streda 18. februára 2015

RECENZIA: Samantha Youngová - India Place

Podrobnosti: 
Žáner: New Adult 
Séria: Dublin Street
Diel: 4. diel
Vydavateľstvo: Ikar 
Počet strán: 320 strán 
Väzba: pevná s  prebalom 
Originálny názov: Fall from India Place 

Anotácia:

Niektoré činy sa neodpúšťajú. Predovšetkým v láske.
Hannah videla Marca naposledy pred piatimi rokmi. Bol jediný muž, ktorého milovala, a jediný, s ktorým strávila noc. Po tej jedinej vášnivej noci Marco bez slova zmizol a opustil Škótsko aj Hannah. Tá musela znášať následky ich zblíženia sama, neschopná nadviazať nový vzťah.
Náhoda dvojicu opäť spojí a Marco zo všetkých síl bojuje o šancu na vysvetlenie svojho konania v osudnú noc. Je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby lásku opäť získal, a tak prenasleduje Hannah na každom kroku a prosí o odpustenie.
Práve vtedy, keď si Marco myslí, že spoločná budúcnosť je na dosah ruky, nečakané odhalenie vynesie na svetlo sveta Hannahinu bolesť, ktorú pred ním starostlivo tajila. Trpké spomienky môžu dvojicu rozdeliť skôr, ako vôbec využijú šancu na nový začiatok.
Za poskytnutie výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar.  

Čítaj viac... 

Asi pred mesiacom sa nám na knižných pultoch objavila ďalšia kniha od autorky Samanthy Youngovej. Ja som sa veľmi tešila na ďalšiu knihu od nej, pretože jej knihy som si veľmi obľúbila a som veľmi rada, že na mojej poličke zatiaľ trónia všetky jej knihy, ktoré boli preložené do slovenčiny.


No a čím si ma jej knihy získali?
To je otázka, ktorú som si ja sama viackrát položila. No v prvom rade čím si ma jej knihy získali je skvelý štýl písania. A samozrejme inak tomu nebolo ani pri tomto 4. diele. Rovnako ako 3 predchádzajúce diely aj tento bol skvelo a pútavo napísaný. Autorka vie dokonale narábať so slovami. Vie presne kedy je opis potrebný a kedy, práve naopak, zbytočný. Presné a zaujímave myšlienkové pochody postáv perfektne oživujú celý príbeh.
No asi stačí, keď poviem, že knihu som mala prečítanú za 1 deň, pretože sa číta nesmierne ľahko a dej bol taký napínavý, že som chcela vedieť ako sa to všetko skončí.

Našou hlavnou hrdinkou bola najmladšia sestra Bradena (hlavného mužského hrdinu z 1. dielu: Dublin Street).S Hannah sme sa mohli stretnúť hneď v 1. diele, no i keď tam bola len vedľajšou postavou, o ktorej sme mali len málo informácií. Jej život na prvý pohľad vyzeral dokonalý no nudný. Po skončený školy dostala byt, zamestnala sa ako učiteľka. Mala veľkú, dokonalú a milujúcu rodinu. Zo začiatku som si myslela, že ma táto kniha asi sklame... No opak bol pravdou.
Veľmi sa mi páčilo ako sa autorka pohrala s udalosťami, ktoré sa odohrali oveľa skôr. Autorka nám cez zápisky v denníku a Hannine spomienky výstižne, v skratke no zato veľmi pútavo opísala Hannine prvé stretnutia s Marcom.
Marco bol veľmi zvláštna postava. Navonok sa javila ako niekto úplne iný. Nemal práve najlepšie detstvo a priznajme si, on sám nebol ukážkovým synom. No všetko sa zmenilo.
Ak si dobré pamätám (no ruko do ohňa za to nedám ) s Marcom sme sa mohli stretnúť v knihe Jamaica Lane, ktoré bola 3. dielom zo série Dublin Street, ktorá bola venovaná príbehu Nata a Olívie.

