štvrtok 14. januára 2016

RECENZIA: Samantha Towle - Bouřlivák


Žáner: Ľúbostný román
Séria: Mighty Storm
Diel: 1. diel 
Vydavateľstvo: Baronet 
Počet strán: 504 strán
Väzba: pevná s prebalom 
Originál názov: The Mighty Storm

Anotácia:
Rokenrolový milostný trojúhelník… životní příběh novinářky Tru Bennettové… a lídra rockové skupiny Mighty Storm Jakea, který jí kdysi zlomil srdce Tru bylo pouhých čtrnáct let, když její nejlepší kamarád – a první dětská láska – Jake odjel z Anglie a zanechal ji se zlomeným srdcem. Dnes, o dvanáct let později, je Jake světoznámou rockovou hvězdou a snem mnoha žen. Kromě jediné: Tru Bennettové.
Úspěšná hudební recenzentka a novinářka Tru moc dobře ví, že míchat práci se soukromím se nevyplácí. Nyní má před sebou úkol: udělat s Jakem interview, než se jeho kapela vydá na dlouho očekávané turné. A taková příležitost se neodmítá. Tru je rozhodnutá chovat se jako profesionálka, ale přitažlivost, která ani po dvanácti letech nepozbyla na síle, ji zaskočí.
Jakeova nabídka zdokumentovat celé jejich turné je lákavá, avšak má jeden háček: Truina přítele Willa. Je Tru natolik silná, aby odolala atraktivnímu bouřlivákovi, který jí už jednou ukradl srdce? Přežije její vztah s Willem, když teď bude trávit dny v přítomnosti neodolatelného Jakea?




Za poskytnutie výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Alterego.sk  


Pútavý príbeh z rock 'n' rollovej scény. Čo viac si priať?

Čítaj viac...

     Na túto knihu som sa tešila veľmi dlho. Ale akonáhle som videla, že má byť vydaná ďalšia knihy od Samanthy Towle povedala som si: "Tú si musím určite prečítať." Prvá kniha, ktorú som od Samanthy čítala boli Trable. Už pri tejto knihe som si obľúbila jej štýl písania. A preto som neváhala a s radosťou som sa pustila do čítania Bouřliváka a bola plná očakávaní, čo mi ponúkne tento príbeh, ktorý mal až 504 strán.

     Autorka nás postupne uviedla do deja a oboznámila s okolnosťami. Vážne jej štýl písania mám rada. Má skvelé príbehy a skvelo napísane. Dostatočné množstvo opisov - či už opisy postáv, prostredia, situácii, alebo výborne vystihnuté myšlienky hlavnej postavy. A u tejto knihy to tiež nebolo inak. Kniha je písaná v 1. osobe z pohľadu hlavnej hrdinky Tru. To ma trošku sklamalo, pretože si myslím, že keby bola kniha písaná z pohľadu Jakea, tak by bola úúúplne skvelá. Ale fajn beriem to, aj tak tá kniha bola super, aj keď je napísaná z jej pohľadu. Veľmi sa mi páčili vnútorné - povedala by som monológy, ale podľa mňa išlo skôr o hádky hlavnej postavy. Bolo to super, osviežujúce a vtipné, sledovať ako Tru sama so sebou zvádza vnútorný boj. A keď ani sama nevedela čo chce. 

     Už prvé tri slová - "Rokenrolový milostný trojúhelník" v anotácii u mňa vyvolávajú zmiešané pocity, pretože môj názor na milostné trojuholníky je - otrepané klišé a z kníh by som to zmazala. A tu tomu nebolo inak.
     Hlavná hrdinka Trudy Benettová (nepáči sa mi to meno :D ) bola vážne super postavou. Bola typickou postavou, pre druh takýchto kníh. Pekná, šikovná, má svoje sny, prácu, kamarátov okolo seba, skvelých rodičov, priateľa.... A tu vznikol u mňa neskôr problém.
     A Jake? Čo k nemu povedať. Úspešný rocker, ktorý rád využíva výhody svojho povolania. Teda pekné baby na každom rohu. Ale čo sa stane, keď raz zbadá meno svojej dávnej priateľky z dectva na zozname reportérov? Je to len náhoda, alebo... Samozrejme, že chce zistiť, kde je pravda. A tu sa nám to začína pekne zamotávať.
     Po tom ako Tru spravila rozhovor s Jakeom sa celý príbeh rozbehol, pretože Jake je tvrdohlavý a chce vždy dosiahnuť všetko čo si zaumienil. A tentokrát to bola Tru, pretože ju nechce zas stratiť. Ale je tu jeden háčik - Will.

Jáj, ako mne Tru liezla na nervy. Typická žena - nevie čo chce. :D Nevedela sa rozhodnúť s
kým chce byť, či s Jakeom alebo s Willom, pretože oboch miluje a blá-blá-blá. Ako fakt, toto nemusím, je to vážne otrepané a na nervy lezúce (aspoň u mňa). Ale keď sa na to pozriem z tej strany, že autorka chcela nejakú zápletku pre dej, áno aj tak sa dá keď už nič iné.
     U väčšiny kníh som si všimla určitú podobnú schému, podľa ktorej sa odohráva príbeh. Najskôr to je nevedomosť, popieranie lásky, zaľúbenie, ale keďže nechceme len 150 stranovú knihu, tak v tom dokonalom vzťahu vždy nastane nejaký zlom a ten už má len dva spôsoby riešenia ... A táto kniha bola tiež takto písaná. Akurát som nevedela, či sa autorka rozhodne pre naše postavy šťastný koniec už v prvom diely alebo až v druhom.

     Kniha ako celok bola super, veľa hlavných postáv, ktoré sa nám v deji stále objavovali, či už častejšie alebo pomenej, pekne oživovali príbeh. Bolo to skvelé čítanie, od ktorého som sa nevedela odtrhnúť (kvôli čomu aj nestíham učiť sa na skúšky) aj keď mi miestami hlavná postava dosť liezla na nervy. Takže určite knihu môžem odporučiť. A už teraz sa teším na druhý diel.

Hodnotenie: 4/5


~N

1 komentár:

  1. Tiež som knihu zhltla aj napriek tomu, že Tru by som párkrát prefackala. :D Dvojka sa mi však páčila tentokrát viac a zdala sa mi vtipnejšia. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)