utorok 22. júla 2014

[MiniRecenzia] Ivana Havranová: Život s mačom

Žáner: Román
Vydavateľstvo: MarenčinPT
Počet strán: 224
Väzba: Pevná s preobalom


Anotácia:
Príjemný, veselý, vtipný, voňavý, úspešný, sexi. Taký je chlap, po ktorom túžia vari všetky ženy. No príjemný, vtipný, voňavý, úspešný a sexi je často krát aj... MAČO. Ten, ktorému je spolužitie s jedinou ženou také cudzie, ako medveďovi kokosový orech. Ten, ktorý si jednoducho užíva život a berie všetko fajn, čo mu prináša. Bez obmedzovania. Zdravotná sestra Dalia s mačom žila. A bol to život nepríjemný, neveselý, nevtipný, deprimujúci a pre ňu aj nesexi. Prežívajte spolu s ňou chvíle, ktoré možno len sotva zvládnuť. Prežívajte spolu s ňou prítomnosť muža, ktorý dokáže manželku zoznámiť so samotným peklom!

! MÔJ NÁZOR MÔŽE OBSAHOVAŤ MENŠIE SPOILERY !
Recenziu nájdete v celom článku.

Obálka: 
Úžasná, skvelá, sexy.
Spisovateľka: 
slovenská
Štýl písania: 
Kniha je rozdelená na kapitoly a písaná z pohľadu každej postavy, ktorá sa v príbehu objaví. Neustále sa to strieda a vážne je ťažké rozoznať, v koho hlave sa práve nachádzame.
Zaujímavé je, že kniha neobsahuje ani jedinú úvodzovku na priamu reč. V tomto tkvie môj najväčší problém. Nedalo sa rozoznať, kde postava hovorí a kde len premýšľa. 
Hlavné postavy: 
Leo, Dalia
Vedľajšie postavy: 
Väčšinou sa jedná o ohrdnuté a súčasné milenky Lea. Sú to Ester a Sisa.
Príbeh v skratke:
Príbeh rozpráva o mladej zdravotnej sestričke vydatej za úspešného veľkopodnikateľa Lea. Dalia zahodila manželstvo z lásky za manželstvo pre prachy. Opustila muža, ktorý síce svoju lásku nevedel veľmi prejaviť, ale zato ju cítil. A ona obetovala romatický život pre Chanel, Gucciho, drahé autá a zlaté bankové konto. Stala sa obyčajnou zlatokopkou. Veď prečo nie, keď je chlap krásny, milý, milujúci a hlavne bohatý. Ak sa krása definuje chlpatou hruďou a chrbtom a nohami (fúúj), OKEJ. Ak milý znamená, že vás ráno pobozká a odíde za milenkou, OKEJ. Milujúci rozhodne. Avšak nie len voči vám. 

Manželstvo ako z rozprávky. 
Dalia nie raz pristihne svojho miláčika pri inej dáme a čo je prekvapujúce, nevadí jej to... no vadí, ale radšej bude držať ústa a krok, aby neprišla o finančné zabezpečenie. A nakoniec sa psychicky zrúti. Nepocítila som ani kúštik ľútosti, pretože si za to mohla sama. Nemala si nechať skákať po hlave. 

Autorka do príbehu, okrem myšlienok Dalie a Lea, zaviedla aj myšlienky mileniek. Každá z nich bola povrchná, plytká a v poslednom rade, znova, ZLATOKOPKA. Akoby ňou každá žena v kútiku duše bola.  






"...miloval ju. Celým svojím mocným telom, celou svojou širokou dušou, celým svojím vysokým bankovým kontom."

Akcia: 
Ani len najmenší náznak.
Zakončenie:
Urýchlené, nudné, predvídateľné a vzhľadom na Daliu úplne úbohé.   
Celú knihu mi znechutila Dalia. Jednoducho mi prišla strašne tupá (že aj elektrický stĺp má viac IQ), afektovaná a citovo nestabilná. Nič pre mňa. 



HODNOTENIE: 1,5/5 






2 komentáre:

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)