Obidve postavy boli pre mňa veľkou záhadou skoro až do samého konca knihy a aj preto som sa od nej nevedela odtrhnúť a stále som len čítala až kým som sa nedostala ku koncu. Autorka má vždy svoje postavy do najmenších detailov prepracované. No teraz sa prekonala. Teda aspoň mne to tak pripadá. Aj Marco a aj Hannah mali svoje vlastné tajomstvo. No aj keď pri Marcovi som mal podozrenie a keď pravda vyšla najavo nebolo to až také prekvapenie. No zato nám autorka pripravila obrovské prekvapenie v osude a v minulosti Hannah. Dokonca priznávam, že po veľmi dlhom čase je toto kniha a príbeh, ktorý ma dohnal až k slzám. A to sa u mňa veľmi často nestáva.
A milujem dejové zvraty. Pretože keď si Hannah s Marcom opäť našli cestu k sebe, lámala som si hlavu, že čo bude nasledovať. Pretože všetko bolo super a ku koncu chýbalo možno menšia polovička knihy. No autorka vie ako prekvapiť. Vytiahne eso z rukáva v podobe veľkého tajomstva. :)
Hlavný príbeh je perfektný, udalosti a postavy sú navzájom po prepájané. Takže knihu môžem len a len odporúčať.



Ak sa bojíte, že ak ste nečítali prvé tri diely tak nemajte strach, pretože sa jedná o úplne iný príbeh. Pretože čo kniha to iná zamilovaná dvojica. Aj keď je pravda, že v knihe sa objavujú aj postavy z predchádzajúcich dielov. A môže sa stať, že v tom budete mať trošku chaos, pretože je tam asi tak 4 páry a každý ma nejaké to dieťa - dve. A priznávam, že spočiatku som mala v tom aj ja chaos. Ale po pár kapitolách som sa v tom ako tak zorientovala aj keď to ich potomstvo... V tom mam doteraz chaos a maximálny bordel. :D

No ale kniha bola super, napínavý príbeh s ohromujúcim tajomstvom. K tomu skvelý autorkin štýl písania. A samozrejme šťastný a náramné presladený koniec. Ale to k tomu patrí. Takže skvelá kniha na oddychové čítanie. 



Hodnotenie: 5/5


S pozdravom

 


6 komentárov:

  1. Minulý mesiac som si kúpila aj Jamaica Lane, aj India Place, ale stále ich nemám doma. Po tejto recenzii sa na obidve teším ešte viac a určite sa do nich pustím hneď, ako mi prídu. Mimochodom, tú otázku, prečo sa mi autorkine knihy tak páčia, si kladiem aj ja, pretože tento žáner vo všeobecnosti nepatrí medzi moje najobľúbenejšie. Ale, je to jednoducho tak a už sa tešíííííím, keď budem mať všetky knihy doma pokope :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam, že knihy sa k tebe už dostanú, aby si sa mohla čo najskôr do nich začítať ;) Dúfam, že budeš z nich rovnako nadšená ako ja :) Podľa mňa Samantha Youngová je skvelá spisovateľka a už aj preto mám rada jej knihy ;)

      Odstrániť
  2. Je skvělý, že to nenavazuje, takže se pokusím knihu sehnat. Jak jsi napsala prvně, že je to další díl, tak jsem si jen zklamaně povzdechla. Vypadá to fakt skvěle a možná se podívám i po předešlých dílech. Krásná recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kniha je super. Rovnako ako aj iné diely z tejto série :) I keď dané diely sa dajú čítať aj jednotlivo, pretože čo kniha to iné hlavné postavy. No tieto postavy sú spolu poprepájané, takže sa vyskytujú aj v iných dieloch ;)
      No dúfam, že sa ti podarí k tejto sérii dostať - je skvelá :3

      Odstrániť
  3. Ja som čítala iba tretí diel a ten sa mi veľmi páčil, ale na zvyšné sa nechystám, Akosi ma už nelákajú :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Knihy sú skvelé, ja sa teším na všetky knihy, z tejto série :D I keď všetky sú na jedno kopyto a pomaly sa začínam strácať v členoch rodiny :D

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)