piatok 14. marca 2014

Ivana Klein: Milujem ťa na smrť [MiniRecenzia]


Žáner: Krimi
Vydavateľstvo: MarenčinPT
Počet strán: 224 strán
Väzba: Paperback


Anotácia:
Na odľahlom mieste v blízkosti lesa sa preberie mladá žena. Je dobitá a na nič si nespomína, trpí dočasnou stratou pamäti. Pod ochranné krídla si ju zoberie príťažlivý architekt Peter, ktorý po smrti milovanej manželky žije samotárskym životom. Nájdením krásnej neznámej objavuje stratený zmysel života a Viktória sa stáva jeho šťastím. No nič nie je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá a strata pamäti nie je jediná vec, ktorá Viktóriu trápi. V snoch sa jej zjavuje desivá tvár muža, ktorý ju prenasleduje. Kto je vrahom mladých žien, o ktorých sa dozvedá z novín? Je aj jej život v smrteľnom nebezpečenstve? Záhadné sú aj okolnosti smrti Petrovej manželky. Postupne odhaľuje spleť záhadných udalostí a dostáva sa pravde na stopu.

! MÔJ NÁZOR MÔŽE OBSAHOVAŤ MENŠIE SPOILERY !

Obálka: 
Nie je na zahodenie, no priznám sa, videla som mnoho lepších obálok. Táto predstavuje pre mňa taký priemer.
Spisovateľka: 
slovenská
Štýl písania: 
Úplná oddychovka, ktorú odporúčam na večerné leňošenie a v dôsledku veľkých písmen zaručujem rýchle prečítanie. 
Príbeh v skratke:
Ak Vás zaujala anotácia, kniha Vás úplne pohltí. Kniha toho ukrýva v sebe naozaj veľa a hlavne sa zameriava na psychiku. Osobne, milujem knihy s takouto tématikou, pretože ľudská myseľ má rôzne zákutia a nikdy neviete, či sa v niektorom neskrýva niečo temné. A tuhla by mi krv v žilách, keby zažívam niečo podobné ako hlavná hrdinka.


Príbeh sa začína prebratím mladej ženy na neznámom mieste. Dezorientovaná, bez pamäti a na sklonku svojích síl sa priplazí k neďalekému domu. Sily ju však opustili a upadla do bezvedomia. Tu ju nachádza naša druhá hlavná postava Peter. Na základe podobností s jeho zosnulou manželkou si ju vezme pod svoje ochranné krídla a pomáha jej zotavovať sa. Mladá žena nechápe kto je, kým bola, ako sa dostala do takého úbohého stavu a jej spomienky sa odmietajú vracať. Je vydaná na pospas opatery Petra, ktorý je veľmi sympatický a milý. Je rozhodnutý jej pomôcť nech to stojí, čo to stojí.
Žena zo sna vykrikovala meno Viktória. A načo by také meno vôbec vykrikovala? Vyvodili si z toho, že je to jej meno. A neznáme žieňa už vlastne neznáme ani nie je. Týmto malým krôčikom nastal pozitívny smer v myslení hlavnej hrdinky. 
Všetko to vyzerá tak nádejne a krásne, ale to len navonok. Viktóriu ťaží jej nevedomosť a dosť ťažko sa s tým vyrovnáva. Nerozumie veciam, ktoré robí spontánne a jej myšlienky sú niekedy vážne chaotické. Z môjho pohľadu mi prišla miestami veľmi naivná a zaslepená voči jasným veciam. 
Problém nastane vtedy, keď sa Peter odhodlá vziať Viktóriu do spoločnosti. Jedna žena nemôže od nej odtrhnúť oči a čoskoro sa Viki dozvedá, že sa veľmi podobá na už zosnulú Petrovu ženu. A tu sa to všetko začína komplikovať. Zrazu nikto nie je takým, za akého sa vydáva.
Hlavné postavy: 
Alexandra (počas knihy prezývaná Viktória), Peter
Vedľajšie postavy: 
Knižka nemá príliš veľa postáv. Ako vedľajšia postava tu vystupuje len Kamil a Kristína, to je asi všetko. 
Akcia: 
Na prekvapenie tu nájdete dosť veľa akcie ! :) 
Zakončenie:
Konečne niečo nové. Knižka v mnohom prekvapila i keď som presne odhadla, ako to nakoniec skončí. To však nemení nič na tom, že kniha ma veľmi bavila a priam neodtrhla od stránok.


HODNOTENIE: 5/5 










*SMILEY*


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujeme, že navštevujete náš blog a sme rady za každý jeden komentár, ktorý nám tu zanecháte ;)