nedeľa 16. marca 2014

Martina Monošová: Lekcie z nenávisti [MiniRecenzia]

Žáner: Román
Vydavateľstvo: MarenčinPT
Počet strán: 256
Väzba: Paperback


Anotácia:
Po tom, ako ju vyhodí zbitú na ulicu uprostred výnimočne studenej marcovej noci jej mafiánsky manžel Miro, zostane Irena Vikárová odkázaná na pomoc svojho dávneho milenca Sveťa. Vplyvný Miro jej ale znemožní, aby si našla prácu. Irena sa dáva dokopy, aby zosnovala pomstu manželovi. To jediné jej totiž zostalo. Mierne erotický príbeh s detektívnou zápletkou o tom, ako sa z nešťastia zrodí chuť po pomste.

! MÔJ NÁZOR MÔŽE OBSAHOVAŤ MENŠIE SPOILERY !
Recenziu nájdete v celom článku.

Obálka: 
Žena na obálke vyzerá ako bábika a obálka mi príde taká divná...
Spisovateľka: 
slovenská
Štýl písania: 
Kniha je rozdelená na niekoľko častí spolu s epilógom. Nepotrebuje nijaké veľké zamyslenie a prečítanie je možné za jeden deň. Našlo sa tu pár hluchých miest, ale nemyslím si, že ich bolo tak moc.
Príbeh v skratke:
Príbeh nám priližuje život mladej ženy, ktorú vyhodil jej muž z ich vlastného domu. Už tento fakt znie hrozne. Tým sa jej nešťastie nekončí. Jej muž Miro je vplyvný a tak trochu mafián. Však viete, podvody, pochybné kšefty, kontakty na vysokých miestach. A povedzme si narovinu, nemá žiadnu chrbtovú kosť, čo sa v priebehu aj jasne prejavuje. Veď kto by svoju manželku zbil a potom ju bez ničoho vyhodil z domu? A ešte k tomu na druhý deň už vymenil zámky na celom majetku a jej veci porozdával alebo spálil? Nehovoriac o tom, že vďaka svojím kontaktom jej nikto nechcel poskytnúť prácu.
Tak to je fakt sila nemyslíte? Doslova, pre neho sú ženy len hračky.
Irena sa po niekoľkých rokoch manželstva, kde nemala núdzu o nič, stála doslova BEZDOMOVKYŇOU. Tak trochu si však zato mohla sama, pretože odmietala počúvať svojích blízkych, ktorí vedeli, aký v skutočnosti Miro je. Asi ani ja by som nepočúvala reči iných, keby som beznádejne zamilovaná. Ale ako sa vraví "odtiaľ potiaľ".
Na začiatkoch je veľmi zúfala, ale rozhodne sa nemieni vzdať. Jednou z motivácií na vzchopenie sa, je myšlienka pomsty, ktorú chce uskutočniť cez Mirovu novú známosť. Týmto si u mňa šplhla. Nebola to hlúpa mafiánska pipka. Vedela jasne racionálne myslieť, keď to bolo za potreby. Občas mi však prišlo, ako keby si nevedela spájať súvislosti. A naivita jej takisto nechýbala. 
Hlavné postavy: 
Irena Vikárová
Vedľajšie postavy: 
Okrem hlavných postáv sa nám tu mihne aj veľmi veľa vedlajších. Niektoré sú v knihe dlhšie, iné kratšie, no každá niečím ovplyvňuje príbeh.
Akcia: 
Prejaví sa až na posledných stranách, kniha je inak písaná v napätí.
Zakončenie:
Nervy drásajúce a fakt ma priklincovalo na stoličku. Štýl slávnych evitoviek, no povedala by som, že v trošku lepšom prevedení. :)

Knižka nie je veľmi prezentovaná a nedosiahla taký úspech ako iné, čo ma dosť mrzí, pretože je to kvalitná oddychovka so super príbehom.

Knižný trailer


HODNOTENIE: 4/5 






*SMILEY*

5 komentárov:

  1. Túto knihu by som chcela aj ja čítať, no nemala som zatiaľ možnosť na ňu naraziť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Slávka, skúste cez internetový predaj, lebo, žiaľ, nie všetky knihy od všetkých vydavateľov sú distribuované celoplošne po Slovensku. Na mojej stránke nájdete aj odporúčané najnižšie ceny, ak ich sama nájdem :-) Ak to autorke tohto blogu nebude prekážať, môže sem pridať aj link na trailer na Lekcie z nenávisti, ktorý tiež uvádzam na svojej stránke...

      Odstrániť
    2. Na trailer som nevedela natrafiť, ale podarilo sa mi ho nájsť. Ak správne predpokladám, ste samotná autorka a tak ďakujeme za komentár a za radu našej čitateľke :)

      Odstrániť
  2. Milá Smiley, uhádli ste :-) Aj by som sa predstavila, ale predpokladala som, že google ma automaticky predstaví :-) Nechcem Vám tu vypisovať nejaké reklamy na moju stránku, len sa mi zdalo, že by mohlo byť pekné k takejto recenzii pridávať aj trailery. Lebo kopec autoriek/autorov si ho robí samo, sú veľmi pekné a moc ich nevidieť. Pozdravujem! :-) MM

    OdpovedaťOdstrániť
  3. PS: 1. Vďaka za recenziu :-) 2. Pardon, zabudla som stlačiť "Odpovedať", tak to nemá kontinuitu...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)