štvrtok 3. apríla 2014

Na čo sa možme v najbližšom čase tešiť?

Gaelen Foley - Môj hrdinský džentlmen (8.4. 2014)




Obľúbená séria o Klube Inferno pokračuje príbehom lorda Trevora Montgomeryho, jedného z najodvážnejších rytierov tajného rádu a vychýreného zvodcu. ´

Keď Trevor opustí nebezpečný svet špiónov a zločincov, zistí, že ten najťažší zápas ho ešte len čaká: ak sa chce vrátiť do normálneho života, musí sa znova naučiť dôverovať a milovať...
Grace Kenwoodová, plachá, dobrosrdečná a obetavá pastorova dcéra, zasvätila svoj život pomoci ľuďom v núdzi. Náhodné stretnutie s lordom Montgomerym však obráti jej pokojný starodievocký život naruby a prebudí v nej tajné túžby...




Kathy Reichs - Nevinné obete (8.4. 2014)



Najznámejšia forenzná antropologička, hlavná hrdinka populárneho seriálu Kosti Tempe Brennanová vykope mŕtvolu na mieste, kde by mala už viac ako sto rokov odpočívať v hrobe kláštorná sestra Élisabeth Nicolet. Zvláštna malá rakva v útrobách chátrajúceho kostola prezrádza prvé tajomstvá o osude sestry. Hádanka okolo jej života a smrti, zuhoľnatené a pokrútené telá vo vyhorenej chate, to je len niekoľko nevyriešených záhad. Kto boli títo ľudia? Prečo mali taký strašný osud?

Aj v tomto napínavom príbehu nás Kathy Reichs presviedča, že jej reálne skúsenosti z práce antropologičky dokáže naplno využiť na vytvorenie pútavého a majstrovsky napísaného románu. Dnes už svetová bestsellerová autorka, držiteľka Ellisovej ceny, úspešná producentka a spisovateľka, hrdo priznáva že za zrodením najobľúbenejšej hrdinky Tempe Brennanovej je jej vlastný život a práca.








Samantha Young - London Road (9.4. 2014)

Johanna Walkerová nikdy nemyslela na seba. Nastal čas dopriať si kúsok šťastia. Johannu vníma okolie ako vypočítavú zlatokopku, ktorá sa ochotne vrhá do postele majetným chlapom a necháva sa vydržiavať. Vlastná matka ju považuje za neschopnú a žalostné je, že Jo, ako ju kamaráti oslovujú, postupne podľahne predsudkom a uverí im. Skrátka, nestojí za nič. Iba skutoční priatelia poznajú pravdu o jej nezávideniahodnom osude.
   Na Joiných pleciach vždy ležalo bremeno starostlivosti o rodinu, zvlášť mladšieho brata Cola. Jo pri rozhodovaní neustále prihliada na bratovu budúcnosť, dokonca aj pri výbere partnera. Nedopustí, aby jej braček dopadol v živote ako ona. Rozum však dostane košom, keď spozná Camerona MacCaba, sexi neviazaného barmana a kolegu. Príťažlivý Cam si však Jo zjavne zaškatuľkoval ako vypočítavú mrchu, a keď sa prisťahuje na London Road do bytu o poschodie nižšie, vyzerá to na poriadnu katastrofu. Ako sa jej teraz podarí ututlať zahanbujúcu pravdu o matke a potlačiť hriešne myšlienky na drzého, no atraktívneho Cama? Veď je zadaná!


Lucia Braunová - Nič krajšie už nepríde (10.4. 2014)





Amélia neverí, že by mohla byť ešte niekedy šťastná. O všetky ilúzie prišla vďaka trpkému vzťahu, ktorý jej priniesol iba trápenie. S najlepšou priateľkou sa vyberie na Ibizu, ostrov nekonečnej zábavy, aby sa odpútala od zlých spomienok. Tam stretáva príťažlivého muža, ktorý jej poblázni hlavu.

Podmanil si ma celú. Bol mojou drogou, ktorú som potrebovala k tomu, aby som dokázala normálne žiť. Strach, že o neho prídem, mi zakaždým zatemnil mozog. Stačil jeho dotyk a už bolo všetko také, ako malo byť. Dokonalé. Aspoň na chvíľu...

Po príchode z dovolenky do práce však Améliu čaká šokujúca novina, ktorá jej zmení život. Dobehne ju démon minulosti, ktorý jej chce vziať všetko, čo tak miluje. ¬Podarí sa Amélii ochrániť svoje šťastie, alebo sa bude musieť zmieriť s tým, že nič krajšie už nepríde?







Rebecca Jamesová - Zákerná hra (16.4. 2014)




Tim si zúfalo hľadá nový podnájom. Jeho bývalá priateľka Lilla ho vyhodila z bytu a život sa mu od základov zmenil. Keď sa mu pritrafí výhodné ubytovanie vo vychytenej štvrti Sydney, považuje to za veľké šťastie. Zo starodávneho sídla však behá mráz po chrbte, čudácky pôsobí aj majiteľka, mladá Anna, trpiaca agorafóbiou. Už pol roka nevyšla na denné svetlo. Tima jej psychická porucha neodradí, no keď sa v dome začnú diať zvláštne, hrôzu naháňajúce javy, pochytí ho oprávnený strach. Žeby sa Anna predsa len pomiatla? Alebo si má radšej posvietiť na bývalú lásku, ktorá sa mu opäť pripletie do života? Postupne sa ozývajú temné tiene minulosti a Tim sa znenazdajky ocitá uprostred zákernej hry bez šance na únik.











Sally Greenová - Half Bad – Polozlý (16.4. 2014)



Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud. Pre večný boj medzi bielymi a čiernymi čarodejnicami bude žiť ako štvaná zver až do svojich sedemnástych narodenín. Vtedy sa rozhodne, na ktorú stranu skutočne patrí. Pod jednou podmienkou. Musí prijať tri dary a napiť sa krvi svojho predka, inak ho čaká smrť. Nathanova matka si však po jeho narodení siahla na život a o otcovi už dlhé roky nik nepočul. Nezostáva mu nič iné, len sa pokúsiť o nemožné – nájsť najobávanejšieho čierneho čarodejníka na svete. Ale ako, keď nemôže veriť ani svojej láske?





 RoBerta_D*

2 komentáre:

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)