streda 7. januára 2015

Winter Talking (#2)


Ahojte, 
tak konečne je kľudnejšie obdobie. O niečo viac času. Aj keď začína zas škola, takže zase ho bude menej. Ale musím sa s tým asi zmieriť. Už ho bude len a len menej, hlavne kvôli maturám. Obávam sa, že počas nich bude na blogu trošku pusto, ale tak matura je dôležitá, hlavne jej zvládnutie. Už teraz je toho dosť a to máme len polovicu učív, čo máme mať zvládnutých. Bolo by dobré vážnejšie premýšľať už aj and vysokou. Hlavne pokukať príjimačky. Vyberám medzi dvoma školami a to Psychológia v Trnave a Právo v Bánskej Bystrici. Pravdu povediac, psycholģia je asi trochu pasé, lebo prijímačky z BIO budú hard a ja som sa BIO veľmi usilovne neučila, takže je ťažké dohnať celý ročník o ľudskom tele za pár mesiacov. Zato právo, aj keď už je právnikov veľa a nemajú uplatnenie, má láka viac a hlavne nie je tam matika. No uvidíme. Každopádne vyskúšam prijímačky aj na tú psychológiu. Niekde sa už dostanem, to verím :) 
Od rodičov som dostala raadu, či by som radšej študovať niečo spojené s lieratúrou, len bohužial to neviem aké by bolo a ani nepoznám žiadne zameranie. Obávam sa, že by ma to príliš nebavilo, aj keď čítanie milujem nadovšetko. Tam by však išlo o iné, si myslím. 

Každopádne uvidí sa. Najprv maturita. :)

Napadlo mi spraviť prehľad o knihách za rok 2014, no nechcela som tomu venovať samostatný článok, pretože toho asi nebude veľa. Tak len v skratke. 

NAJLEPŠIA KNIHA 2014

NAJLEPŠIA SÉRIA 2014

NAJVÄČŠIE PREKVAPENIE 2014


NAJVÄČŠIE SKLAMANIE 2014

NAJVTIPNEJŠIA KNIHA 2014


NAJHORŠIA KNIHA 2014

NAJSMUTNEJŠIA KNIHA 2014

Po roku 2014 mi v knižničke zostalo 23 neprečítaných kníh. 
Prečítala som oveľa viac kníh, ako sa nachádza v tomto TOP zozname, vybrala som tie, čo sa do kategórií najviac hodili a ktoré mi napadli. :)

Máte teraz veľa času, alebo ste na tom rovnako ako my? A čo počet kníh? Máte toho veľa neprečítaného? :)

4 komentáre:

  1. S maturitou držím palce, ale jsem si jistá že to zvládneš levou zadní A máš pravdu, škola je přednější, než blog, takže to vůbec nevadí. Hlavně abys zvládla vše, co potřebuješ :) Máme hodně podobný názor na různé knihy. Mezi nejlepší série bych taky rozhodně přiřadila Drahokamy. Ta série je prostě dokonalá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Selekcia aj Ranč na červenom vrchu sú skvelé knihy. S knihou v Ringu som trochu bojovala :D A držím palce pri maturite a čo sa tyká vysokej školy s literatúrou dosť súvisí práca knihovníka, alebo prekladateľ ak ta bavia jazyky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pěkné knihy, ale kniha Rudá jako rubín se mi vůbec nelíbila, strašně mě to nudilo, ale to je každého styl a názor :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)