nedeľa 11. októbra 2015

RECENZIA: Jamie McGuire - Nádherná svadba

Žáner: Young Adult / New Adult
Séria: Beautiful 
Diel: #3 (novela)
Vydavateľstvo: Fortuna Libri
Počet strán: 128
Väzba: Pevná 
Originál názov: Beautiful Wedding

Anotácia:
 
Ak chcete vedieť, prečo ABBY ABERNATHYOVÁ tak nečakane požiadala TRAVISA MADDOXA o ruku, musíte si vypočuť jej temné tajomstvo – to, čo nesmie prezradiť ani Travisovi, pretože vie, že by ju odmietol a už nikdy by k nemu nenašla cestu.
Pohľad na Abby v narýchlo kúpených svadobných šatách a na Travisa v obleku a čiernych teniskách si však aj tak vychutnáte. A nielen preto, lebo svedkom na ich svadbe je Elvis.

Návrat k príbehu, ktorý už poznáte z kníh Krásna katastrofa a Chodiaca katastrofa, prináša momenty, o ktorých ste dosiaľ nečítali. A verte, že Abby a Travisa už nikdy nebudete vnímať tak ako predtým.


Od vydania Krásnej katastrofy ubehlo už veľa času. Fanúšikovia sa však k príbehu Abby a Travisa mohli opäť vrátiť v Chodiacej katastrofe a keďže im stále nebolo dosť, tak sme sa dočkali aj prekladu krátkej novely s názvom Nádherná svadba, ktorá síce zachytáva udalosť, ktorú už čitateľ raz prežil, ale dáva na spontánnu svadbu nový a hlavne podrobnejší pohľad. 
Nádherna svadba je rovnako ako celá séria príliš presladená. Jamie McGuire ju napísala v rovnakom štýle ako predošlé diely a to je dobré, pretože inak by som si Abby a Travisa predstaviť nevedela. Od prvého momentu som mohla tušiť, že za odhodlaním zosobášiť sa je skrytý tajný úmysel. A ani mi neprišlo čudné, keď som sa dozvedela aký. Vôbec som sa nemohla čudovať, pretože od Abby a Travisa by som niečo podobné očakávala. Ich vzťah vôbec nie je normálny. Je plný šialeností, impulzívnosti ale hlavne teda nehynúcej lásky. 

Ak sa chcete do tejto novelky pustiť, radím vám, aby ste príliš neočakávali. Je dôležité zdôrazniť, že ide iba o novelu. Žiadny nový príbeh a žiadne posunutie vpred. Len prežijete detailnejšie okamih svadby - veľa vecí sa vám objasní. 
Ako fanúšik tejto série som si užila aj tých 128 strán, ktoré mi boli ponúknuté. Spočiatku som si myslela, že sa dočkám len Abbynho pohľadu na vec, no milo ma prekvapilo, keď som pri čítaní videla, že kniha ponúka aj Travisov pohľad. Pri YA a NA nič nezvyčajné, že sa striedajú pohľadu a asi by mi to aj chýbalo. Radšej som čítala Travisove časti, pretože Abby som si užila už dosť - niekedy (často) sa správa nelogicky až smiešne. Travis je aký je, no od začiatku Krásnej katastrofy som ho milovala, takže je logické, že mi bol príjemnejší. 
Autorka si zachovala aj svoj zmysel pre humor, hlavne v závere. Tam dostali priestor aj vedľajšie postavy a v plnej kráse aj bratia Maddoxovci. Objavila sa tam aj maličká nadväznosť na knihu Beautiful Oblivion (Sladké zabudnutie). 

Keď ich miluješ, nie je čo riešiť. Ak sa s Abby a Travisom ešte nechcete úplne rozlúčiť, siahnite po Nádhernej svadbe a dodatočne si ešte užite ich prítomnosť.  
Od augusta sa budeme môcť tešiť prítomnosti Trenta Maddoxa a časom snáď aj ostatných bratov. Sladké zabudnutie vychádza už na začiatku augusta. 

HODNOTENIE: 5/5

2 komentáre:

  1. Travis a Abby ♥ zlatíčka :)))) Jamie McGuire je úplne parfait ♥ zbožňujem jej tvorbu ♥ Krásnu svadbu som prečítala v angličtine...odhodla som sa na to aj vďaka tomuto blogu, takže naozaj veľmi krásne ďakujem :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne s tebou súhlasím :3 :3 oni sú zlatíčka, ale hlavne Travis hehe :P Určite odporúčam aj Sladke zabudnutie o Travovom bratovi, to je tiež kvalitka :) Jój sme naozaj veľmi rady, že sme ťa odhodlali k čítaniu, to poteší a nie je začo :*

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)