piatok 10. januára 2014

Obľúbené ženske hrdinky (#1)

Brenna (Ohne v zime)

Za postavu Brenny ďakujeme autorke Johanne Lindseyovej. Brenna je hlavnou hrdinkou knihy Ohne v zime. Ide o historický román, ktorý je plný zvláštnych zvykov, ktoré Vikingovia zaužívali. Brenna sa narodila ako jediná dcéra svojho otca a kedže jej otec vždy túžil po chlapcovi, Brenna sa ním tak trochu stala. Od malička sa obliekala ako chlapča a dokonca sa od otca rada naučila bojovať so všetkými rôznymi zbraňami. Myslím, že nikdy nečakala, že by sa mohla dostať do otroctva. Ale no úprimne, kto by niečo také aj čakal?

Ako som naznačila Brenna sa dostane do otroctva krutým Vikingom. Vážne musím povedať, že tí Vikingovia sa nevedeli chovať.
Jej život sa zmenil od základov. Už nemala žiadne privilégia a nemohla si dovoliť robiť veci, ktoré boli predtým každodennou súčasťou jej života. Ak mám pravdu povedať, neviem či by som sa s tým dokázala zmieriť. 
Najviac ma na nej zaujala jej bojovnosť, ktorú preukazovala v každej možnej príležitosti. Nikdy sa nevzdala myšlienky na útek  a to ani vtedy, keď jej svitalo na lepšie časy. Myslím, že nikto by sa nevzdal myšlienky na útek, pretože sloboda je sloboda. 
Aj napriek tomu, že Vikingmi pohŕdala sa predsa do jedného zamilovala. Jej láska nemala žiadne postranné úmysly a bola úprimná. Uvedomovala si svoje postavenie otrokyne a preto sa snažila svoje city utajovať. Do nekonečna sa pocity skrývať ale nedajú. Vďaka bohu, že sa nedajú skrývať večne. Veď čo by mi tá knižka inak priniesla? Ide predsa o historický román ! :)




Krátka anotácia na celú knihu: Prekrásnu keltskú dievčinu lady Brennu Carmarhomovú, dcéru lorda Angusa, unesú po krvilačnom útoku na ich sídlo Vikingovia do svojej krajiny a urobia z nej otrokyňu. Brenna v nepriateľskom svete bojuje nielen o slobodu, ale aj o holý život. Musí si zvykať na cudzie prostredie a obyčaje. Stretáva sa s nenávisťou a intrigami, ale nachádza aj priateľov a lásku mocného Vikinga. Obaja kvôli nej musia prekonať mnohé prekážky, ktoré si však kladú do cesty zväčša sami.











*SMILEY*

4 komentáre:

  1. Tuhle knížku neznám. Ta obálka mě moc nezaujala. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím uznať, že obálka teda fakt nie je nič moc, ale príbeh je geniálny :) Niekedy sa stane, že obálka moc nevýjde, ale príbeh stojí fakt zato :). Ak by si na ňu niekde narazila skúsiť ju môžeš. Vrelo odporúčam. :)
      Je to možné, že ti nie je známa. Neviem, v českom jazyku asi ani nevyšla a je to staršia knižka možno preto :)

      Odstrániť
  2. Ja si myslím, že je to úplne užasná kniha, mám pocit že som si ju prečitala už dva krát a rada by som ešte raz :) Mne sa zas obalka zda take neutralna, aj ked k nazvu knihy by mohla byt s nejakym zimnym motivom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne s tebou súhlasím, pretože ja sama som ju čítala tiež dvakrát a vôbec to neľutujem a viem, že to pri tých dvoch rázoch neostane :) Čo sa týka obálky, tiež ňou nie som veľmi nadšená lebo ten čo čítal knihu, vidí že tie postavy absolútne nesedia na opis postáv v knihe :) Ale hneď z obálky je jasné, že to bude o Vikingoch ;)

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)