streda 6. júla 2016

RECENZIA: Samantha Youngová - Hrdina

Podrobnosti:
Žáner: NA 
Vydavateľstvo: Ikar 
Počet strán: 352 strán 
Väzba: pevná väzba s prebalom 
Originálny názov: Hero

Anotácia:
Alexa Hollandová vždy pokladala svojho otca za hrdinu, ale iba do chvíle, keď odhalí, že ona a jej matka nie sú jeho jedinou rodinou. Zrazu sa zrútia všetky jej istoty, a preto chce od základov zmeniť svoj život. Začne si budovať vlastnú identitu, nechce mať nič spoločné s desivým tajomstvom, ktoré sa práve dozvedela. Náhoda jej do cesty postaví Caina Carrawaya, ktorému jej otec takisto zničil detstvo a pre ktorého Caine prišiel o rodinu. Rozhodne sa pomôcť mu, ale on jej pomoc odmieta. Začne pracovať ako jeho osobná asistentka, lenže stále to medzi nimi iskrí. Caine totiž vie, že nikdy nebude tým rytierom, ktorého Alexa hľadá. Chce, aby ho nenávidela, svojím správaním ju irituje a očakáva, že sa zvrtne a odíde preč...

Čítaj recenziu ...



     Pre mňa po neskutočne úspešnej sérii Dublin Street, ktorá bola fantastická, som sa po nejakom tom čase začítala do knihy od Samathy Young. Na knihu Hrdina som sa veľmi tešila, pretože autorka ma zatiaľ v žiadnej zo svojich kníh nesklamala a dúfala som, že tomu ani teraz nebude inak. A našťastie som sa nemýlila.

     Knihu som začala čítať posledný deň na dovolenka a tak veľmi ma chytila, že som ju nedokázala odložiť z rúk. Dokonca aj pri ceste domov som čítala knihu a bolo mi úplne jedno, že mi z toho bude počas jazdy zle. Čo sa našťastie nestalo, len najväčším sklamaním bolo, že keď to v knihe začalo najviac gradovať už bola tma a ja som nemohla pokračovať v čítaní. Takže si myslím, že už tento fakt musí čo to vypovedať o knihe.

     Tak ako vždy autorka píše priam fantasticky. Jej príbehy sú vždy plné humoru a perfektných postáv, ktoré si vždy obľúbite. Ako je už pre autorku známe, v knihe sa nenachádzajú žiadne hluché miesta, ktoré by zbytočne zbrzdili priebeh deja. Taktiež sa nám nesnaží nanucovať veľké a hlavné zbytočné množstvo opisu. Práve naopak, v knihe sa nachádza len potrebné množstvo opisu, aby sme si vedeli predstaviť prostredie a aby sme pochopili konanie postáv. Ja jednoducho zbožňujem jej štýl písania.

     Neviem či konečne, ale Samantha Young nám ponúka nové prostredie a nové postavy, i keď tie zo série Dublin Street, som si veľmi obľúbila. V tejto knihe sme sa preniesli do Bostonu, kde sa stretáme s hlavnými postavami.

     Ako inak, začnem hlavným mužským hrdinom Cainom. Cain Carraway je božský. Síce arogantný, sebavedomý, egoistický a sám sebou až príliš istý, no je o úplne perfektná postava, ktorú si obľúbite už po pár stranách. Pretože okrem týchto vlastností je aj vtipný, milý, ústretový a takto by som mohla pokračovať. A samozrejme v neposlednom rade je sexi, veď komu by sa páčil nepríťažlivý hlavný hrdina. 

     Alexa Hollandová. So svojho priezviska nemohla čerpať žiadne spoločenské výhody, práve naopak, spolu s ním na pleciach niesla veľké bremeno, aby ju nikto nespájal so známou rodinou Hollandovcov. Alexa bola úspečná, milá, príjemná, jednoducho skvelá. A tak veľmi sa hodila ku Cainovi, až to pekné nebolo. Ale nie robím si srandu.
      Obaja si so sebou niesli svoju minulosť, ktorá nie vždy bola ľahká. A hoci sa nepoznali niečo mali spoločné, a to práve ich minulosť. Ktorá nakoniec aj všetko dala do pohybu.


     Na knihy od Samanthy Young sa vždy veľľmi teším, pretože nám vždy ponúkne niečo viac, ako len tuctový romantický príbeh, ktorý sa  bude od začiatku až po koniec motať len a len okolo lásky. Vždy si v jej knihe nájdeme aj nejakú tú záhadu, ktorá nás núti knihu prečítať ešte rýchlejšie, aby sme zistili čo a ako sa to nakoniec všetko skončí. A samozrejme že v Hrdinovi tomu nebolo inak.  Intrigy, závisť a peniaze, tie vždy všetko pokazia...

     Kniha určite nesklamala. Tak ak hľadáte niečo romantické s nádychom tajomná, určite si knihu prečítajte. Dúfam, že vás zaujme rovnako ako mňa a nebudete ľutovať. Pretože kniha je skvelá na oddych a relax po dlhom dni.

Hodnotenie: 5/5


~N

4 komentáre:

  1. Já na tu romantiku moc nejsem, ale když je hlavní hrdina arogantní, sebevědomý a egoistický, tak to by mohlo být dobré :)) Pěkná recenze ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kniha ma veľmi oslovila, niekedy sa oplatí dať tej romantike šancu, pretože nie všetky knihy sú až také zlé :D Ďakujem :3

      Odstrániť
  2. Samantha Young píše opravdu moc pěkně. Už se těším, až u nás Hrdina vyjde.:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)