sobota 4. januára 2014

Knižný január

V mesiaci január sa môžeme tešiť na:


Šesť rokov: (15.1. 2014)
Ich život je samá lož. Pravda však môže zabíjať. Pred šiestimi rokmi sa zúfalý Jake Fisher prizeral, ako si Natalie, jeho životná láska, berie iného muža. Šesť rokov skrýval svoje zlomené srdce a venoval sa kariére univerzitného profesora. Šesť rokov dodržiaval sľub, že manželov nechá na pokoji, a šesť rokov ho ťažili mučivé sny o Natalinom živote s Toddom. Ale ani dlhých šesť rokov nedokázalo zmeniť jeho city. Keď Jake jedného dňa natrafí na Toddov nekrológ, vyberie sa na jeho pohreb – pravdaže, aby videl Natalie. Podarí sa mu zazrieť smútiacu vdovu, ale nie je to Natalie! Neznáma žena bola za Todda vydatá takmer dvadsať rokov. Toto odhalenie úplne zmení všetko, čo si Jake uchovával v pamäti ako vzácnu spomienku na krátke, ale nádherné obdobie vo svojom živote. Jake neúnavne hľadá pravdu. Natalie už celé roky nikto nevidel, sestra zaryto mlčí, kňaz si nepamätá sobášny obrad, priatelia mu neveria a ctihodná univerzita sa nerada delí o svoje tajomstvá. Hľadanie ženy, ktorá mu zlomila srdce a klamala, ho čoskoro privedie do nebezpečných situácií. Zistí, že sa stal súčasťou starostlivo vykonštruovanej fikcie a v ohrození je nielen jeho život.


 Beznádejná (22.1. 2014) :
Sky začne chodiť do školy až krátko pred osemnástimi narodeninami, dovtedy ju doma vyučovala adoptívna matka Karen. Nikdy proti tomu neprotestovala – ak jej v živote niečo chýbalo, tak len televízia a internet. Chce však študovať na vysokej škole, je teda načase prísť medzi vrstovníkov.
Spolužiaci ju však prijímajú nepriateľsky. Okrem jedného čudáka, geja a mormóna. A okrem pekného chlapca Holdera, ktorý sa jej akosi pričasto pletie do života. Holder je beznádejný prípad a Sky vie, že by sa s ním nemala stretávať. Ale ako, keď spolu chodia do školy a on sa o ňu zaujíma až priveľmi? Čoskoro zisťuje, že Holder vôbec nie je taký, ako sa obávala, citové puto medzi nimi nezadržateľne mocnie, ale v intímnych chvíľach Sky podlieha panike... 
Jedného dňa u Holdera náhodou natrafí na starú fotografiu, z ktorej pochopí, že sa s ním a s jeho sestrou poznali už ako deti. Práve Holder bol svedkom toho, ako Hope, dievčatko od susedov, neznáma žena uniesla zo záhradyich domu. Kto je vlastne Sky a čo má spoločné s nešťastím malej Hope? Dávno zabudnuté či vytesnené spomienky sa vracajú a Sky zúfalo dáva dohromady skladačku svojho života od zvláštneho správania adoptívnej matky až po desivé rodinné tajomstvo z detstva. Našťastie je tu Holder a šanca na návrat do normálneho života plného lásky a vášne.


Prekroč svoj tieň (
22.1. 2014) :                 
Nikto nevie, čo sa stalo tej noci, keď sa z Echo Emersonovej, populárneho dievčaťa, stal outsider so zvláštnymi jazvami na rukách, o ktorých hovorí celá škola. Dokonca ani Echo nepozná celú pravdu. Ale bola by veľmi rada, keby sa všetko vrátilo k normálu. Avšak, keď sa v jej živote zjaví Noah Hutchins, fešák v čiernej koženej bunde, čo dievčatá vlastne iba využíva, svet sa jej obráti hore nohami takým spôsobom, že si to ani v najdivokejších snoch nevedela predstaviť.

 Noah jej rozumie. 
A pomôže jej nájsť odpovede. 
Pritom by nemali mať vôbec nič spolčené. 

A so všetkými tými tajomstvami, ktoré v sebe obaja nesú, je v zásade nemožné, aby boli spolu. Aj tak nevedia potlačiť vzájomnú príťažlivosť. A Echo sa pýta sama seba, ako ďaleko môže zájsť, aby prekročila vlastný tieň .
 
 
 

 

*SMILEY*

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)