pondelok 1. júna 2015

Knižné novinky na jún 2015



John Green -Příliš mnoho Kateřin (CZ)
brožovaná väzba
Anotácia:
Když jste zázračné dítě, otvírá se před vámi zázračná budoucnost. Nebo ne? Colin Singleton právě maturoval, dostal kopačky od své devatenácté Kateřiny a má pocit, že jeho život skončil. Ještě že je tu jeho kamarád Hassan, který prostě žádné utápění v sebelítosti nepřipouští. Než se Colin stačí vzpamatovat, ocitne se na cestě bez cíle – a ta skončí v ospalé venkovské díře, vyznačující se jen dvěma pozoruhodnostmi: hrobem rakousko-uherského arcivévody a dívkou Lindsey. Její zásluhou Colin začne pomalu chápat, že není nutné být mladistvým géniem, abyste změnili svět...

1.6. 2015



Jamie McGuire  - Nádherná svatba  (CZ)
Anotácia:
Už víme, že se Abby Abernathyová stala paní Maddoxovou. Ale víme, jak se to stalo?
Proč Abby požádala Travise o ruku?
Co tajili jeden před druhým?
Kde strávili svatební noc?
Kdo o tom ještě věděl… a nepověděl?

Fanoušci Krásné katastrofy a Učiněné katastrofy se to všechno dozvědí z vyprávění o bouřlivém svatebním dni (a noci!) – a jako všechny dobré příběhy, i tenhle rozhodně stál za to čekání.

2.6. 2015






Erika Ridziová - Obeť
Anotácia:
Chudobné, no odvážne dievča z dediny Sára Podhorská sa od dvanástich rokov sama stará o svojich troch mladších súrodencov a psychicky chorého otca. Napriek drobnému hendikepu sa jej podarí získať miesto chyžnej v luxusnom piešťanskom hoteli, kde sa zoznamuje s riaditeľom Filipom Armandom a beznádejne sa doňho zaľúbi. Sára stretáva v hoteli zámožného klienta Angličana Harringtona, ktorý zatúži namaľovať jej portrét. 
Riaditeľ hotela Filip Armand má jednovaječné dvojča, brata Simona, ktoré je vzhľadovo dokonalým obrazom svojho brata, lenže vo svojom vnútri je dobrodruh a kozmopolita. Bratia sa od mla-dosti zabávajú vymieňaním si svojich životov. Nikto netuší, že stretnutie s bohatým Angličanom navždy poznamená nielen život Sáry, ale aj osud oboch bratov, ktorí sa nevedomky vrhajú do víru klamstiev, dlhov, podvodov, násilia, ba dokonca aj smrti. Sára sa z popolušky stáva obeťou nenávideného zločinca a muž, ktorého jediného milovala, ju nechtiac stiahne so sebou na úplné dno. 
Bude mať Sára dostatok síl, aby sa po obrovskej strate s pomocou Simona vymanila z obrovskej bolesti a začala odznova? Má Filip po svojom krutom rozhodnutí ešte nárok dostať od života a milovanej ženy druhú šancu?

3.6 2015



Sabrina Jeffriesová - Múdra dáma podľahne
Anotácia:
Populárna séria o súrodencoch Sharpovcoch vrcholí vzrušujúcim ľúbostným príbehom. Lady Celii ostávajú iba dva mesiace, aby si našla manžela, a tak si vyhliadne troch bohatých mužov v nádeji, že ak sa s jedným z nich zasnúbi, stará mama odvolá ultimátum. Zároveň požiada detektíva Jacksona Pintera, aby preveril nádejných nápadníkov. Ibaže to posledné, po čom Jackson túži, je pomôcť Celii nájsť manžela. Odrádza ju od jedného ctiteľa za druhým, až kým dievčine nesvitne, že jediný muž, ktorého si Jackson vie po jej boku predstaviť, je on sám!

9.6. 2015






Jana Pronská - Verenica
Anotácia:
Desiaty román obľúbenej autorky ponúka strhujúci príbeh na pozadí skutočných historických udalostí. Šľachtickej dcére Juliane Brezovickej osud nedoprial šťastné detstvo. Matka jej zomrela pri pôrode a otec na ňu zanevrel. Jej život sa však od základu zmení, keď do pevnosti Hamborek zavíta Imrich Tárcai, mladý syn grófa z Kamenice, aby sa z poverenia kráľa stal Julianiným snúbencom a poručníkom. Z Juliany vyrastie krásna mladá žena, no na svojho snúbenca čaká dlhých päť rokov. Keď ho konečne uvidí na kráľovskom dvore v Budíne, namiesto hrdinu z detstva pred ňou stojí zhýralý pijan a záletník....

