sobota 13. decembra 2014

RECENZIA: Rick Riordan - Bohovia Olympu 3: Znamenie Atény

Podrobnosti:
Žáner: Fantasy
Séria: Bohovia Olympu
Diel: 3. diel
Vydavateľstvo: Fragment
Počet strán: 536 strán
Väzba: pevná s prebalom väzba
Originálny názov:  Heroes of Olympus: The Mark of Athena

Anotácia:
Chystá sa veľké stretnutie gréckych a rímskych polobohov. Posádka z Tábora polokrvných vyráža po mori na vojnovom korábe Argo do Tábora Jupiter. Ich plány však naruší proroctvo sedmy, ktoré sa začína napĺňať. Skupina hrdinov sa preto musí vydať do rodiska antických bohov, krajiny Mare Nostrum. Podarí sa im nájsť tajomné znamenie bohyne Atény, ktoré im v boji proti zlu pomôže? Gaiy, sila mocnejšia než všetci bohovia sa ďalej prebúdza a ohrozuje budúcnosť civilizácie. Čas sa kráti a posádka Arga sa musí vydať do boja za záchranu ľudstva...



Za poskytnutie výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment



Bola som nesmierne nedočkavá, kedy bude preložený ďalší diel zo série Bohovia Olympu. A hlavne chcela som vedieť, či v mojom prípade to polročné čakanie na ďalší diel bude stáť za to, alebo či  zostanem po prečítaní tretieho dielu sklamaná. No a konečne sa mi podarilo nájsť si trochu času a začítať sa do 3. pokračovania s názvom Znamenie Atény.
 Bola som mierne skeptická k tomuto dielu, pretože už druhý diel ma moc nebavil. Ale za to môže to, že bol písaný na môj vkus rovnako ako 1. diel a v mojich očiach stratil akýsi ten "šmrnc". 

Autor opäť nesklamal. Opäť nám ponúkol kúsok zo svojho neoceniteľného talentu. Znovu sa môžeme začítať do knihy, kde je o nudu postarané. Ja sama som sa nevedela od knihy odtrhnúť a chcela som neustále vedieť, že čo bude ďalej, ako sa situácia vyvinie a na aké miesta sa v tomto 3. diely naši hlavný hrdinovia dostanú.
Rick Riordan nám na 536 stranách opísal jedinečný a nezabudnuteľný príbeh, ktorý bol plný napätia, odhodlanosti, priateľstva, odvahy, nebezpečenstva... A takto by som mohla pokračovať až do rána. 
Myslela som si, že dej budeme čítať cez pohľady všetkých 7 hlavných postáv, 7 polobohov z Proroctva: Jason, Leo, Piper, Percy, Frank, Hazel a Annabeth. No tak sa nestalo. Príbeh sa odohráva len v 4 pohľadoch a to: Annabeth, Percy, Leo a Piper. Priznávam, že veľmi som sa potešila rozprávaniu príbehu z pohľadu Annabeth.

Veľmi som sa tešila kedy sa naši hlavný hrdinovia z prvého a druhého dielu stretnú a taktiež, že kedy sa stretne Percy a Annabeth. 
Na toto stretnutie som nemusela vôbec dlho čakať, pretože naši hrdinovia sa stretli hneď na začiatku tretieho dielu v Tábore Jupiter. Autor vie ako hneď na začiatku knihy čitateľa upútať, pretože jedno stretnutie dopadlo úplne inak ako si všetci predstavovali. A prúd napínavých udalostí sa spustil.

Táto séria mi prirástla k srdcu. Prvé dva diely sa mi veľmi páčili, hlavne 1. diel - Proroctvo, pretože to bolo po dlhom čase niečo nové, čo ma nesmierne zaujalo. No ak som si myslela, že nič sa nevyrovná prvému dielu tak som bola na obrovskom omyle. Myslím si, že tento diel - Znamenie Atény- bol ešte o čosi lepší ako predchádzajúce dva diely.
A postavy sú úžasné. Autor vykreslil rôznorodé charaktery u našich 7 polobohov. Hoci ich cieľ je rovnaký, no každý jeden má aj svoj vlastný príbeh, svoju vlastnú povahu a svojich démonov. 
Myslím si, že táto kniha má všetko čo čitateľ hľadá u dobrej knihy. Skvelé postavy, dokonalá a napínavá zápletka, akcia, láska.... Jednoducho všetko. A dokonca, kniha sa neuveriteľne ľahko číta. Nesmierne som sa bála toľkých strán, no nebol dôvod na obavy, pretože knihu som prečítala za 4 dni. Takže, knihu môžem len a len odporúčať. :)

Hodnotenie: 5/5

S pozdravom

v

5 komentárov:

  1. Jestli je to ten díl s tím neskutečným "claiifhangerem" a to skoro doslova na konci, tak s tebou naprosto souhlasím!! :) napínavé to bylo jako kšandy a k tomu ten KONEC! Tak to se ti bude poslední díl moc líbit! A jí už se nemůžu dočkat pětky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu. :) Ten koniec ma dorazil :D A priznávam, že takto veľmi som sa netešila ešte na žiadne pokračovanie. :)

      Odstrániť
  2. Naprosto souhlasím s recenzí. BO a i PJ mi přirostli k srdci a každým novým dílem nám Rick dokazuje, že opravdu mí psát. Těš se na další díl, ten je psán ze všech pohledů, takže se to ze začátku trochu pletlo. Ale 4 díl mi přišel třeba o trochu lépe napsaný, než tenhle 3. Takže se těš :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ som nemala možnosť siahnuť po sérii PJ, ale určite to budem chcieť napraviť, keď sa mi podarí trochu sa v škole uvoľniť :) Ale zato som nesmierne rada, že som sa dostala k BO, pretože som zistila aký je Rick Riordan skvelý autor :) Páni, tak ak bol lepšie napísaný ako 3. tak sa mám na čo tešiť :)

      Odstrániť
  3. Úplne súhlasím autor je pán spisovateľ :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)