pondelok 24. februára 2014

RECENZIA: Samantha Youngová: Dublin street

Žáner: New Adult
Séria: On Dublin Street
Diel: #1
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 333
Väzba: Pevná s preobalom
Originál názov: Dublin street


Anotácia:
Jocelyn Butlerová sa roky skrývala pred vlastnou minulosťou. Teraz nastal čas odhaliť pred svetom trpké tajomstvá.
Joss, ako ju všetci familiárne volajú, sa rozhodne ujsť pred spomienkami na tragické udalosti a presťahuje sa zo Spojených štátov do Škótska. Samotársky život jej dokonale vyhovuje – kým sa nenasťahuje do nového bytu na Dublin Street a nespozná Bradena, ktorý otrasie jej zdanlivo nedobytným svetom.


Dublin street ma zaujala v prvom rade svojou obálkou a po zistení, že ide o žáner New Adult som túto knihu musela mať doma za každú cenu! Touto cestou sa chcem poďakovať internetovému kníhkupectvu Ikarus.sk, ktorý mi poskytli výtlačok na zrecenzovanie.

Zakúpiť DUBLIN STREET.


New adult knihy mi veľmi prirástli k srdcu a ani jedna, po ktorej som doposiaľ siahla ma neomrzela.    

DUBLIN STREET sa zapísala na moju listinu najobľúbenejších kníh. Jedinou chybičkou krásy boli časté chyby v preklade.

Prečítajte si recenziu v celom článku. :) 


Jocelyn Butlerová je Naša hlavná hrdinka. Už na prvých stranách sa oboznamujeme s jej krutým osudom. Jej rodina umrela pri autonehode a jediným príbuzným je jej strýko, odmietajúci vziať si ju do pestúnstva.
O 8 rokov neskôr žije v Škótsku, kde ju doviedli rodinné korene. Hľadá podnájom a cestou na (Dublin street), obhliadku posledného možného nájmu, ju náhoda uzavrie do taxíka s neznámym mužom. Už v túto chvíľu mi bolo jasné, že práve tento muž bude dôležitým faktorom v knihe. 
Po dohode s majiteľkou bytu sa Jocelyn stala spolubývajúcou ukecanej, veselej a priateľskej Ellie. Po týždni vybaľovania si kufrov a neustáleho zhonu sa rozhodne zrelaxovať v skvelom kúpeli, avšak zabudne si vziať oblečenie. Pomaly sa vykradne z kúpeľne iba v tenkom uteráku a tu ju čaká prekvapenie! V byte stojí bohatý a namyslený chlapík z taxíku. Ešte väčším prekvapením je zistenie, že tento (fešák) muž je bratom Ellie. 
Bradenova náklonnosť k Joss je viditeľná a zaumieni si, že ju získa. Joss odoláva jeho flirtovacím schopnostiam a uzavrú spolu mier, kde jej Braden sľúbi, že ju už nikdy nebude baliť. Háčik je však v tom, že keď po niekom tak veľmi túžite nedokážete takýto sľub dodržať. A Braden je ten typ muža, ktorý získa to čo chce aj keď hrá nečestne.



"Žije pre prítomnosť. Ale zajtrajšok už čaká…"



Joss nie je ten typ hrdinky, ktorá okolo seba chce mať veľa ľudí. Aj napriek tomu, že je uzavretá, poväčšinou samotárka a drží si odstup, si ju ľudia vždy obľúbia. Pôsobí milo, priateľsky. Za žiadnu cenu nechce o sebe a o svojej minulosti hovoriť. Bojí sa na niekoho naviazať a mať niekoho na kom jej záleží, pretože sa obáva veľkej bolesti, ktorá by nastala keby danú osobu stratí. Je profesionálkou, čo sa týka odkláňania otázok na jej osobu.

Po čase strávenom s Bradenom si uvedomí, že majú niečo spoločné. Ani Braden sa nezdôveruje z obavy, že by to niekto mohol zneužiť.
Ako som spomínala Braden je typ chlapa, ktorý vždy dostane to čo chce. Je cieľavedomý, zásadový a predovšetkým veľmi všímavý. Má svoje chvíľky, keď vystupuje egoisticky a prefíkane, ale aj napriek tomu sa dokáže chovať ako veľký gentleman a jeho vtipné hlášky fakt stoja zato !



Príjemný príbeh s vtipnými scénami Vás určite chytí za srdce. Autorka sa snaží podať nie veľmi šťastný osud miestami humorne a tým odľahčiť smutnú atmosféru knihy. Dá sa povedať, že pri čítaní sa cítite ako na húsenkovej dráhe. Raz ste hore a raz dole. 

Knižku nemôžem hodnotiť inak ako plným počtom. :)

HODNOTENIE: 5/5


*SMILEY*

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)