piatok 27. februára 2015

Keď sa knihomoľ nudí...

Od leta mám tento článoček uložený v konceptoch a až teraz som ho našla. :D 
Nápad na tento článok mi napadol počas horúcich dní nič nerobenia a hlavne, keď som sa pozerala na svoje miláčiky, knižky. Takže, čo robím, keď sa nudím?


1. Upratujem knihovničku: 
Len si tak ležím na posteli, obzerám sa po izbe a môj zrak zablúdi ku skrinke s knihami. V mysli sa mi vynorí myšlienka, že "hentá" a "tamtá" knižka sa nehodia do poličky, v ktorej sú a tak ich premiestnim. Zrazu mi ostatné knižky opticky nesedia a tak ich všetky vyberiem a spravím poriadok. 
2.Výroba záložiek: 
Už od začiatkov čítania som si medzi stránky vkladala papieriky, karty, perá a mnohé iné predmety, aby som vedela, kde som v čítaní prestala. Nemám totižto sloniu pamäť. Od spomínaných provizorných záložiek som sa posunula na tie, ktoré posielajú kníhkupectvá spolu s objednávkami a naposledy som našla originálny spôsob kreatívnej výroby. Inšpirovala som sa nižšie uvedeným videom: 
Nie je to výtvarné dielo, ale je to moja prvá vyrobená záložka. :3
3. Hľadám novinky:
Veľa času trávim pri PC a stereotypne si pozerám požierač času Facebook, nové obrázky na Tumblr, Instagram a Pinterest. Čo ďalej? Seriálov už veľa nepozerám a nemám na to ani chuť. Čoskoro však začne tretia séria Arrow a tú si nemôžem nechať újsť. Mám rozpozerané Hry o tróny, ale odrádza ma dĺžka jednej epizódy. 
Tak si naklikám Martinus, Bux alebo vydavateľské stránky a žasnem nad novinkami. Kaukulujem, či si ich budem môcť dovoliť, ktoré si vypýtam na Vianoce a podobne. A vznikajú neskutočne dlhé zoznamy. 

4. Rozmýšľam nad re-readingom obľúbených kníh: 


Sú knižky, ktoré sú v mojej knižnici už veľmi dlhú dobu a ktoré som čítala ihneď po vydaní. Je mi jasné, aké postavy tam sú, aká je asi zápletka, ale celý príbeh si veľmi nepamätám. A keď náhodou niekde na blogoch natrafím na recenzie, mám chuť si sadnúť a prečítať si knihu znova, pretože je úžasná. Napríklad uvažujem nad sériou Nočný tieň, Zavrhnutý (ktorého som už čítala asi 7krát) a Krásna katastrofa. 





MÁTE AJ VY NEJAKÉ ČINNOSTI S KNIHAMI KEĎ SA NUDÍTE?

17 komentárov:

  1. Máj to dosti podobné, také si upravuji knihovnu, hledám novinky na netu a vyrábím záložky :) Ale teď se snažím svůj čas k četbě knih, které jsem odsunovala na pozdější dobu. Děkuji za pěkný článek, ráda jsem si ho přečetla :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa článok zapáčil :3
      Záložky som začala v lete vyrábať, ale nie je ich veľa, rada by som bola kreatívnejšia :D

      Odstrániť
  2. Podobný článek mám taky v konceptech, ale bůh ví, kdy se k němu dostanu :D Jinak skvělý, všechny ze zmíněných činností dělám a nejčastěji právě hned první činnost. Přerovnávat a uklízet knihovnu mě nikdy neomrzí! Je to skoro práce na plný úvazek. Ale zapomněla jsi tu nejdůležitější věc... čtení knih! :D Krásný článek!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho robila v lete a zverejnila som až teraz, nejako som zabudla naň. :D Keď sa ti ho podarí napísať, prečítam si. heh.
      A ták čítanie je samozrejmé, ale čítanie nie je len na zahnanie nudy. :D
      Ďakujem moc pekne :3

      Odstrániť
  3. Joj, prvý bod - to najmä, keď som chorá a proste len tak ležím a kukám telku a zrazu mi ten pohľad zablúdi na poličku nad televízorom, a zrazu si všimnem, že tá kniha je o niečo vyššia ako tie vedľa nej a tak to celé prekladať :D
    Záložky si nevyrábam :D
    Novinky hľadám iba raz za čas, ale to väčšinou ma napadne tak o 1 v noci, že by som mala ísť hľadať novinky :D a potom som do troch na rôznych stránkach a spisujem to na fb blogu...čo mi pripomína, že by som to mala dohnať (aj čo sa týka filmových spracovaní na blogu čo máme :D )
    A re-reading je neskutočne lákavý :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne!!! Knihy k sebe buď farebne nesedia, alebo výškovo alebo žánrovo a už sa prerába celá knižnica. :D
      Re-reading je síce lákavý, no nie je naň dostatok času. :)
      :D

      Odstrániť
  4. Naposledy som sa nudila asi v štvrtej triede :D Odvtedy mám vždy čo na práci :D Už ani neviem, aký to je pocit, keď nemám čo robiť. Sem-tam som stratená, keď neviem, čo robiť skôr... :D A poličku si upratujem väčšinou na sviatky. Vianoce, narodeniny... Vtedy dostanem najviac kníh, takže to znamená väčšia a väčšia nesúmernosť, až sa na to nemôžem pozerať a úplne celé to prehodím (potom som s tým natoľko spokojná, že sa nedokážem prínutiť zmeniť to, aj keď ma prepadávajú občas také chute) :D A nad re-readingmi vždy slintám!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže u mňa sa nuda vyskutuje niekedy vo veľkej miere. :D To potom neviem, čo robiť a jediné, čo mi napadá a čo ma baví sú knihy, tak hľadám s nimi spojenú činnosť.
      Ja som sa už na pár re-readingov pripravovala, ale stále je to v stave prípravyy. :D

      Odstrániť
  5. Keď sa knihomoľ nudí, tak predsa číta, nie? :D Ale aj ja rada vyrábam záložky, knihovničku by som najradšej menila stále a niekedy ma pochytí re-reading mánia HP, Twilight alebo Drahokamy, ale vždy aj tak siahnem po neprečítanej knihe, keď ich mám toľko. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš pravdu, číta. :D
      No asi tak, pri tom počte recenzných výtlačkov a samotných kníh, ktoré som ešte neprečítala, sa radšej venujem im. :)

      Odstrániť
  6. Když se nudím... sakra, já se nenudím. :D Buď to čtu, nebo se koukám na seriály - klasický Doctor Who či TBBT. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článek! :) Já se sice asi nikdy nenudím, nebo já nevím, prostě to neumím :D Pořád mám co dělat a někdy trochu toužím po tom, abych měla čas se nudit :D Ale na to je pro mě život příliš krátký. Pořád něco dělám (i kdyby to měla být hrozná prokrastinace) a nudu nestíhám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tom prípade to máš dobre zariadené. Je lepšie mať nejaké tie veci na práci, ako nemať nič a nudiť sa. :))
      Ďakujem :3

      Odstrániť
  8. Poličku upratujem neustále :D A nikdy s ňou nie som celkom spokojná :D A re-reading som si tiež už naplánovala a rozmýšľala som aj nad výrobou záložiek, ale bohužiaľ som príliš lenivá na to, aby som to skúsila :) Pekný napísaný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja väčšinou nie som nikdy spokojná a na re-reading nemám čas :D
      Ďakujem :3

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)