pondelok 3. júla 2017

RECENZIA: Lisa Kleypasová - Nemilosrdný magnát

Žáner: Ľúbostný historický román 
Séria: Osudy rodu Ravenelovcov 
Diel: 2.diel 
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 336 strán 
Väzba: pevná väzba
Originálny názov: Marrying Winterborne 

Anotácia:
Rhys Winterborne je waleský magnát. Vlastní moderné nákupné impérium v Londýne, ktoré vybudoval len vďaka vlastnej húževnatosti a cieľavedomosti. Vo svojom svete dosiahne všetko, čo si zaumieni. V ceste za najvyššími métami mu bráni už iba jeho neurodzený pôvod. Keď sa zoznámi s mladou aristokratkou lady Helen Ravenelovou, je posadnutý myšlienkou vlastniť ju za každú cenu. Plachá Helen nepozná pozlátený, ale cynický svet londýnskej spoločnosti a vystaví Rhysovu pevnú vôľu skúške. Rhys si sobáš s ňou neúctivo poistí a jeho plánovaný úskok ich k sebe pripúta vzájomnou vášňou. Helen mu však musí odhaliť svoje najstrašnejšie tajomstvo a riskuje tým úplne všetko.

Nemilosrdný magnát je voľným pokračovaním k prvému dielu s názvom Bezohľadný darebák. Túto sériu o rode Ravenelovcov som si veľmi obľúbila už po pár prečítaných stranách prvého dielu a bolo mi hneď jasné, že si určite prečítam aj pokračovanie.
Knihu som prečítala za dva dni, pretože som sa od nej nevedela odtrhnúť, a bolo mi jedno či mám skúšky alebo iné dôležité záležitosti, tie išli bokom. Do knihy som sa tak začítala, že som si ani neuvedomila že vonku je už úplná tma a sú tri hodiny ráno. Takže myslím si, že aj tento fakt odzrkadľuje to, ako veľmi sa mi kniha páčila.
Autorku Lisu Kleypas veľmi obľubujem a zbožňujem všetky jej knihy a to nie len preto, že zakaždým príde s novou, úžasnou a jedinečnou knižnou sériou, ale aj preto, že knihy sú vždy skvelo a prepracovane napísané. Prvú knihu od tejto autorky, ktorú som čítala bola Jasná vášeň a to bolo pred dobrými 7 rokmi a odvtedy sa k autorkiným knihám vždy s radosťou pravidelne vraciam.
     Kniha je písaná v tretej osobe, takže nám vždy poskytuje širší záber na postavy. Vždy máme obraz o tom, čo sa práve deje s našimi hlavnými postavami, to čo si myslia a aj to čo práva prežívajú. Taktiež sa nemusím obávať, že v knihe by sa nachádzali nejaké tie zbytočné opisy, ktoré by všetko len spomaľovali. A taktiež viem, že autorka má pre svojích čitateľov vždy pripravený príbeh, ktorý v sebe ukrýva nejedno tajomstvo a záhadu, takže vždy milo prekvapí i keď je asi vždy jasné, že to skončí šťastne.

Našich hlavných hrdinov Rhysa a Helen, už poznáme z prvého dielu, kde sme mali možnosť sa s nimi stretnúť. Helen je švagriná Kathleen (hlavná hrdinka prvého dielu, ktorá sa vydala za Heleninho brata, ktorý však nešťastne zomrel a Kathleen sa potom zaľúbila do dediča titulu a aj panstva, kde Kathleen žila, do Devona.) , ktorá sa ku koncu príbehu zoznámila s Rhysom, s ktorým sa aj zasnúbila. Avšak všetko sa tak či onak pokazilo - našťastie, pretože my sme potom mali možnosť prečítať si príbeh o Helen a o jej strastiplnom živote.
     Rhys ako mužská postava opäť nesklamal. Bohatý vlastník veľkého módneho impéria v obchode, ktorý sa svojím úsilím vypracoval tam, kde sa práve nachádza, i keď to nemaj jednoduché, no svojím odhodlaním si šiel za svojimi cieľmi a dosiahol všetko čo si zaumienil.
     Bolo veľmi zaujímavé a zábavné sledovať príbeh cieľavedomého a arogantného Rhysa a jemnej, tichej Helen a to, ako sa vedeli tieto postavy zmeniť.

A kniha pre mňa predstavovala ešte jedno obrovské plus a to, že som mala možnosť dozvedieť sa niečo nové a hlavných postavách z prvého dielu, o Kathleen a Devonovi. Už len kvôli tomuto mám rada voľné pokračovania sérií, pretože sa nám autori/ky nenútia ďalší diel o tých istých postavách, ktorý by i tak nestál za to...
Takže ja môžem knihu len odporúčať. V porovnaní s prvým dielom, tak sa musím priznať, že ten sa mi zdal o máličko lepší ako tento, ale i tak tento vôbec nie je na zahodenie. Práve naopak, je to skvelé oddychové čítanie, či už na doma alebo niekde na pláží. 

Hodnotenie: 5/5


~N

4 komentáre:

  1. Skvelá recenzia! :) Lisu milujem takisto, a to od chvíle, keď som si prečítala Vôňu jesene zo série Čakanky. (Keď nepoznáš, vrelo odporúčam!) :) Na knihu si ma veeeľmi nalákala. Učarila mi aj samotná obálka a už dávnejšie som po nej pokukovala, no mala som strach, že to nebude ono. Ďakujem za tip a maj sa krásne!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Túto sériu poznám a je moja najobľúbenejšia a práve vďaka tejto sérií som začala čítať knihy od Lisy. Obálky tejto série sú priam božské :) Prvý diel - ak si ho ešte nečítala, tak aj ten odporúčam :)

      Odstrániť
  2. Zatiaľ som od tejto autorky nečítala ani jednu knihu, ale podľa tvojej recenzie prichádzam na to, že by som to mala napraviť. :)
    Ako vravíš, voľné pokračovania bývajú mnohokrát lepšie a tiež sa mi páči, keď tam autor vsunie postavy z minulých dielov, síce len okrajovo, no pekne to dotvára atmosféru série.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som zamilovana do Lisy Kleypas, ale nemozem si pokoct...Tato rodina mi neprirastla k srdcu ani len spolovice tak, ako Hathawayovci. :( Nemaju ich smrnc a fajnovu potrhlost, Ravenelovci sa mi zdaju strasne bezduchi. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)