utorok 14. februára 2017

RECENZIA: Drew Barrymore - Divoký kvet

Žáner: motivačná literatúra/bibliografia
Vydavateľstvo: Motýľ
Počet strán: 248
Väzba: pevná s preobalom
Originál názov: Wildflower

Anotácia:
Herečku Drew Barrymorovú netreba nijako výnimočne predstavovať. Je dobre známa už z čias, keď si v detstve zahrala v slávnom filme E. T – Mimozemšťan, a  tiež z mnohých ďalších filmov, prevažne rodinných komédií. 

Svoj sen napísať knihu príbehov zo svojho života dlho odkladala, ale ako sama poznamenala, tie príbehy stále tĺkli na dvere jej srdca a kričali: „Pusti nás von!“ A tak sú vonku. Veselé, dojemné aj vážne. Mnohé vám vyčaria úsmev na tvári a pri niektorých si zasa utriete slzu... Zistíte, že nie všetko v živote filmovej hviezdy je a bolo jednoduché, pretože aj ona má starosti a prežíva problémy, ako každý bežný človek.
            Dozviete sa, akým kurióznym spôsobom získala úlohu Gertie vo filme E. T. - Mimozemšťan, ako sa v štrnástich rokoch stala plnoletou a musela sa starať sama o seba, ako jej pranie bielizne možno zachránilo život alebo sa pobavíte nad príbehmi o skoku z lode, či o jej obytnom prívese, zaseknutom v streche benzínovej pumpy, keď cestovala po Amerike. Dočítate sa o jej bláznivých kúskoch a neuveriteľných dobrodružstvách s ďalšími známymi ľuďmi, ktorí jej často na ceste životom podali pomocnú ruku, pretože Drew si prežila naozaj zložité detstvo. Napriek tomu sa však dokázala postaviť na vlastné nohy a získať uznanie kritikov a srdcia fanúšikov vďaka filmom ako Pieseň pre nevestuVečný príbehCharlieho anjeliJedovatý brečtan či Grey Gardens.
Drew Barrymorová je herečka, producentka, podnikateľka a spoluzakladateľka firiem Flower Films, Flower Beauty a Barrymore Wines. Má dve dcéry a spolu s rodinou žije striedavo v  New Yorku a Los Angeles.


Za poskytnutie výtlačku ďakujem vydavateľstvu Motýľ



Viete, kto je Drew Barrymore? Ak vám meno nič nehovorí, stačí sa pozrieť do filmových databáz a určite si spomeniete. Veď kto by si nepamätal bojovnú postavu Dylan z Charlieho anjelov? Alebo zábudlivú Lucy z filmu 50 krát a stále po prvý raz? A to zďaleka nie je všetko. Stvárnila veľké množstvo rôznych úloh a jej kariéra ešte neskončila. 

Základňa fanúšikov je pre filmové hviezdy nesmierne dôležitá. Aj od nich sa odvíja ich celkové postavenie. 
Fanúšikovia bývajú často hviezdami posadnutí. Ak sa im už niektorá zapáči, chceli by ju spoznať. Jedna vec je vystupovanie, druhá vec je osobnostná stránka. Bežní ľudia by boli šťastím bez seba, keby môžu spoznať osobu, ktorú obdivujú. Veď kto by nechcel byť kamarát známej osobnosti?
Drew Barrymore je herečka. Je viac než zrejmé, že vo svojom postavení nedokáže byť s každým v kontakte. Svojim fanúšikom sa však približuje knihou Divoký kvet. 

Obsah Divokého kvetu tvorí niekoľko poviedok. Niektoré sú dlhšie, niektoré kratšie, no jedno je isté. Každá z nich ponúka pohľad do života mladej herečky, ba nielen to. Autorka v nich vyjadruje svoje vlastné životné príbehy, s ktorými sa spájajú častokrát silné emócie. 
Štýl písania je vďaka tomu naozaj svojský. Ani v jednej poviedke nešlo o jej podobu, dôležité bolo to, čo sa ňou snažila vyjadriť. 
Po prečítaní poviedok sa môj pohľad na dovtedy bezchybnú star zmenil. Život Drew Barrymore nebol prechádzka ružovou záhradou. Prešla si mnoho skúškami života a ich zdolaním mi preukázala, že za peknou tváričkou sa skrýva aj silná osobnosť. 
   Musím uznať, že to už od mladého veku nemala jednoduché. Už ako malé dievčatko sa uchádzala o role v reklamných spotoch a dokonca vo veku 16-tich rokov bola súdom prehlásená za dospelú, čo viedlo k tomu, že prestala žiť s matkou a vrútila sa do sveta dospelých s prázdnymi vreckami, ešte k tomu nepripravená. Aj s takouto situáciou si však poradila. Takéto poviedky si u mňa získali srdce. 
   Ako druhé ma zaujali poviedky, ktoré súviseli s jej hereckou profesiou. Predstavovali pekné spestrenie po smutných stránkach. Ukazovali, ako to funguje vo filmovom priemysle a predovšetkým ma vzali do zákulisia filmov, ktoré som už niekoľkokrát videla v televízií. Prvá filmová poviedka sa týkala filmu E.T. - Mimozemšťan. Išlo o prvý film Drew Barrymore. Ako malé dieťa ešte ani len netušila, kde sa postupom času dopracuje.
Bolo zaujímavé prostredníctvom poviedok sledovať, ako sa menilo herečkine vystupovanie, či vnímanie natáčania. V príbehu boli zmienené aj iné osobnosti Hollywoodu, taktiež aj o nich si čitateľ mohol vydedukovať svoje. 

Po prečítaní všetkých poviedok, tých vtipných ale aj tých smutných, som si na herečku vytvorila určitý názor. Drew Barrymore je silná žena, ktorá sa popasovala so zlými kartami osudu. V súčasnosti žije spokojný život, ktorí jej mnohí závidia, hlavne po finančnej stránke. Podľa môjho názoru si ho zaslúži. Nielen preto, čo zažila, ale aj preto, čo všetko bola ochotná preň urobiť. 

HODNOTENIE: 4/5
Smiley

4 komentáre:

  1. To nevypadá vůbec špatně, mockrát děkuji za typ! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Drew Barrymore je podľa mňa skvelá herečka a po tvojej recenzii, by som asi aj dala knihe šancu a celkom ma zaujalo, aká naozaj je :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kedysi som ju veľmi nemusela, ale po prečítaní som zostala milo prekvapená z toho, aká je :) Ak si fanúšik, určite si prečítaj.

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)