzba: pevná s prebalom  
Originálny názov: Score
Recenzia na prvý diel: #1 Návrh
Recenzia na druhý diel: #2 Omyl

Anotácia:
Allie Hayesová má problém. Blíží se promoce a ona zatím pořád netuší, co bude dělat po škole. Navíc si po krachu dlouhodobého vztahu léčí zlomené srdce a o žádný nový vztah nemá nejmenší zájem. Sex rozhodně nic nevyřeší, jenže pohlednému hokejistovi Deanu DiLaurentisovi je nemožné odolat. Alespoň na jednu noc touží Allie zapomenout na nejistou budoucnost, v níž na ni určitě nečeká král rychlovek na jednu noc.
Dean vždycky dostane, co chce. Holky, dobré známky, holky, slávu… holky. Prostě si rád užívá a zatím nepotkal ženu, jež by byla vůči jeho kouzlu imunní. Dokud nepoznal Allie. Za jedinou noc mu divoká blondýnka obrátila život vzhůru nohama – a teď se chce jenom přátelit? Tak to ani náhodou.
Když ale jeho život nabere nečekaný směr, Dean začne uvažovat, jestli není načase přestat skórovat a místo toho dát šanci lásce.


Za poskytnutie výtlačku ďakujeme kníhkupectvu Alterego.sk.



SKÓRUJ A VYHRAJ!

Elle Kennedy patrí medzi autorky, ku ktorým sa vždy s radosťou vraciam. Vždy totižto viem, že sa môžem tešiť na dobrý oddychový príbeh. Ani v prípade Skóre som neostala sklamaná. 
Séria Off-Campus v sebe ukrýva isté čaro. Vyvoláva vo mne akýsi pocit domova. Útočisko, kde sa môžete kedykoľvek vrátiť, viete, že ste vítaní a zároveň sa cítite ako v bavlnke, chránení pred vonkajším svetom. Už po niekoľkých prečítaných stránkach som sa cítila uvoľnene. Poddala som sa príbehu a cítila som pokoj a nadšenie, čo si autorka prichystala pre čitateľov tentokrát. 
   Po Návrhu a Omyle by sa mohlo zdať, že Skóre už nič nové neprinesie. Postavy budú otrepané, dejová zložka ešte viac a bude to celé upadať do nudy. Opak je ale pravdou, pretože Elle Kennedy dokáže aj podobné príbehy podať tak, aby boli záživné
   
Skóre si pre seba ukoristil Dean DiLaurentis. Z celej známej skupinky hokejistov predstavoval práve on najväčšiu výzvu. Nenapraviteľný sukničkár, ktorý sa naozaj nechce viazať. S jeho osobnosťou si autorka určite potrápila hlavu, aby všetko dávalo zmysel a aby nič nevyznievalo naivne či neprimerane idealisticky. Ľudia sa totižto nemenia zo sekundy na sekundu. Naozaj by ma zaujímalo, ako to autorka s postavami robí, že vyznievajú tak reálne a pritom predstavujú všetko po čom ženy túžia. 
Charakter Deana potreboval vyšperkovať. Od prvých strán sa stretávame s namysleným Deanom, no aj napriek tomu ako vystupuje, čitateľ dokáže prekuknúť to dobro, ktoré sa v ňom ukrýva. Zaujal ma predovšetkým svojim progresom. Nebola to zmena lusknutím prsta, kedy si uvedomil, že chce niečo viac ako len sex s Allie. Svoje pohnútky vždy ospravedlňoval len tým čo poznal - túžbou, ktorá keď pominie, tak sa všetko vráti do ustálených pokojných vôd. Znie to podobne ako predchádzajúce mužské postavy, no nenechajte sa zmiasť. 
   Dean asi ako jediný nehrá hokej kvôli budúcnosti. Je to jeho záľuba a zároveň vie, že pre neho je nachystaný iný osud. No aj napriek tomu ho hrá poctivo a najlepšie ako vie. Páči sa mi, že sa autorka pri Deanovi nechala trošku zviesť na inú cestičku. Neponechala to v stereotype a vymyslela niečo nové, čo čitateľa dokáže aj prekvapiť.

Ako som spomínala aj v recenziách na predchádzajúce časti série, Elle Kennedy má veľký cit pre humor. Vie, ako ho použiť a zároveň vie, aký typ humoru pri jednotlivých scénkach využiť, aby nevyznieval umelo, trápne či nemiestne. Taktiež poľavuje na mužskej hrdosti a pretvára to na milé, až zahanbujúce scénky. 
   V Skóre však autorka ukázala, že nie všetko je vždy ružové a tak sa objavila aj pochmúrna udalosť. Myslím, že boli smutné veci aj v predošlých dieloch, no tentokrát to chytí viac za srdce. 
   Postavy sa v podstate veľmi nemenia. Všetky, ktoré do deja zasahujú už čitateľ veľmi dobre pozná. Ba dokonca ich spoznáva stále viac. Práve vďaka nim sa príbeh posúva dopredu, dokresľujú sa isté otáznikové miesta. Som rada, že sa séria drží v blízkom kruhu osôb, pretože mám rada, keď sa môžem pri čítaní vrátiť k niekomu, koho poznám a dozvedieť sa niečo viac. 

Skóre sa skončilo ako seriál. Viete, vždy sa na konci objaví scénka, ktorá vás namotá a vy sa neviete dočkať, čo bude ďalej. Tak presne to Skóre spôsobilo. 
Čo dodať? Asi len toľko, že sa neviem dočkať, keď sa ku mne dostane štvrtý diel - Plán. Som nedočkavá, čo si autorka opäť prichystala. 

HODNOTENIE: 5/5
Smiley

2 komentáre:

  1. Moc pěkná recenze :) Na knihu už se delší dobu chystám, snad se v ní teď v létě dostanu :) Vypadá jako ideální letní čtení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne. :)
      Áno, to si vystihla, je to také ideálne letné čítanie. Iba oddych :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)