streda 30. septembra 2015

Autumn Talking (#3)

Ahojte, 
tak sa po dlhšej dobe hlásim. Ako ste si všimli, na blogu je tak trochu opäť prázdno. Dôvodom je škola, ale tentokrát výška, čo je naozaj omnoho horšie ako stredná. Ak si myslíte, že stredná je zabiják, tak to sa mýlite. Pretože keď teraz myslím na stredoškolské časy, tak si uvedomujem, aké to boli lahodné roky. Aj maturita je nič oproti tomuto, a to ešte nie je skúškové. Cez skúškové asi budem ledva žiť a preklínať a zároveň vzývať všetkých bohov. Buď na pomoc alebo zatratenie.

Druhá vec je, že čo som čakala, keď som šla na právo. Všeličo, ale musím povedať, očakávania boli mierne. Prvé dni boli o úplnom zoznamovaní a základnych infomáciach, no a keď už pomaly nabiehame, tak to začína byť very funny :D. Poznámok je veľa, prednášky sú dobré - ale len keď vychytáte dobrého "učiteľa". Rozvrh mám na zimný semester skvelý - aspoň z toho sa teším, pretože končím v stredy a štvrtky a piatky mám voľné. Mala som mať v štvrtok Lektúru rímskych textov, avšak tento predmet je prelínaný s latinčinou, ktorú nemám zvolenú a preto na ten predmet nesmiem chodiť, čiže.. mám Fx. A to som ešte ani poriadne nezačala študovať. No darmo..
Celkovo mám zaujímavé predmety - napríklad také rímske právo je skvelé, lebo máme milého pána, ktorý vtipkuje, ale zároveň aj pekne vysvetlí. Také najhoršie, čo zatiaľ je, tak to je Teória štátu a Dejiny štátu a práva na území Slovenska, čo je brutálne zlé, lebo pánko nám to prednáša, ale absolútne nesúvislo a ešte k tomu, keď to chceme zopakovať, tak povie niečo úplne - ale že úplne - iné. Ale viete čo? Mohlo byť aj horšie, aspoň nemám predmety ako matiky, fyzika a tak. Všetko sa to ukáže na skúškovom.

Aby som sa vyjadrila aj ohľadom kníh. V poslednej dobe na ne nemám absolútne čas. Domov chodím o 6 večer a som rada, že si spravím jedlo a zaľahnem spať. Na knižky teda veľa času nie je, čo ma dosť mrzí - ako správneho knihomoľa.
Mám však rozčítanú piatu časť Upírskej akadémie - mimochodom tá séria stojí za prečítanie -, no a ešte mám rozčítaný Ostrov klamárov, ale to je len v štádiu prvej kapitoly. Bieda, snáď časom to bude lepšie a nájdem si na čítanie opäť čas.
Jediná literatúra, ktorú si v dohľadnom čase kúpim budú Rímske právo, Dejiny štátu a podobne. Už teraz smútim...mohla by som lepšie utratiť tie peniažky - na lepšie knihy :D
Na blogu snáď bude v dohľadnom čase pár recenzií a chceli by sme spraviť aj súťaž, ktorú sme už v lete spomínali. Takže snáď sa toho dočkáte.  :) 
Každopádne ďakujeme, že na nás aj tak nezanevriete a navštevujete náš blog, to nás naozaj teší. :)
Ale keď sa cítim pod psa, aspoň niečo takéto spríjemní deň :D

Pekný deň prajem :* Smiley

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)