piatok 9. mája 2014

RECENZIA: Sylvia Day: Neskrotená

Žáner: Erotický román
Séria: Crossfire
Diel: #3
Vydavateľstvo: Fortuna Libri (SK)
Počet strán: 360
Väzba: Pevná 
Originál názov: Entwined with You

Anotácia:
Odkedy som Gideona Crossa po prvý raz uvidela, spoznala som v ňom niečo, čoho sa nedokážem vzdať. Videla som a stále vidím jeho nebezpečnú, zranenú dušu, ktorá sa tak veľmi podobá tej mojej. Potrebovala som ho tak, ako potrebujem tlkot vlastného srdca. Privlastnil si ma, ale neskrotil – práve naopak, on ma vyslobodil. 
Nikto iný nevie, koľko kvôli mne riskoval. 
Sme navždy spojení spoločnými tajomstvami a pokúšame sa zvíťaziť nad osudom. Vytvorili sme si vlastné pravidlá a úplne sme sa poddali sile našej vášne.





V poradí tretí diel zo série Crossfire ničím neprekvapil. Príbeh sa odvíja v podobnom duchu ako predchádzajúce dva diely. Sex, nezmyselné rozhovory a sex. Bohužial toto predstavuje séria Crossfire. Po Obnaženej a Spútanej som mohla predvídaťže Neskrotená ma príliš nezaujme. Prečítanie mi trvalo neobvykle dlho, pretože som sa nedokázala k čítaniu donútiť.
Ale nerada knihu odkladám pokiaľ  je nedočítaná. A preto som knihu dorazila za pár hodín (Samozrejme som viac ako polovicu opisov preskočila).
Prečítajte si celú recenziu v článku. :)

Ako sme sa v Neskrotenej v príbehu pohli? Odpoveď je jednoduchá. V podstate v ničom. Kniha má znova príliš veľa opisov Gideonovej dokonalosti a závislosti, ktorá sa už podobá na psychickú vadu a nie na závislosť z lásky.
Ako som spomenula príbeh sa veľmi nepohol, pretože všetko sa vkuse točí okolo toho istého. V skratke? Tvoria pár, pohádajú sa (podotýkam, pre hlúposť), rozídu sa, vyspia sa spolu a znova sú  pár.  Ono by to až tak nevadilo, keby sa tento istý scenár neopakuje v každej časti.

Zamilovaný pár, ktorý čelí mnohým problémom, autorka zaťažila nie len traumami, ale dokonca naznačila zamilovaný trojuholník.  Gideon a Eva proste nikdy nebudú normálný šťastný pár (Ani po svadbe). Na to sú príliš nestabilní. Ja osobne by som im šťastný koniec priala, aj napriek tomu, že mi tieto postavy k srdcu veľmi neprirástli.

Aby som však nebola až taká negatívna, príbeh má aj svetlé stránky. Páčilo sa mi ako sa autorka vyhrala s postavami, či už s hlavnými alebo vedľajšími. Postáv nebolo príliš veľčo mi pomáhalo sa v nich dobre orientovať. Pri veľkom počte vedľajších postáv totižto strácam prehľad.
Najkrajšia scéna pre mňa je svadba. Obyčajná a romatická.


Červená je naša farba. Červené šaty v limuzíne. Červené zabijácke opätky na záhradnej párty. A červená ruža v tvojich vlasoch, keď si sa za mňa vydala.

Gideon. Tak pri ňom mám doteraz zmiešané pocity. Odporučila by som mu psychiatrické liečenie. Na jednej strane ochranca a najväčší moralista, na strane druhej vrah. Citovo labilný a fakt prepnutý.
Aj napriek tomuto všetkému som si ho obľúbila. Bude to asi preto, pretože, keď má "svoju chviľku" dokáže byť veľmi príjemný a romantický.



Nerada bývam takto negatívna, pretože som si vedomáže pre autorku bolo námahou dielo napísať. Moje hodnotenie je však také aké je, aj kvôli tomu, že séria mi vôbec nesadla. 





HODNOTENIE: 2/5
P.S: Vopred sa ospravedlňujem, no nejakú dobu budem mimo blogu. Vyskytol sa u mňa problém s očami a preto sa nemôžem venovať ani tomuto čo ma baví. :( Dúfam, že mi to čoskoro prejde a budem sa blogu môcť venovať naplno. S pozdravom

6 komentárov:

  1. prvni dva dili byli skveli ale ta trojka byla hruuuza !!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prvý diel bol pre mňa najlepší ! :) Dvojka sa ešte dala, avšak trojka bola úplne o ničom a hruuuza ako vravíš :)

      Odstrániť
    2. Aj ja si to myslím.... čím vyšší diel tejto série tým je horší :/

      Odstrániť
    3. Nikee neostáva mi nič iné len súhlasiť ! :)

      Odstrániť
  2. Tuto sérii jsem s taťkou kupovala mamce k Vánocům. Mě série vůbec nezaujala a jak tak koukám, opravdu to nebude nic pro mě :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sériu veľmi chcela, no jediné čo vo mne vyvolala je sklamanie :/ :))

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)