piatok 26. júna 2015

Moja knižnica

Ahojte! Už dlhšiu dobu som uvažovala nad nejakým článkom, ktorý by nemal nič spoločné s recenziami, pretože tie sa na blogu vyskytujú dosť často a povedala som si, že by to chcelo nejakú zmenu. A ako som tak uvažovala a pritom sa pozerala na svoje knihy v tom mi to došlo. 
Podelím sa s vami o moju malú, skromnú, no o to viac milovanú, zbierku mojích kníh, ktorá sa pomaly, ale isto rozrastá. 


Prvé dve knihy, ktoré boli začiatkom mojej knižnej zbierky boli knihy od J. Sompera a to prvé dva diely zo séria Vampiríti: Démoni mora, Príliv hrôzy. V podstate toto bola séria vďaka ktorej som začala čítať, pretože predtým som knihy obchádzala širokým oblúkom. Mám jediné šťastie, že táto séria má tvrdú väzbu s prebalom, pretože tie knihy boli toľkokrát čítane, že si to vybralo svoju daň. 


Postupne sa moja skromná zbierka začala rozrastať o ďalšie fantasy série ako napríklad: Pád, Nočný tieň, Zavrhnutý... No postupne som si veľmi obľúbila historické romance. Medzi prvé knihy, ktoré som z tohoto žánru čítala boli knihy od Johanny Lindsey a Lisy Kleypas. No a keď som prečítala všetky knihy od týchto autoriek (a nebolo ich práve najmenej), a niektoré aj viackrát, musela som nájsť ďalšie spisovateľky, ktoré by mi vyhovovali tak ako tieto dve.
Vpredu na fotke sa nachádza kniha Ohne v zime, ktorú nesmierne milujem. Hlavná hrdinka je na tú jej dobu netypická a svojimi zručnosťami v boji by sa mohla vyrovnať aj chlapovi. Asi aj kvôli nej som túto knihu čítala už tretí krát, a to ešte nie je konečný počet. :D



Samozrejme medzi mojimi knihami nesmie chýbať nejaká tá knižka od mojej obľúbenej spisovateľky. A to od Janky Pronskej. Čítala som všetky knihy od tejto spisovateľky, no bohužiaľ v mojej poličke sa nachádza len 7 jej kníh, no dúfam, že sa mi raz podarí mať všetky knihy od nej. Avšak na fotke mi chýbajú 2 knihy, pretože jednu má už asi polroka požičanú sesternica a druhá mi prišla deň po tom ako som fotila svoje knihy, a už sa mi to nechcelo ešte raz fotiť. 

Rokmi sa moja knižnica rozrastala len o fantasy knihy a o historické romány. O knihy typu: romány pre dievčatá, som nikdy nečítala, čo ani neľutujem :D No asi taký posledný rok-dva som zostala veľmi zaťažená o knihy žánru NA a YA, ktoré som si rýchlo zamilovala a stále hľadám nové a nové knihy z tohoto žánru. Medzi moje najobľúbenejšie knihy, respektíve knižné série z tohto žánru patria: Dublin Street, Radšej nikdy, V ringu... :3 

Samozrejme ako správny knihomoľ nesmú mi chýbať  záložky, ktorých mám niečo cez 20 až 30, ale aj tak používam asi len 3 až 4 stále dokoliečka.
A taktiež čestné miesto na poličke majú knihy, bez ktorých si neviem predstaviť svoju maturitu. 
No aj tak pre mňa najcennejšie knihy, ktoré mám nie sú na čítanie, ale knihy s fotkami, ktoré som dostala na narodeniny. :3

Sem tam sa podarí získať aj knihu s podpisom či s venovaním. Doteraz som mala len 2 knihy, no pred necelým týždňom sa pridala ďalšia kniha s krásnym venovaním. No o tom bude už iný článok. 

 No myslím, že dosť bolo rečí. Nakoniec sa môžem pochváliť knihami o počte 158 kníh. Musím sa priznať, že ten počet ma celkom príjemne prekvapil, pretože som nečakala, že ich bude cez 100 a nie to ešte 158. :)
Na záver vám pridám fotku, kde sú všetky moje knihy.

15 komentárov:

  1. Nějak nejsem zastánce přílišného vystavování knih (mám osobně malou knihovnu na hodně knih :D), ale u tebe to vypadá vážně hezky a originálně. :)
    http://hrbitov-meho-ja.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Já som rada, keď mám v knihách poriadok a hlavne prehľad. A najlepšie je, že stále mám veľa miesta na ďalšie knihy :3
      Ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Máš opravdu moc pěknou knihovničku :) A hlavně to vypadá, že v ní je ještě spousta místa :) Já už mám dvojřady :D Ale napadlo mě, že bych ty své knížky taky mohla přepočítat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :3 Jasné to máš pravdu, že mám ešte dosť miesta, keby chcem tak to vpracem možno na 3-4 poličky tej veľkej knihovníčky. :) Ak ich budeš prepočítavať, tak daj vedieť, koľko ich máš ty. :)

      Odstrániť
  3. Lisa Kleypas!! :) Jej knihy sa dajú čítať stále dookola, len tak na zrelaxovanie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. úplne s tebou súhlasím. Podľa mňa je Lisa Kleypas autorka s veľkým A. Prečítala som všetky jej knihy a niektoré aj viackrát. Ak máš rada Lisu, tak určite siahni aj po knihách Johanny Lindsey, jej príbehy sú rovnako skvelé ako Lisine :3 .

      Odstrániť
  4. Úžasná knihovna! Máme mnoho společných kousků, ale i pár takových, který bych uvítala u sebe :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :) A dúfam, že do tvojej zbierky pribudnú tie knihy, ktoré by si chcela :)

      Odstrániť
  5. Mas nádhernou knihovnu a tolik skvělých knih!velká závist :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To máš dobré že máš toľko miesta na knihy
    Keďže ja toľko miesta nemám tak si tých kníh moc kupovať nemôžem lebo by som ich nemala kam dávať.
    Prípadne si požičiam z knižnice ale tam ich už tiež moc nemajú keďže som už skoro všetko prečítala

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)