streda 30. apríla 2014

Ďalšie knihy Jamie McGuire v slovenčine

20.5.2014

Vysokoškoláčka Nina krátko po smrti milovaného otca spoznáva sympatického, trochu tajomného mladíka. Čoskoro sa ukáže, že ich stretnutie na autobusovej zastávke nebolo náhodné. Jared Ryel ju pozná lepšie než najbližší priatelia z internátu. Čoskoro medzi nimi preskočí iskra, lenže Jared akoby sa obával naplno prejaviť svoje city, pretože táto láska je z kategórie zakázaných... Jedného dňa Ninu na ulici osloví neznámy muž a dožaduje sa dokumentov o prevode časti otcovho rozsiahleho majetku.

Po vyhrážkach od bývalých otcových spoločníkov sa Nina dozvedá, že otec v skutočnosti žil dvojakým životom. Hoci to znie neuveriteľne, zaplietol sa do nebezpečnej hry so samotným peklom. Temný vojvoda sa dožaduje niečoho, čo im vzal, a Nina spočiatku nemá ani potuchy, o čo ide. Ochrániť ju môže iba Jared, ktorý má neuveriteľné, priam nadľudské schopnosti a s ktorým ju spája viac než priateľstvo.





13.6.2014



Scarlet je rozvedená, 35-ročná matka dvoch dcér a pracuje ako rentgenová laborantka. Je piatok popoludní a má službu v nemocnici, dcéry poslala na víkend za otcom. Na príjem privážajú umierajúce, škaredo pohrýznute a vychudnuté dievča, a jej rentgenový snímok prezrádza to, o čom sa v lekárských kruhoch s hrôzou už niekoľko dní hovorí. Z Európy sa šíri záhadný vírus a svet je postihnutý pandémiou, ktorá postupuje neuveriteľne rýchlo. Prejavuje sa neznesiteľnou bolesťou brucha a bleskovým úbytkom váhy, a potom už je len smrť. Mŕtví však nenachádzajú kľud, ale menia sa na šuchtavé zombie, a hľadajú, čím by ukojili svôj neutešiteľný hlad. Vábi ich ľudské mäso a lačne sa naň vrhajú. Jedinou obranou živých je rýchlosť a zásah do mozgu zombie.

Scarlet sa upne k tomu, aby zachránila svoje dcéry za každú cenu. Musí ich odviezť na jediné bezpečné miesto k prežitiu, ktoré pozná. Na ranč Červený vrch.




Už sa neviem dočkať ! Vyzerajú skvelo a autorku som si veľmi obľúbila. :)

8 komentárov:

  1. Mňa síce veľmi neláka ani jedna, ale Červený vrch má dokonalú obálku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá obálka sa aj mne páči, som rada, že nechali originál obálku, pretože inú si neviem predstaviť :)

      Odstrániť
  2. Červený vrch mám v TBR už dosť dlhšie, takže na to sa teším, že bude preložené a Prozreteľnosť... o tej som doteraz nevedela, ale znie to veľmi dobre, takže sa teším, myslím, že od tejto autorky som ešte nič nečítala, tak som zvedavá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite ti autorku odporúčam, vie písať veľmi pútavo :)

      Odstrániť
  3. Ani jedna ma nejak extra nezaujala, ale som rada, že ich u nás vydajú :) :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Od téhle autorky mám doma Krásnou katastrofu, zatím jsem se k ní nedostala, ale jsem zvědavá, jak autorka píše. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebudeš ľutovať. Autorka je skvelá :)

      Odstrániť
  5. Na Červený vrch se už moc těším, Krásné katastrofy jsem četla jen jeden díl, ale byl dokonalý..

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)