piatok 12. decembra 2014

Narodeninovo-vianočno-novoročná súťaž


Ahojte,
už máme 12. decembra a tak nám napadlo, keďže je ten predvianočný čas, odmeniť našich pravidelných čitateľov. Na Vianoce sa nikdy nešetrí a tak aj my budeme tentokrát štedré. Budete súťažiť o 5 knižiek rôznych žánrov. Väčšinu sme darovali my a jednu nám do súťaže venovalo internetové kníhkupectvo ABCKNIHY.SK, ktorému sa touto cestou chceme veľmi pekne poďakovať.


O čo súťažíte?
1. miesto: J. A. Redmerski: Radšej Nikdy (venovalo abcknihy.sk)
Víťazi druhého, tretieho a štvrtého miesta si môžu vybrať: 
Gayle Forman: Ak zostanem
Anna Rice: Čas anjelov, Čas lásky a zla
Bettina Belitz: Ukradnuté sny



Vianočná súťaž je spojená aj s oslavou nášho prvého roku blogovania. Ešte raz ďakujeme za priazeň a tešíme sa z úspechov. :)

1. Patriť medzi pravidelných čitateľov blogu (GFC odber), pretože chceme obdariť tých najvernejších čitateľov, ktorí na náš blog chodia, nielen kvôli súťažiam. 
2. Do komentárov prosím napíšte prezývku, pod ktorou chcete byť v prípade výhry vyhlásení + email, na ktorý vás môžme kontaktovať + prezývku, pod ktorou nás sledujete.
3. Byť zo SR alebo ČR.
4. Odpovedať na pár otázok, pretože sme zvedavé :) 

  • Čo vám napadne pri slove Vianoce?
  • Ako ste na tom s darčekmi? Viete, čo komu nakúpiť alebo máte problém s výberom ako my? :) 
  • Najdôležitejšie: (Dajte priestor svojej fantázii. :))
Keby ste si mohli vybrať, v akej knihe a s akými postavami by ste chceli prežiť svoje Vianoce? A prečo? Prípadne, aké by boli ideálne Vianoce vo svete vašej fantázie?

+ vytvorte vetu zo slov: snehuliak, zlaté prasiatko a zákusok. (Som zvedavá :D)


P.S: Neuveriteľne sa teším na odpovede. :)


Súťaž trvá od 12.12.2014 do 31.12.2014


Výhercu prvého miesta vyberieme manuálne na základe odpovedí. Podľa toho, ktorá sa nám bude najviac páčiť a ktorá bude najkreatívnejšia. V hodnotení najviac zaváži odpoveď na podčiarknuté otázky. :) 

Výhercov ďalších cien vyberieme pomocou stránky random.org. Druhý, tretí a štvrtý víťaz si môže vybrať z vyššie uvedených kníh tak, že rozpošleme email a kto si čo vypýta, to dostane. V prípade, že by si chceli vybrať rovnaké knihy, vyhrá ju ten, kto o ňu skôr napíše. :)

Prajeme veľa šťastia! :)


12 komentárov:

  1. Ebi Guetta
    EbiMal@seznam.cz
    Ebi Guetta
    - Vánoce :D Vždy mě napadne Štědrý den, zdobení stromku, kapr, rodinná atmosféra, vánoční mše, spousta času na čtení a prázdniny!
    - Jak komu. Třeba pro mamku a babičku mám dárky vybrané okamžitě (knihy :D), ale co dám taťkovi a dědovi fakt netuším.
    - Dát prostor fantazii, jo? Zrovna nemám tvořivou náladu, po školním týdnu plném testů jsem totálně vyždímaná.

