sobota 25. júla 2015

RECENZIA: Gail McHughová - Pulz



Podrobnosti:
Žáner:
Ľúbostný, erotický román

Séria: Collide / Stretnutie
Diel: 2. diel 
Počet strán: 400 strán
Väzba: pevná väzba
Vydavateľstvo: Ikar
Originálny názov: Pulse

Anotácia:
Emily Cooperová, hlboko zranená na duši a nešťastná sama zo seba, je tentoraz ochotná riskovať všetko, len aby mohla byť s mužom, ktorý od ich osudového stretnutia ovládol všetky jej myšlienky a sny. Ich vzťah sa stále komplikuje a zostáva jej už len dúfať, že Gavin Blake ju stále miluje a odpustí jej. 
Gavin sa však odrezal od spoločnosti, a aby si vyliečil zranené srdce, utiahol sa do nezmyselného, otupujúceho sveta, ktorý ho ničí. Emily nie je zvyknutá byť vo vzťahu tou silnou, no musí v sebe nájsť odvahu a sebadôveru, aby mohla bojovať o ich lásku a odlákať Gavina od okraja priepasti – aj keby to znamenalo podľahnúť spaľujúcej vášni. Lenže ani bývalý priateľ Dillon Parker ešte nepovedal posledné slovo...


Za poskytnutie výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar.



Po dočítaní knihy Stretnutie som bola veľmi sklamaná zistením, že si budem nejaký ten čas počkať na pokračovanie. Podľa môjho názoru autorka zbytočne prvý diel natiahla a vedela by som si knihu predstaviť o 20% strán menej a ukončenú. A asi aj preto som bola nesmierne zvedavá čo bude v druhom diele s názvom Pulz. Od začiatku som sa na knihu pozeral skepticky a nevedela som s rozhodnúť, či si ma kniha získa alebo práve naopak, či ma sklame. Moja zvedavosť bola taká veľká. že akonáhle mi kniha došla. hneď som sa pustila do jej čítania.

Už po pár stranách som si spomenula, že vďaka čomu si ma získal prvý diel. Skvelý štýl písania. Hneď som mala väčšiu chuť na čítanie. Vďaka skvelým opisom, dialógom a myšlienkovým  pochodom sme sa okamžite vedeli vžiť do veľmi "zapeklitej" situácie našich hlavných postáv.

Tak isto ako v prvej knihe, tak aj v tejto sú našimi hlavnými postavami úžasný a jedinečný Gavin Blake a Emily Cooperová. 
Po tom ako bola Emily v 1. diely nerozhodná, si konečne uvedomila, že kde nájde pravú lásku a šťatie na celý život. Len ako napraviť svoju obrovskú chybu, keď jej milovaný neodpovedá na jej odkazy a SMS-ky? No, ale čo by to bolo bez romantiky, a teda bolo jasné, že Gavin Emily odpustí a môžu spolu žiť krásny a šťastný život. No to by sa stalo už asi na 70 strane, a tak som bola veľmi zvedavá, ako autorka prinúti čitateľa, aby dočítal knihu až ku koncu. 
A musím povedať, zvolila skvelý spôsob vo forme napínavej a záhadnej zápletke, ktorá nesprávne rozuzlenie mohlo všetko úplne od základov zmeniť. 

Nakoniec som sa rozhodla, že kniha ma nesklamala a myslím, že až príjemne prekvapila. Pretože po celý čas ma držala v napätí ak osa zápletka vyvinie. V knihe sa samozrejme našli nejaké malinké veci, ktoré mi vadili, ale to je len zanedbateľná časť z celku. V knihe sa nachádzalo veľa romantických a aj vtipných scén, aj vďaka podrobne prepracovaným vedľaljím postavám. A samozrejme vďaka Gavinovi, ktorý sa v tejto knihe ukázal, že je ešte dokonalejší ako sa v prvej knihe zdal. A všetky môžeme Emily závidieť, že si našla takého skvelého, chápajúceho, tolerantného a milujúceho muža, i keď len vo fiktívnom svete. 

Takže nakoniec môžem svoje pocity zhrnúť veľmi pozitívne. Kniha je skvelá na oddychové čítanie a hlavne v takýchto horúcich dňoch, kedy sa človeku nechce ani len dýchať. Viem o čom hovorím, pretože v izbe mám 34°C. :D Takže ak hľadáte knihu na oddych, určite siahnite po tejto knihe.


Hodnotenie: 4/5





4 komentáre:

  1. Ja mám podobné knihy strašne rada, ale táto séria ma proste nezaujala :! Inak super recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa bále, že ma kniha nezaujme nakoniec som bola prekvapená. Možno to bolo aj tým, že som chcela mať z toho dobrý ľúbostný román a tak som zatvárala očí pred všetkým, čo mi tam vadilo :)
      Ďakujem :3

      Odstrániť
  2. Skvělá recenze .) O knížce slyším poprvé, ale zaujala mě obálkou i anotací :) Snad se jí dočkáme i v češtině :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :3 :3 Budem dúfať, že sa ti naskytne príležitosť začítať sa do tejto série :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)