sobota 17. januára 2015

Moje dojmy po prečítaní

Vďaka Vianociam mi do knižničky pribudlo niekoľko skvelých knižiek a medzi nimi sú práve dve, ktoré som síce nezrecenzovala, ale chcem sa s vami podeliť aspoň o moje pocity a krátke dojmy po ich prečítaní. 


Príbeh z obdobia fašistického Nemecka. Nikdy som nepovažovala príbehy z obdobia druhej svetovej vojny za zaujímavé, ale po prečítaní Na západe nič nové a Zlodejka kníh mením názor. Dejovo sa síce nepodobajú, no obe majú v sebe silné myšlienky. 

Zlodejka kníh sa mi páčila hlavne kvôli štýlu písania. Je to písané skôr metafotricky a rozprávačom je samotná Smrť, už to ma dokázalo poriadne na knihu navnadiť. Marcus Zusak spísal príbeh krutosti cez pohľad nevinného dieťaťa. Absurdný režim, strašná doba. Liesel je inšpirujúca postava a keď som čítala ako žila, tak mi jej bolo ľúto. Nevedela pochopiť nezmysel vojny a nevedela, prečo nesmie napríklad povedať o Hitlerovi, že ho neznáša.  Neraz som odmietavo a šokovane krútila hlavou nad hrôzami, ktoré sa diali a ku koncu som mala slzy na krajíčku. Mám po prečítaní kopu pocitov, no nedokážem ich sformulovať, snáď len jednoducho: Krásny príbeh, ktorý každému odporúčam. 
Hodnotenie: 5/5



Historická fantasy vydaná pod pseudonymom Oliver Bowden spracovaná podľa hry Assassin's Creed. Prvý diel s názvom Tajná krížová výprava rozoberá životný príbeh najznámejšieho assassina Altaira Ibn-La'Aháda. 
Na čítanie som sa nesmierne tešila, pretože hry zbožňujem. Určite ma čítanie nesklamalo, pretože síce ide len o 80% totožné prepísanie hry do knihy, tak to má svoje čaro a znova sa potvrdilo, že kniha je lepšia ako čokoľvek iné.  Páči sa mi hlavne to, ako je história spojená s fantasy prvkami a tým pádom nie je len pre obmedzenú skupinu čitateľov. 
Dalo by sa povedať, že sériu si užijú možno viac chlapci, pretože tu sú detailne prepracované boje, no tiež si myslím, že svoje si tu môžu nájsť aj dievčatá. Príbeh je rozdelený na niekoľko častí, no rozprávačom nie je samotný Altair ale príslušník Radu Assassínov.
Príbeh má v sebe aj humor, lásku, zradu, boje a samozrejme to hlavné, históriu a fantasy. 
Hodnotenie: 5/5


8 komentárov:

  1. Zlodejku kníh si chcem už dlhšie prečítať, tak sa k nej snáď rýchlo dostanem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zlodějka je prostě krásná kniha a vůbec se nedivím, že jsi ji dala plný počet bodů! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zlodejku som si plánovala prečítať už dlhšie, akurát tá vojnová tematika pre mňa nie je až taká blízka, ale mohlo by to byť dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som sa bála tej témy, no nakoniec som bola prekvapená :)

      Odstrániť
  4. Zlodejku kníh mám doma v angličtine, ale akosi som s ak nej stále nedostala, škoda... Asasínska séria je geniálna, milujem tie knihy, čítala som tuším prvé štyri :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som z AC prečítala zatiaľ dve, no chystám sa na všetky :3

      Odstrániť
    2. Určite odporúčam, minimálne tie prvé, i keď na niktoré ďalšie knihy som čítala trochu horšie recenzie, žiaľ

      Odstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)