streda 4. decembra 2013

RECENZIA: Kresley Cole: Láska a lož


Žáner: Historický román
Séria: MacCarrick Brothers
Diel: #3
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ
Počet strán: 288
Väzba: Pevná
Originál názov: If You Deceive


Anotácia:
Záverečný príbeh populárnej trilógie o bratoch MacCarrickovcoch, drsných škótskych horaloch, ktorých osudy poznačila dávna veštba.
Ethan, najstarší z bratov MacCarrickovcov, mal v minulosti povesť vychýreného zvodcu a jeho krása ženám vyrážala dych. Život sa mu v okamihu zmenil, keď istý šľachtic prikázal, aby mu zjazvili tvár za zločin, ktorý nespáchal. Keď po desiatich rokoch Ethan spozná očarujúcu Madeleine Van Rowenovú, dcéru svojho úhlavného nepriateľa, zaumieni si, že jej sľúbi manželstvo, zvedie ju a opustí, a tým sa zavŕší jeho pomsta. Jeho plán má však jeden háčik: hrdá, neprístupná krásavica ho čoraz väčšmi priťahuje…

ČÍTAJTE VIAC V CELOM ČLÁNKU. :)



Môj názor (Môže obsahovať spoilery):
Pomaly som sa dopracovala aj k záverečnej časti. Jednoznačne sa jedná o najlepší diel série. Zakončenie ako sa patrí. Autorka sa od nie veľmi zaujímavej prvej časti dostala ku zavŕšeniu, za aké sa nemusí hanbiť.

V diele sa teda stretávame s posledným MacCarrickom. Ethan je ťažký oriešok pre každého v okolí. Je najuzavretejší a jeho duša priam volá po vykúpení zo samoty. Na život sa pozerá realisticky a ani po tom, čo zistí, že kliatba u jeho dvoch bratov neplatí, neverí vo svoj šťastný koniec.

Keď zbadá Madeleine je rozčarovaný a túži po nej tak, ako ešte po žiadnej inej žene netúžil.  Od prvej chvíle cítil, že pre neho nie je obyčajná. Madeleine vystupuje ako bohatá deva. Pravdou však je, že Madeleine je veľmi chudobná, pretože jej otec mal dlhy a jej matka umrela. Ethan podľahne čaru tejto ženy, no neskôr sa  dozvie, že jej rodičia sú ľudia, ktorí môžu za jeho zjazvenie. Jeho myseľ zatemní myšlienka na pomstu a preto sa rozhodne Madeleine oklamať. V domnienke, že Madeleina je bohatá a jej život je určite ľahký ako pierko sa rozhodne dostať ju do chudoby. Pravdu však nevie a chystá sa do neznámych vôd. Po získaní Madeleinenej adresy ide za ňou s cieľom predložiť jej návrh na sobáš. Tu sa dozvie pravdu o jej postavení v spoločnosti. Stále pokračuje v pláne svojej pomsty a Madeleine nakoniec súhlasí so svadbou a vydávajú sa do jeho panstva Carrickliffe. Ethan si pomaly uvedomuje svoje pocity, ale lásku si nevie pripustiť. Po mnohých prekážkách však zistí, že aj keď je neotesaný a lásku nevie veľmi dobre preukázať, Madeleine je jeho pravou láskou. Stráca pre ňu rozum a aj chlap ako on vie byť predsa skrotený.
Zatiaľ, čo prvý diel ma moc nechytil, neľutujem, že som túto sériu prečítala. Je úžasná a každej romantickej duši ulahodí. Na večerné čítanie ako uliate.
Epilóg je plný šťastia a lásky. Traja bratia, ktorí nedúfali, že niekedy budú mať deti a lásku  sa toho dočkali. Posledné riadky vás prinútia k úsmevu.
Čo nakoniec dodať k tejto sérií?

Posledný diel si nezaslúži iné hodnotie ako toto:


  HODNOTENIE: 5/5


*SMILEY*

2 komentáre:

  1. historicky roman som jeden prečítala asi do poly pretože potom som už nemala čas, myslela som že ma nebude baviť ale keď nevidím aký sú poobliekanepostavy tak si ich predstavím inak a celkom je to fajn oproti filmu:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Áno, o historické romány som spočiatku nemala záujem hlavne kvôli filmom. Filmové prevedenia historických romancí ma vôbec nelákali, ale musím povedať, že knižky sa dajú úplne lahučko prečítať a keď nemyslíme na také filmy, je to úplne iný zážitok z knihy. Predsa kniha je vždy lepšia ako film. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)