    Sněhulák snědl zlaté prasátko a vyloučil zákusek. Dobrou chuť. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Meno: Frankkie
    GFC: Frankkie s.r.o.
    mail: andrejgabaj@gmail.com
    1. Pri slove Vianoce ma napadne stromček, perníky, sneh... a vždy si predstavím tú vianočnú vôňu, ktorú máme práve teraz po dome :)
    2. Ja to riešim tak, že celej rodine vždy kúpim a čiastočne vyrobím jeden spoločný darček :D Nikdy ma nenapadne nič, čo by im urobilo väčšiu radosť :D A ešte ho hotový nemám, ale už na ňom pracujem :)
    3. Ú! Najlepšie Vianoce by boli v knihe Fablehaven. Spolu s Newelom a Dorenom by sme robili blbosti, hrala by som sa s Hugom, veľa času by som trávila s Warrenom a ak by sa to dalo, tak aj s Pattonom a Lenou... Kendre by som sa vyhýbala... Ale ak by som si mohla vybrať aj zo seriálov (aj keď už vlastne aj kniha) vyberiem si Doctora Who :3 Vianočné špeciály sú vždy špica a... Bol by to Doctor :3 Už by mi možno nevadil ani Capaldi, aj keď by som bola radšej Mattovi :D Už len pri pomyslení na to sa rozplývam :D
    Veta: (vymyslela som presne tú istú ako Anonym nadomnou, gratulujem) :D Ak nezješ ten zákusok, príde zlaté prasiatko a premení ťa na snehuliaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sima
    GFC:Simona Poliaková
    simona14poliak4@gmail.com
    Čo mi napadne pri slove Vianoce?Sneh,film Sám doma,stromček,film Vianočne prázdniny a rodinná atmosféra .
    S vianočnými darčekmi to mám vždy zložite,väčšinou kupujem kozmetiku a nejaké drobnosti.
    Z knižneho sveta by som rada stravila vianoce s Rose z Upírskej akdémii
    Veta: Snehuliak a zlate prasiatko sa škriepili o zákusok:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 1. GFC: Naty Little/Naty Chudá (teraz neviem ako ma zobrazuje)
    2. Naty, natychuda@gmail.com
    3. SR
    4. 1. Čo vám napadne pri slove Vianoce? Prázdniny a veeeeľa kníh a čítania! :3 a žiadna škola! a zemiakový šalát :3 a koláče :3
    2. Ako ste na tom s darčekmi? Viete, čo komu nakúpiť alebo máte problém s výberom ako my? :) Väčšinou viem :D Mamke kozmetiku a ostatným kupujem všetkým len knihy! :D
    3. Keby ste si mohli vybrať, v akej knihe a s akými postavami by ste chceli prežiť svoje Vianoce? A prečo? Prípadne, aké by boli ideálne Vianoce vo svete vašej fantázie? V Harry Potterovi, pretože tie Vianoce sú skvelé :3 úžasné! :D a stráviť Vianoce s Dracom Malfoyom by bolo super :D
    Veta: Snehuliak bol hladný, tak zjedol zákusok aj zlaté prasiatko! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. 1. DominikaCouf
    2. DominikaCouf, xo-domissek-xo@seznam.cz
    3. ČR
    4. - proválený celý den u televize s pohádkami, zapálenou aromalampou a horkým čajem na stolku - prostě zasloužený odpočinek :))
    - snažím se nekupovat každý rok to stejné a když už ne vymyslet něco originálního, přijít alespoň s menší obměnou. pro letošní rok už mám dárky vesměs vymyšlené i nakoupené, pár drobností mi ale ještě chybí. a ano, problém má, a přispívá tomu i to, že dárky sháním na poslední chvíli (kill me ://)
    - fíííha, tak to budu asi hodně ovlivněná knížkami, které alespoň okrajově zmiňují ono období Vánoc. ale pokud trochu zauvažuji, docela by byla sranda s Hurvínkem :D
    - Kdyby sněhulák věděl, že zlaté prase má letos zaracha, snědl by zákusky i svých malých sněhulat :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  6. 1. Barbora Kubišová
    2. Barbora Kubišová, b.n.kubisova@gmail.com
    3. SR
    4. •Konečne čas na čítanie kníh.
    •Darčeky mám viac-menej nakúpené, ale ešte treba jeden darček doladiť, tak dúfam, že mi to výnde a do Vianoc to stihnem.
    • Je ťažké vybrať asi len jednu postavu alebo len jednu knihu. Ale asi ostanem verná svojej srdcovke a vyberiem si Patcha so série Zavrhnutý, pretože si viem živo predstaviť tie Vianoc. :D Milujem Patchov humor :3
    Nas*atý snehuliak naziapal na zlaté prasiatko, pretože mu sežral posledný zákusok, ktorý si odložil.
    .