16.6. 2015




Ľudmila Kumecká - Bolesť v srdci
Anotácia:
Pútavý príbeh hlavnej hrdinky Moniky odkrýva postupne množstvo krutých rán, ktoré jej prinesie život. Dokáže sa vymaniť z područia agresívneho manžela, vyrovnať sa s postihnutím syna Paťka, zvládnuť odlúčenie od dcéry Katky? Osud jej dopraje opäť objaviť lásku. Je šťastná. Prežíva krásne obdobie. Nie však nadlho. Život jej uštedrí ďalšiu krutú ranu. Najťažšiu v jej živote. V nešťastnom okamihu sa jej zrúti svet. Dokáže sa opäť naštartovať a bojovať s nepriazňou osudu? Splní sa jej nakoniec sen o krásnej a šťastnej rodine?

20.6. 2015





Kristína Lovasová - Kamaráta nebozkávaj
Anotácia:
Sedemnásťročná Charlotte v žiadnom prípade neverila v lásku, až pokým nestretla Matúša, ktorý razom zmenil všetko, čo si dovtedy myslela. Z priateľstva dvoch spolužiakov sa zrazu stala láska, z feministky zamilovaná romantička, a z uzavretej osobnosti dievča, ktoré našlo dobrých priateľov. Vydrží ich láska aj napriek tomu, že sa z nej zrodí niekto tretí? Dokážu sa dvaja nezodpovední tínedžeri stať behom deviatich mesiacov zodpovednými rodičmi? A čo reakcie okolia? Dokážu spolu zvládnuť všetky prekážky v škole a aj s rodičmi, alebo ich to navždy rozdelí? Pretože povedať doma v sedemnástich: „Som tehotná.“ chce nadľudské úsilie. 

22.6. 2015







Ira Levin - Rosemary má děťátko
Anotácia:
Kultovní román Rosemary má děťátko balancuje na pomezí psychologického příběhu a hororu. Rosemary a její manžel Guy se nastěhují do vysněného apartmánu v New Yorku na slavné Park Avenue, kde se spřátelí se starším a trochu podivínským párem. Po nějakém čase Rosemary otěhotní a prožívá běžné radosti a starosti nastávající maminky. Její poklidný a spokojený život začnou narušovat zpočátku nevinné a zdánlivě bezvýznamné náhody. K tomu se přidají noční můry. Rosemary si z nich začíná skládat děsivý obraz, jemuž se dlouho zdráhá uvěřit... Její obavy jsou tím intenzivnější, čím více se blíží narození dlouho očekávaného dítěte. Jsou to jenom výplody její choré mysli? Nebo se stala obětí pečlivě propracovaného plánu samotného Satana? A co se stane s jejím chlapečkem? 
Vekové odporúčanie: 18+

22.6. 2015



Gaelen Foley - Jedna noc hriechu 
Anotácia:
Po románe Diabol sa žení je tu ďalšia skvostná romanca Gaelen Foley o členoch rodu Knightovcov. Lord Alec Knight, najpríťažlivejší zvodca v Londýne, má množstvo obdivovateliek a vďaka svojmu šarmu a charizme môže mať ktorúkoľvek ženu, čo sa mu zapáči. Jeho bezstarostný život sa však skončí vo chvíli, keď mu cestu skríži krásna a odvážna Becky Wardová. Becky je na úteku pred kniežaťom Kurkovom, pretože sa jej podarilo odhaliť jeho desivé tajomstvo. Uprostred hroziaceho nebezpečenstva Alex s Becky cítia, ako rastie ich vzájomná príťažlivosť...

30.6. 2015






Karolína Becková - 
Profese – zamilovat se
Anotácia:
Že láska a práce nejdou dohromady? A to vám, prosím vás, povídal kdo? Denisa i Helena si nacházejí zdroj obživy za hranicemi na místech, která se obecně považují za synonymum exotiky, dobrodružství, dovolené. Jenže když je té exotiky až nad hlavu a je všude okolo, kam se jen podíváte, zjistíte, že všude je chleba o dvou kůrkách… A že to, co ze všedních dnů (protože i na místech nevšedních všední dny přicházejí) udělá svátek, je blízkost člověka, kterého milujete…

30.6. 2015











S pozdravom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)