pondelok 7. júla 2014

Summer talking


Ahojte,
pre dnešok žiadna recenzia, ani nič podobné. Neviem čo ma to pochytilo, no rozhodla som sa Vám napísať ako prebiehajú moje prvé letné dni a ako vidím vývoj leta. (Aj keď nie som si istá, či tento článok niekto bude čítať, ale to nevadí.)

Aj keď leto ešte len začalo, už ma nie raz postihla veľká nuda. Neviem, čím to bude. Asi tým, že nie som nikde na dovolenke, ale len doma. Aj keď hovorí sa: Všade dobre, doma najlepšie.
So svojou rodinou sa tento rok na žiadnu dovolenku ani nechystáme a keď mám pravdu povedať, ani mi to neprekáža. Máme veľkú záhradu a na nej sa dá poriadne zrelaxovať. Napríklad si len tak ľahnúť do trávy na deku a oddychovať na slniečku. Milujem letné grilovanie a to je skoro na dennom poriadku. Občas si niečo ukuchtím, namiešam "drink" a cítim sa ako keby som v dovolenkovej destinácií.
Viac v celom článku. ;)



☼ Ako vyzerajú moje dni? 


Vyhrievanie sa, kávička s rodičmi (v mojom prípade skôr čokoláda) a zmrzlina (milujem zmrzlinu a hlavne vanilku..mňam). A nesmiem zabudnúť na mojich domácich miláčikov. Hlavne s tým najmenším trávim dosť času. Je to taká malá piraňa a neustále robí zlobu. Nuž je to ešte len šteniatko.

Bohužial ešte furt chodím po doktoroch a už ma to prestáva baviť. Odvšadiaľ ma pošlú s verdiktom, že mi nič nie je. Áno, lebo mesačné závraty a točenie hlavy som si asi len vymyslela. (Keď už mi to prešlo, je ťažké prísť na to, čo to bolo.) 

Nehovorím o tom, ako sa objednáte na určitý čas a nakoniec vás príjmu s hodinovým oneskorením. Systém zdravotníctva zrejme šlape ako hodinky.
Nemusím ani hovoriť, každému mu je jasné, že značnú časť môjho leta tvoria KNIHY.

Dokonca som sa odvážila zadať si menšiu výzvu. Chcem prečítať 15 kníh a do dnešného dňa sa mi ich podarilo prečítať tri. Ide to pomalšie, ale myslím, že by som to mohla zvládnuť do konca leta. Času je ešte habadej.
Nedávno som prečítala knihu Šesť rokov, ktorá ma veľmi prekvapila a už je naplánovaná aj recenzia, takže dúfam, že sa bude páčiť.
Momentálne som sa pustila do dvoch kníh (čo je u mňa nezvyčajné), sú to knihy Antibohyně a Život s mačom. Antibohyňa ma po pár stránkach veľmi zaujala, avšak to o druhej rozčítanej knihe tvrdiť nemôžem. Prinútila som sa čítať Život s mačom, pretože viem, že keby ju odložím, už ju nechytím do rúk. Kniha ma nebavila, dej knihy je plytký a o ničom. A v knihe nie je priama reč. :O Čítali ste už knihu bez priamej reči? Ja nie. Ešte som sa nerozhodla, či na túto knihu bude recenzia, pretože nechcem byť priveľmi kritická. (Aj keď hodnotenie 2 pierka už na blogu sú, toto by som tipovala na 1 pierko, aj to som si nie celkom istá.)
Postupne sa chystám pustiť aj do recenzákov: Prvá strieborná kniha snov a Nevinným sa neodpúšťa od Dominika Dána. Na Dominika Dána som veľmi zvedavá, jedná sa totižto o autora, od ktorého som ešte nič nečítala. 
Prvá strieborná kniha snov sa stala veľkým hitom a podľa recenzií odhadujem, že kniha bude stáť zato.
Okrem kníh som si zadovážila aj tento krásny sovičkový diár, ktorému som jednoducho nedokázala odolať. :3


Pripájam nejaké tie letné songy, ktoré mi hrajú stále v hlave. :)



A to je asi tak zatiaľ všetko. Ak by ste mali o články podobného typu záujem, kľudne napíšte do komentárov. Poteším sa. :) A ak máte čas a chuť, kľudne mi napíšte, ako trávite vy tieto krásne dni. :)












18 komentárov:

  1. Calvin Harris a Summer :3 Moja najobľúbenejšia pesnička . :)) Ja teraz aj veľa sledujem seriály a momentálne musím ísť aj kosiť . :P Super :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V poslednej dobe aj moja heh. :3
      Ja by som nejaké tie seriály aj kukla, no neviem aké.. potrebujem nejaké poradiť.