    OdpovedaťOdstrániť
  7. 1.Xoxo patty
    2. xoxopatty
    2.SR
    4.pokoj a viac času s rodinou, oddych relááx
    5.v podstate mám len polovicu nakupenu, takže ešte sa chystam na nakupovanie poslednych darčekov :)
    6.Fúú, tažka to otazka,asi s Cam-om z London Street, cela ta seria je super, ale Cam je ♥ ♥.
    7.Veta:Snehuliak sa pobil o zákusok so zlatým prasiatkom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. 1. Andy
    2. GFC: Andrea Miškocová
    3. andrea.miskocowa44@gmail.com
    Vianoce? Rozprávky, sneh, kopa zákuskov, vyzdobený stromček a veľká rodinná pohoda :))
    Tak problém s nákupmi som trošku mala, ale nakoniec som kúpila všetko , ba kúpila som o 2 darčeky viac ako som chcela :)
    Tak asi v Rokforte, aj keď to môže znieť ako klišé :) No Vianoce s Ronom, Harrym a Hermionou, by boli teda niečo :)
    No moje vysnívané Vianoce by boli asi v nejakom zahraničnom meste. Min. by som chcela zažiť atmosféru Vianoc v nejakom veľkom meste, určite to musí byť zážitok :) Potom by som sa však vrátila späť, pretože na Vianoce je dôležité byť hlavne s rodinou :)
    Ak zješ na Štedrý deň nejaký zákusok, neuvidíš zlaté prasiatko a snehuliak ťa strašne zbije :D ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. 1. Wayll from Wonderland
    2. Wayll, wayllcuonsach@gmail.com
    3. ČR
    4. Při slově Vánoce mě napadne cokoli, jen ne to, co je teď. Jako první mě ale asi napadne ozdobený stromeček, hřejivá atmosféra, svíčky, dárky a pohádky (a prázdniny a čas na čtení!) :)
    5. Letos jsem se nad tím ani nijak nezamýšlela. Pak jsem si najendou uvědomila, že pro všechny mám knihy :D Jak kdy, u někoho mi to dělá problém strašný, u někoho mám zas problém s tím, vybrat jen jednu věc. :D
    6. Fúúú, tak to je hodně těžká otázka. Asi někde, kde je to totálně vánoční. Kde je zima a sníh, kde je spousta dárků, kde jsou fajn lidi. Momentálně mě napadá akorát Narnie (případně, kdyby to mohl být i film, Polární expres) :) Ideální by ale bylo to nakombinovat – strávit Vánoce se spoustou nereálně milých a úžasných kluků ze všech možných romantických knížek a udělat si vánoční piknik na zasněžených vrcholcích hor někde ve Středozemi. :)
    7. „Ty jedna mrňavá couro, ty zlaté prasátko!" zařval sněhulák a kvapně si navlékl trenýrky s obrázky zákusků. (Dobře, nejsem si jistá, jestli to dává smysl, ale někde uprostřed své hlavy vidím vizi naštvaného sněhuláka v kabaretu :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. - Foxy, d.lesniakova@centrum.sk, gfc- foxy
    - z neznámych dôvodov ma vždy pri slove Vianoce napadne Harry Potter a Vianoce tam. Proste vždy! Si predstavím film napríklad 6ku, keď išli do Rokvillu či aj trojku, keď bol všade sneh. A ich stromček. A v jednotke, keď Ron a Harry ostali sami dvaja v hrade a Harry dostal od pani Wesleyovej ten sveter :D
    - väčšinou nemám problém, lebo si všetci robíme pred Vianocami zoznam, kto čo chce a podľa toho nakupujem. Maminmu mužovi kupujem vždy so sestrou alebo s mamou to sa už dačo vymyslí, s mamou chodím mesiac pred tým po obchodoch (Mango a podobne :D), že čo sa jej páči :D a sestre takmer vždy nejakú knihu kúpim :D nič iné odo mňa ešte asi nedostala. Inak som jej tento rok kúpila komix Hry o tróny, takmer som skapala keď som to objavila. Bude to najlepší darček vôbec!! :D
    - no a keďže som tu už spomenula HP, tak určite v HP :D na hrade, ako niekedy by som došla aj domov, ale aspoň jedny Vianoce by som určite chcela stráviť v Rokforte. Môj sen toto!
    - "Keď vydržíš do večera nepapať, tak uvidíš zlaté prasiatko." (:DDDDDDDD) nie nie, dám to všetko do jednej vety... hmm.... Elsa s Annou stavali snehuliaka, keď sa v tom vyrútilo spoza kríkov zlaté prasiatko s papuľou plnou zákusku.

