streda 24. septembra 2014

RECENZIA: Katy Evans - Šance

Podrobnosti:
Žáner: Young Adult
Séria: V ringu 
Diel: 2. diel 
Vydavateľstvo: Baronet (CZ) 
Počet strán: 336 strán 
Väzba: pevná s prebalom 
Originál názov: Mine

Anotácia:

Vztah Remingtona a Brooke je podroben těžké zkoušce. Remington má stále častěji záchvaty způsobené jeho bipolární poruchou a Brooke zjišťuje, že je těhotná. Stres z každého dalšího Remingtonova zápasu zvyšuje možnost potratu. Brooke je proto přinucena ke klidu na lůžku, zatímco Remington se snaží získat titul šampiona. Zničí odloučení jejich vztah, nebo ho naopak posílí?

Za poskytnutie výtlačku ďakujem internetovému      
kníhkupectvu Alterego.sk. 

 
 


Ahojte! Po veľmi dlhej dobe tu pre vás mám recenziu. JE mi veľmi ľúto, že to trvalo tak dlho kým som na blog niečo pridala, ale so začiatkom školy prišlo až príliš veľa povinností.



Pripravila som si pre Vás recenziu na dlho očakávaný 2. diel série V ringu. Teda aspoň pre mňa bol veľmi očakávaný a nesmierne som sa tešila, že čím nás autorka prekvapí v 2. diely. Nevedela som sa dočkať ako sa bude príbeh Brooke a Remyho vyvíjať ďalej.
Ako to už zväčša býva pri sériách, tak musím konštatovať, že 1. diel sa mi páčil oveľa viac ako tento 2. No aj napriek tomu sa teším na 3. diel.

Autorka nás nesklamala a nevybočila od svojho skvelého štýlu písania. :) Presné a dobre zakomponované opisy, nejaké to napätie, nečakané zvraty a samozrejme véééľa romantiky. Veď čo by to bola kniha bez romantiky a lásky? Toto všetko nájdete v knihe Šance.

Po tom ako sa skončil prvý diel, mi bolo jasné, že autorka bude chcieť pri 2. diely držať čitateľa v malom napätí a to cez hlavné postavy. No a ako to dosiahnuť, keď je pre nich všetko len a len ružové. Tak samozrejme, že to dosiahla cez pochybnosti voči tomu druhému ale aj voči sebe a cez "čierno-modré stavy" Remyho. Ale nepredbiehať.

Charakter postáv sa oproti 1. dielu vôbec nezmenil. Brooke je stále šialene zamilovaná do nášho Remingtona "URAGÁNA" Tata a chce mu byť všetkým - oporou, rodinou, priateľkou, milenkou... Úplne všetkým. A Remington je stále ten istý, okúzľujúci, sexy, výbušný, príťažlivý a hlavne neustále majetnícky voči Brook. No aj keď, Remy sa v niečom málinko zmenil. Je ešte viac odhodlaný stať sa víťazom Undergroundu a poraziť "Škorpióna". A čo myslíte, kto bude víťazom? :)

"... když vám roztrhají srdce na milion kousků, stejne můžete dál milovat celým svím bytím."


No ako som písala v recenzii na 1. diel - V ringu, že mi tam mierne prekážali myšlienky Brooke na sex s Remym, tak bohužiaľ v dvojke to platí asi dvojnásobne. Kniha bola vo veľkej miere presýtená sexom, čo ma trošku odrádzalo. A taktiež mi asi tak od polky začalo liezť na nervy ako autorka neustále opisovala každý jeden zápas. 
A taktiež ma veľmi vytáčalo Norino správanie, aj keď na záver knihy som cpochopila prečo sa zachovala tak ako sa zachovala.

No napriek tomu to bola dobrá kniha, ale na plný počet bodov to určite nevidím. No neviem sa dočkať, kedy sa mi dostane do rúk 3. diel - Remy.


Hodnotenie: 4/5

S pozdravom



5 komentárov:

  1. Hm začínam sa bať :D Dvojku si chcem prečitať pretože jednotka bola od druhej polovci genialna a chcem si kupiť aj dvojku ale neviem.....asi si znova chytim nervy,budem chcieť knihu vyhodiť von oknom a potom sa na konci rozrevem :D inak super recenzia

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já se právě na druhý díl chystám, už ho mám na čtečce a jsem na to zvědavá. Pořád to má dobré hodnocení, takže doufám, že nebudu zklamaná, ale nemám od toho takové očekávání jako od prvního dílu. Přece jen mi přijdou ty začátky takové lepší. :) Krásně napsaná recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to celkem zajímavě, možná se podívám po prvním díle :) Pěkná recenze, navnadila mě :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na začiatok by som Vám chcela pochváliť naozaj pekný dizajn blogu, naozaj veľmi pekné. Dlho som sa odvažovala, či napísať, alebo nie ostatným blogerom a mať nejaké spriatelené blogy, no nakoniec som sa rozhodla, že áno.
    Mám veľmi rada tvoje recenzie a chcela by som ťa čo najláskavejšie poprosiť, či by ste sa nepozreli na môj blog http://bestpetrzlenyferkamrkvicku.blogspot.sk/ a povedali, ako sa Vám páči. Snáď by ste po dlhšom čase pristúpili aj na akési "Spriatelené blogy" a ja by som tak rozšírila svoje známosti s internetovými knižnými recenzentmi.

    Veľmi Vám ďakujem, ak si nájdeš čas a pozrieš sa!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)