nedeľa 24. augusta 2014

Summer Talking (#4)


24.august

Tak som tu znova s letným kecaním. V tejto rubrike som nebola aktívna toľko, koľko som si predstavovala, že budem,  keď som ju zakladala. Prečo? Odpoveď neviem ani ja sama. 
Od posledného talking sa leto dosť zmenilo. Žiadne horúčavy a žiadne slnko. Len samý dážď, mraky a búrky. Občas nám slniečko vykukne, ale hneď nato sa s nami už lúči. Takéto počasie z duše nenávidím. Pôsobí na mňa depresívne, cítim sa smutne, nič sa mi nechce robiť (ani čítať), mám chuť celý deň len preležať v posteli. Takto si ja leto nepredstavujem, aj keď pravdou je, že čo môžem očakávať, keď august, pomaly ale isto, končí. 
Pamätám si, že kedysi bývali horúčavy do polky septembra. O tom teraz môžem snívať. 
Vlastne je už jeseň. Jeseň a zima nie sú moje obľúbené obdobia. Zimu nemôžem vystáť. Sneh, ľad, snehové gule a skorá tma... bŕŕŕ. 


Ako to je v auguste s knihami?
Do dnešného dňa som prečítala len 5 kníh. Čo je pre niekoho veľa, no pre mňa úplné nič. Dve knihy boli recenzáky a zvyšok zakúpené a požičané knižky. Najviac sa mi páčila Kto je Mara Dyerová, ktorá skončila úplne dych vyrážajúco a ihneď som chcela siahnúť po treťom pokračovaní. Verím, že Slovart sa rozhodne vydať aj tento diel. Ako druhú najlepšiu hodnotím Naprieč vesmírom, ktorá ma veľmi prekvapila, aj keď začiatok bol veľmi biedny. Veľmi biedny začiatok mala aj kniha Špinavé peniaze. Tú som mala rozčítanú už od apríla asi a až teraz som sa konečne odhodlala ju prečítať a neľutujem. Čoskoro bude aj recenzia. :) Prvým recenzákom bol titul Nevinným sa neodpúšťa, čiže som siahla aj po niečom slovenskom a kriminálkom. 
Ešte som prečítala Prvú striebornú knihu snov a momentálne mám rozčítané V ringu. <3

Čítali ste niektorú z nich? Alebo dokonca všetky? Páčili sa Vám?

Viac sa mi bohužial nepodarilo prečítať, čo ma trošku aj mrzí. Zanedbávam trochu aj blog. Síce pribúdajú nové články, ale vďakabohu za existenciu plánovania, inak by tu nič nebolo. Doma prerábame a nie je čas. (Konečne mám peknú knižničku :3) Našťastie prerábka už končí a tak snáď pripravím niekoľko článkov navyše. Som rada, keď mám niečo do zásoby. Robíte si aj Vy články dopredu?


27.8.2014 sa chystáme na náš prvý Knižný zraz do Trenčína, na ktorý sa neuveriteľne tešíme! Takže môžte očakávať report + fotky a zážitky. A kľudne príďte aj Vy, bude sranda. :)

14 komentárov:

  1. To počasie je ozaj smutné a keď vidím, že už pred ôsmou večer je tma tak mám chuť plakať. :D Ja som prečítala ešte menej, tiež som si chcela prečítať Striebornú, ale akosi som sa k nej nedostala... A aj ja sa cítim lepšie, keď mám zopár článkov pripravených. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To počasie ma fakt ubíja. Psychicky občas dosť. Ale tak čo už. Ide zima. Vieš čo ja mám celé leto čitateľskú krízu a nechápem prečo. :D

      Odstrániť
  2. Mne prave počasie vyhovuje mam rada taketo počasie,aj ked maš pravdu že tieto dva mesiace to vôbec nevyzeralo na leto...ja som prečitala asi 20 knih ale teraz čítam veľmi pomaly lebo som nejaka leniva :D čo sa tyka Mary Dyerovej bohužial mam pre teba smutnu spravu..Mara dyerova tretia časť sa nebude prekladať!! a do teraz som na to naštvana lebo neovladam tak dobre angličtinu aby som knihu preluskala,takže sa len modlim aby ju preložili aspon v češtine :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 20 kníh? To sa môžem hanbiť veru. :D :O
      Ano to, že tretí diel Mary nie je v pláne som niekde čítala, ale nebolo to ešte jednoznačné, takže v kútiku duše mám stále malinkú nádej. :3

      Odstrániť
    2. :) Ale prosim ta vôbec sa nemusiš hanbiť,ja som mala len take obdobie praveže teraz sa mi neche nič čitať :D no ja som sa pytala v slovarte a že je to už potvrdene,predalo sa malo kusov tak v kutiku duše sa modlim aby to preložili aspoň do češtiny...

      Odstrániť
    3. Ja som včera na prekvapenie zhltla celé V ringu, som tým unesená :3 Remington <3
      No to je teda dosť naprd, akože :( Dúfam, že aspoň české vydanie bude, lebo inak ďakujem pekne za nedokončenú sériu a ešte takú úžasnú.

      Odstrániť
    4. V Ringu..hm no s toutou knihou bojujem pretože kniha nie je taka ako som očakavala...asi som len presytena pribehmi tipu zly chlapec a dievča ktoré ho chce napraviť..skusím neskôr.....no toto som si aj ja povedala,milujem Maru Dyerovu a jednoducho....musia to preložiť aspon do češtiny!!! inak som ja osobne stratená :(

      Odstrániť
  3. Četla jsem právě jen tu Maru a jsem vážně zvědavá na další díl. Začíná to být hustý. :-D A taky trochu otravný. :-D
    Sraz si užijte, máte ho za chviličku a doufám, že budou fotečky. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Osobne si myslím, že prvý diel Mary bol lepší. V prvej polovici dvojky boli len samé zaľúbené dialógy a myšlienky a to mi vadilo, ale koniec bol, ako hovoríš, hustý :D
      Ďakujeme, snáď sa nám podarí pofotiť. :)

      Odstrániť
  4. To počasí je fakt otřesný. Ale víš co, od září má být hezky! Jasně, my jdeme do školy, tak oni začnou pařáky... fakt logika toto :D Já četla první stříbrnou knihu snů a to se mi dost líbilo. Stejně jako Drahokamy je to neuvěřitelně čtivě. :) Já si většinou články do zásoby nepíšu, ale jak kdy. Když vím, že budu mít třeba hektické období, tak něco napíšu, ale jinak moc ne. :D Užij si sraz :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to ma šlahne, my budeme v škole a bude teplo? To je za trest ! :( :D
      Drahokamy mi majú čochvíľa prísť, teším sa na ne poriadne. :)

      Odstrániť
  5. Na zraze sa vidíme.:)
    Inak som čítala Naprieč vesmírom (páčilo sa mi to) a chystám sa na Prvú striebornú knihu snov, len neviem kedy.:D A články dopredu píšem, ale zverejňujem ich vždy ručne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tešíme sa na zraz! :) Mne sa obe dosť páčili. Super nápady na knihu.

      Odstrániť
  6. Tesim se na vase fotky a reporty z prvniho srazu!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)