    Inak všetko naj blogu a šťastné a veselé :D a rovno už aj šťastný nový rok :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ema
    GFC: emkasasalova
    emkasasalova@gmail.com
    SR
    - pri slove Vianoce ma napadne vôňa medovníkov, praskanie dreva v krbe, nezameniteľná atmosféra vianočných trhov, ako sa mi zbiehajú sliny na kapustnicu a v neposlednom rade (veď som ešte dieťa :D) tá zvedavosť a trhanie baliaceho papiera, čo mi tento rok priniesol Ježiško :3
    - tento rok som bola dosť neoriginálna- každému som kúpila knihu a najbližším aj DVD :D Neviem prečo, prvé čo ma napadlo boli knihy- vyznám sa v nich a povedala by som, že viem dobre vybrať, tak som to nechcela riskovať. No musím vymýšľať aj iné darčeky, predsa len, kreativita nezaškodí ;)
    - neviem prečo, ale najviac pochuti mi je asi Paula Semoková z Džínsových denníkov :D Čítala som veľa kníh a poznám mnoho postáv, no ona ma oslovila. Asi preto, že by s ňou bola sranda- je továreň na trapasy a určite by som s ňou mala čo rozoberať. Napríklad po pečení a varení by som do nej hučala, prečo to tak skončilo s Lukášom ako skončilo :D Prostredie síce nie je príliš výnimočné, no aspoň by som sa s ním zoznámila a bola na miestach, kde sa niekedy Paula dosť zosmiešnila alebo zamilovala...
    - Keď snehuliak uvidel zlaté prasiatko, dostal chuť na zákusok :) (Dúfam, že taká veta tu ešte neodznela)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ❤Teri Macečková - teribone2002@gmail.com - TeriBone
    ❤ČR
    ❤ - Skořice, Vanilka, svíčky, stromeček, ozdoby, řízek, kapr, rodina, dárky, knihy, cukroví
    - Já dárky nekupuji... Já je vyrábím;). Vyrábím je z jednoho prostého důvodu a to je ten, že si s tím dám nějakou danou práci a ukazuji tím, že jsem si s tím musela nějakou tu práci dát a že je mám ráda <3. Jinak ano, musím hledat i na internetu, co ostatním dám, někdy se mi povede něco vymyslet:). Letos jsem bohužel nic nedala, protože jsem vůbec nestíhala...
    - Asi v knize Ostrov v Ptačí ulici s Alexem a jeho rodinou... Chtěla bych vidět, jak slavili Vánoce židé a vůbec v té jejich zemi... Chtěla bych prostě vidět zvyky těch židů^^... Ideální Vánoce? Já nevím... Tak asi aby byli všichni pospolu, protože to jsou pro mě ideální Vánoce;):).
    - Když zlaté prasátko šlo na výlet se sněhulákem do čokozákuskové říše, snědli všechny čokoládové zákusky... Takže vlastně celou říši a měli co dělat, aby nesnědli sebe navzájem...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)