      Odstrániť
  2. spím + počúvam hudbu + čítam + kuknem nejaký ten seriál ... a toto stále dookola :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podľa mňa napíš recenziu aby sa niekto na tej knihe nepopálil..a v pohode zvládneš cez leto 15 kníh..aj viac :) ja budem teraz veľa robiť, na čo sa vôbec neteším a v auguste autoškola.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už som trošku na tej recenzii popracovala a vyzerá celkom neurážlivo. :)
      No dúfam v to, že sa mi to podarí a možno aj viac. To by som rada.
      Robit ako brigádu? Premýšľala som nad ňou aj ja, len som na to asi moc lenivá. :) Budem držať palce v autoškole.

      Odstrániť
    2. Hej brigada. No ja ju robim uz deviaty mesiac len ma to vobec nebavi a aj nad vypovedou som rozmyslala tak uvidim. Dakujem

      Odstrániť
    3. Fú to je dosť dlhá doba, tak budem držať palce a hlavne optimizmus nech vydrží :))

      Odstrániť
  4. Omg, lekári... to poznám. najprv ťa nútia pochodiť všetkých špecialistov, ktorí ti aj tak prd nepovedia, a buď ti to nakoniec prejde a nič ti nezistia, alebo to na teba udrie s takou silou, že sa začne celý cyklus chodenia po lekároch od znova, až kým konečne, nejakým zázrakom, nezistia, čo ti je.
    Nemôžeš mať tie závraty a točenie hlavy z krčnej chrbtice alebo z toho, že ti chýba nejaký vitamín? Kamoš mal niečo také. Mne sa tiež zvykla točiť hlava, kým nevedeli, čo mi je, ale až tak, že som narážala do stien. Takéto veci môžu mať dosť často aj nervový pôvod. Úzkosť, vnútorná nervozita alebo proste problémy s nervovým systémom. Daj si bacha na to alebo ak sa to vráti, šla by som na magnetickú rezonanciu.

    A Strieborná kniha snov je super knižka, ja sa už veľmi teším na pokračovanie. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S lekármi je to blúdny kruh. Môj prípad je, že mi to už prešlo. Najprv som sa dva týždne motala po dome jak opitá, potom sme šli k doktorovi, ktorý ma poslal k ušnej, krčnej a napokon k neurológovi. Týždeň som ležala na neurologickom oddelení, spravili mi magnetickú, dokonca 2krát a brali mi mok z chrbtice (čo nikomu neprajem) a nezistili vôbec nič. Iba že mám nejaké škrvnky biele v hlave a to je všetko. Špecialisti nenašli nič a podľa nich som zdravá. A ako hovorím, už mi to prešlo. Takže sme sa nedopátrali ani k diagnóze :))

      Strašne sa teším na Striebornú, lebo vyzerá skvelo ! :))))

      Odstrániť
    2. Úuuha, tak to sme potom skončili rovnako :D :D ja som pobehala všetkých lekárov, ale nakoniec mi bolo tak zle, že som sa nevedela ani len z postele postaviť, aby som prešla na záchod. Skončila som v našej nemocnici, potom po magnetickej, keď mi objavili tie biele škvrny (lézie) ma poslali na neurologické oddelenie do Bratislavy a robili mi lumbálku (zabijak je to, týždeň som revala kvôli bolestiam hlavy), zistili, že mám sklerózu multiplex. Prejavuje sa vďaka tým zápalom na mozgu... ty si ich možno nemala dosť, lebo moja babka na tom bola rovnako, ja som si myslela, že má tiež SM, lebo jej objavili tie biele škvrny, ale nemala ich ešte nad ten počet, kedy to už je tá choroba a bol to len nejaký zápal, ktorý jej postupne ustúpil.

