pondelok 14. augusta 2017

Knižný Sen

Ahojte,
určite ste si na iných blogoch mohli všimnúť články, kde knihomoli predstavujú svoje vysnené knižné kútiky. Rozhodla som sa, že sa do tohto projektu zapojím a tak vám dnes predstavím svoj vysnívaný čitateľský kútik. 


V prvom rade, farba miestnosti by bola slabunká béžová. Je to farba, ktorá mi prináša pohodu, pokoj a predovšetkým pri slnečnom svite aj optimizmus. 

Pre môj kútik sú najdôležitejšie dve veci - pohodlné sedenie a pekná knihovňa. 
Asi ako každý vášnivý čitateľ, ani ja nemôžem nikdy nájsť ideálnu polohu na čítanie, ktorá by ma po niekoľkých minútach neomrzela. Vždy sa premiestňujem - raz sedím, raz ležím, inokedy si sadnem na zem. Preto by som si vybrala pohovku Karup Edge, ktorá je polohovateľná a dá sa z nej nakoniec spraviť aj určitá forma postele. Dokúpila by som si k nej ešte niekoľko vankúšov, aby som si ju lepšie vystlala a prípadne, aby mohli poslúžiť pre sedenie na zemi. 
Miesto pre knihy je samozrejmosť. Vybrala by som si policovú skriňu (viď obrázok) a to presne vo farbe ako je na obrázku. Pôsobí veľmi majestátne a knižné kúsky by sa na nej skvelo vynímali. K tomu by som si zvolila aj odkladací stolík pre prípadný drink v lete alebo šálku horúceho čaju v zime. Nakoniec by skvelo poslúžil aj na odloženie knihy, noťasu a zápisníku, ktorý vždy pri písaní používam. 


V tmavé zimné dni by som určite potrebovala svetlo a preto by som okrem stropných svetiel mala aj nejaké tie lampy. Pre dotvorenie atmosféry. Keďže nemám rada steny bez všetkého, tak by som išla pravdepodobne aj do malých obrázkov alebo zrkadla a podobne. 









Všetky tieto kúsky môžete nájsť aj tu:
A kde samozrejme nájsť kúsky do knihovnice? Práve na Martinus.cz


Čo by ste si do svojho čitateľského kútika dali Vy? :)

3 komentáre:

  1. Mne sa páči izba, ako ju mám teraz, len by mohla byť väčšia, aby sa tam zmestila ďalšia polica na knihy. A chcela by som ratanové kreslo, ktoré je veľmi drahé a nevopchalo by sa ani do kúta :D

    Tá pohovka vyzerá veľmi pohodlne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najdôležitejšie, že si spokojná :))
      Uhm, áno, viem presne o čom hovoríš. Ja našťastie jedno mám, a je úžasné. :3

      Odstrániť
    2. Dúfam, že sa ti ho raz podarí zaobstarať :))

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)