utorok 15. apríla 2014

RECENZIA: Sylvia Dayová: Obnažená

Žáner: Erotický román
Séria: Crossfire
Diel: #1
Vydavateľstvo: Fortuna Libri (SK)
Počet strán: 342
Väzba: Pevná 
Originál názov: Bared to You

Anotácia: 
Gideon Cross vošiel do môjho života ako blesk z temnej oblohy... 

Bol krásny, inteligentný a neskutočne príťažlivý. Priťahoval ma tak ako ešte nikto. Po jeho dotyku som túžila ako po droge, hoci som vedela, že ma nebezpečne oslabuje. Stále som sa spamätávala zo všetkého strašného, čo sa mi v minulosti stalo.
Putá jeho lásky ma premenili a ja som len dúfala, že muky, ktorých stopy sme obaja niesli, nás naveky nerozlúčia. 


Tak na túto sériu som sa tešila neskutočne veľmi moc ! Prosíkala som o ňu k Vianociam a Ježiško ma vyslyšal. Celá séria ma čakala pod stromčekom, avšak až teraz sa mi k nej podarilo dopracovať.







Obnažená je prvým dielom trilógie Crossfire o neodoľateľne krásnom a neuveriteľne tajomnom Gideonovi a mladej pôvabnej Eve.  
Knižka sa na trhu objavila po úspechu 50 odtieňov sivej a bolo mi jasné, že sa bude jednať o niečo podobného štýlu. Neviem dané dve série navzájom porovnať, pretože s 50 odtieňmi som nemala ešte tú česť (vďakabohu, vážne ma nelákajú). 
Samotný názov prvého dielu je výstižný. Vo vzťahu sa citovo ľudia navzájom obnažujú a tak to má byť. :)



Prečítajte si celú recenziu v článku :)


                                                               !Môj názor môže obsahovať spoilery!

Eva je mladé ambiciózne žieňa, pôsobí bezstarostne i keď v priebehu deja sa dozvedáme, že jej život určite nie je, ani nikdy nebol bezproblémový a bezstarostný.  Je to jedna z mnohých hrdiniek trpiacich traumatickou udalosťou z destva. Miestami sa mi zdalo, akoby z nej autorka chcela spraviť najväčšieho chudáčika.
Zabudnúť, ale hlavne začať nový život prišla so svojím najlepším priateľom Carym do New Yorku.
Vyhliadku na zabudnutie vidí v novej práci, na ktorú sa mimoriadne teší.
Ani netuší ako veľmi jej práca zmení život...ehm presnejšie povedané ako jej šéf zmení život.
Gideon Cross, áno to je on, jej srdca šampión. 
Prehnane bohatý, najneodolateľnejší, sebavedomý, nadutý horenos. Všetky jeho pohyby nasvedčujú tomu, že ide o rodeného dravca (lovca), ktorý si berie všetko čo sa mu len zachce.  



"Gideon bol muž, ktorý dostane, čo chce, aj keby ho to malo výjsť veľmi draho."


Pri prvom stretnutí to medzi nimi zaiskrí a to sa ani len nepoznajú. Eva nám tu hneď poskytla stranový popis najdokonalejšieho chlapa, akého kedy stretla. A na druhý deň zistí, že je to jej navyšší šéf.

Gideon ihneď prejaví svoj záujem aj keď vážne neslušnou formou. Tu sa mi Eva veľmi páčila. Nenechala sa ovládať svojími túžbami a zachovala sa ako slušná žena so cťou. (Napríklad, ktorú Chloe z Božského bastarda vážne nemala). Má určené svoje zásady a určite sa nenechá na niečo len tak nahovoriť. Pri niektorých Gideonových pokusoch Evu zviesť sa jasne preukázalo, že sa o seba vie  postarať a má zmysel pre humor, o ktorý sa väčšina hrdiniek len snaží. 
Eva mi bola od prvej chvíle sympatická. Neviem prečo, no obľúbila som si ju. Skutočnosť, že si vedela zachovať chladnú hlavu, ma prinútila obľúbiť si ju ešte viac. 
Aby som však bola úprimná (kritická) určite nie je dokonalá. Nevie čeliť vážnym problémom a radšej pred nimi uteká. 
Na druhej strane Gideon sa problémom stavia čelom. Ihneď ich rieši, aj keď niekedy bezhlavo a impulzívne. Na začiatku pôsobí arogantným dojmom, avšak v priebehu knihy som vážne žasla, aký v skutočnosti je. Vzhľad klame a tak to bolo aj v jeho prípade. Je vážne starostlivý, obetavý, ústupčivý a je ochotný urobiť všetko, aj keď by to jemu samému mohlo uškodiť. Je inteligentný a má dar slova, vie sa vymotať z akejkoľvek situácie (myslím, že mu v tom pomáhal značne aj vzhľad :D)  



"Gideon si to uvedomoval. Aj on mal svojich démonov. Boli sme jeden druhému ako zrkadlo, ktoré odráža tie najtajnejšie rany a túžby."


Povedala by som, že títo dvaja sa k sebe vážne hodia. Obaja skrývajú veľké tajomstvá z minulosti. (Eva vie o svojich problémoch hovoriť otvorenejšie).
Obaja bývajú náladoví a žiarliví, to ani nehovorím :D
Sú si vedomí nezrovnalostí panujucími medzi nimi, ktoré chcú prekonávať ako pár.
Na to, aby fungovali ako normálny pár však musia prejsť ešte dlhú cestu. 





HODNOTENIE: 4/5



PS: Nezvyknem sa vyjadrovať k prekladom, no tu si nemôžem pomôcť. Vadili mi poniektoré frázy, ktoré boli vulgárne a jednoducho tam nesedeli. 



*Smiley*

5 komentárov:

  1. 50 odtieňov som čítala ešte ma čaká trojka ale pre tu srandu si to prečítaj je to zábavne,nehovorím že je to najlepšia kniha na svete ale za tu zábavu to stoji :) Ale ako chceš ty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jediné, čo ma na odtieňoch najviac odrádza je to, ako je to veľmi ospevované :)
      Už som mala takú náladu, že som ich chcela čítať, avšak mi niečo do toho prišlo, ale myslím, že keď bude čas a možnosť, predsa len po nich siahnem a uvidíme, či ma chytí aspoň prvá kniha :D

      Odstrániť
  2. A k tejto knihe :D Hm zaujala ma ale dávam si trochu pauzu od týchto kníh mam rozčítane odtiene a sama sebou trilógiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. U mňa to bola zvedavosť prečo je to také ospevované,čo je na tom také waw že všetky ženy to čítajú mlade,staršie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne to pripadalo ako Fifty, ale o polovicu kratšie. Už len za to si to zaslúžilo u mňa aspoň dve hviezdičky :D :D Ale inak ma to nebavilo.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)