      Odstrániť
    3. Ako vidím, rovnaký postup a zákroky :)) lumbálka je zabijak, mňa síce hlava nebolela, ale fuuj ako nikomu to neprajem nikdy v živote ! :(
      Jój a liečis sa na to? Budem držať palce za čo najväčšie uzdravenie!! fakt moc !!
      Mne to už úplne prešlo a zjavne to bolo len niečo prechodné, možno zápal, aj keď infektológ mi povedal, že nič. Tak ale ja som k nemu išla, keď už mi nič nebolo no. :))

      Odstrániť
    4. A nemala si kliešťa? Lebo jeden chlapík, čo som ho stretla v nemocnici, vraj dostal zápal z toho. A potom mu to prešlo do SM.
      Tak to si mala šťastie, že ťa nebolela hlava. Ja som sa musela postaviť ešte behom tých 24 hodín, lebo som musela ísť na vécko :D
      A ďakujem. Tak neliečim sa, nedá sa to liečiť, ale spomalí sa priebeh injekciami. Inak nedávali ti kortikoidy? Lebo to sa tuším podáva v infúziách na takéto veci. Ja som to dostávala, keď som mala záchvat.

      Odstrániť
    5. U mňa bolo zvláštne to, že ja som bola úplne zdravá, žiadnu chorobu som neprekonala a ani nič podobné, ani kliešťa dokonca :)) takže sa vôbec nevie, čo by to mohlo byť.
      Mne nenasadili žiadne lieky, mala som nejaké na točenie hlavy ako Urutal, ale ono to moc nezaberalo a vlastne nič. Ešte ma čaká kontrola u neurológa a buď ma ešte niekam pošle alebo ma nechá už na pokoji. :)

      Odstrániť
    6. Však ani u mňa nič nebolo... a potom som raz dostala zápal trojklaného nervu. Moja neurologička vedela, že by som mohla mať nábeh na SM, ale nepovedala mi to a ani ma neposlala na MRI: O polroka som mala také problémy, že som pochopila všetkých lekárov a keď už mi bolo brutálne zle, vtedy ma strčili do nemocnice a konečne mi tú magnetickú spravili.
      Akože celé toto choré slovenské zdravotníctvo podľa mňa :D :D
      A z likvoru ti nič nezistili? Lebo viem, že SM je vtedy, keď máš na mozgu lézie a potom robia lumbálku, aby sa to potvrdilo, ale tam ak nič nenájdu, tak potom to nie je to. Našťastie to stačí robiť iba raz, lebo asi by ma porazilo.

      Odstrániť
  5. Ja som išla do nemocnice vlastne preto, aby mi čo najskôr spravili magnetickú, lebo inak by som čakal 2 mesiace(ďakujem pekne). No a vlastne tam mi našli tie škvrnky a z likvoru nezistili nič, iba že tam proste nič nie je. Že je to okej. Dnes som bola na kontrole a neurológ mi iba povedal, že ak by sa dačo zmenilo ihneď mám prísť a ak nie tak o 4 mesiace mám ísť na nejaké vyšetrenie. To je taká obrazovka so šachovnicou a guličkou. A ak tam nič nenájdu tak ja som potom už debil z toho :)))
    No ako ja sa čím ďalej tým viac presvedčujem o "kvalite" nášho zdravotníctva. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to si potom mala fakt šťastie :D hádam sa ti to nezhorší :D a hej, na tom vyšetrení som bola ešte predtým, ako vedeli, čo mi je. Bola som aj u krčnej a na CT. Všetko som mala v pohode a všetci sa čudovali. Ale už aj mne to pripadalo, ako keby som to mala neurologického pôvodu a na MRI ma neposlali. Choré.
      Ale tak už je to jedno, na čo to riešiť, bolo to pred tromi rokmi, som rada, že žijem :D

      Odstrániť
    2. Proste sa utvrdzujeme o spoľahlivosti zdravotníctva. Ja sa už len modlím, aby sa mi to nevrátilo. :)
      To hej, musíme si užívať !! :)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)